23. 3. 2018

Bohyně za salonu d’Amour

Název: Bohyně za salonu d’Amour
Původní název:  Ödesgudinnan på Salong d’Amour
Autor: Anna Jannson
Žánr: Romantika
Počet stran: 384
Nakladatelství: Omega





Angelika má už sedm let svoje vlastní kadeřnictví. Jenže ona není jen obyčejná kadeřnice. Kromě vlasů se také stará o srdce a duše svých zákazníků. Dalo by se říct, že je to kadeřnice/vztahová poradkyně. A přesto, že se občas všechno úplně nevyvede, nakonec všichni její zákazníci odcházejí nejen se skvělým účesem, ale i s pocitem zamilovanosti.

Ne nadarmo se však říká, že kovářova kobyla chodí bosa. Přesto, že je Angelika skvělou dohazovačkou, sama ve svém životě lásku postrádá. I když si to nechce přiznat. Naštěstí pro ni vezme vše do rukou její spolupracovník Ricky, i když trochu netradičním způsobem.

Nejsem člověk, který chodí ke kadeřnici často, ale přijde mi, že v Česku jsou kadeřnice hodně profesionální. Kdežto jinde je kadeřnice nebo manikérka zároveň něco jako terapeutka. A jelikož mi hodně chybí právě tento přátelský přístup, nemohla jsem si tuhle knihu nechat ujít.

Příběh je psán v ich formě z pohledu hlavní hrdinky, Angeliky. Jedná se podle mě o skvělou volbu, jelikož v knize jsou nejdůležitější právě myšlenky a pocity hlavní hrdinky. Kdyby šel příběh přes někoho jiného, pravděpodobně by to na čtenáře nemělo tak silný efekt.

Jinak mi však styl psaní moc nesedl. Popravdě si nejsem jistá proč. V knize nejsou žádné zdlouhavé popisy ani nudné pasáže, které by znesnadňovaly čtení, ale přesto se mi nečetla zrovna snadno. Čtení téhle knihy bych asi přirovnala k polykání suchého chleba bez vody. Trochu obtížné, ale ne nemožné.
I přes trochu horší čtivost je příběh pěkný, zajímavý. Angelika se snaží, aby všichni její zákazníci byli šťastní a dostává se tak do zajímavých situacích. Vlastně se do nich dostává i díky Rickymu. A občas se v knize objevují i vtipné scény.

Zákazníků, kteří potřebovali pomoci s problémem, se v knize objevilo docela dost a Angelika jejich problémy řešila všechny najednou. Díky tomu příběh působil reálně, ale některé postavy se mi pletly. Nebylo to tak, že bych neměla nejmenší tušení, kdo je kdo, na to dala autorka postavám moc výrazné rysy. Ale párkrát se stalo, že se mi popletly jména a chvilku trvalo, než jsem si uvědomila, čí životní situaci Angelika zrovna řeší.

Jsem ráda, že jsem si příběh přečetla. Je skvělý. Bohužel má své mouchy, především co se stylu psaní týče, a tak se veškerá má očekávání nenaplnila, ale to vůbec nevadí. Nic není dokonalé a i přesto, že kniha nebyla do puntíku taková, jakou jsem si ji představovala, jsem si příběh užila.

Pokud máte rádi romantické a trochu praštěné příběhy, které by klidně mohly být reálnými, určitě neváhejte. Bohyně ze salonu d´Amour je to pravé právě pro vás.

Ale měli byste si pospíšit. V červnu totiž vychází pokračování Angeličina příběhu s názvem Příšerná tchýně. Já osobně se na něj moc těším. Anotace je opravdu lákavá, tak lákavá, že mě ani mušky prvního dílu neodradí. A kdo ví? Možná, že druhý díl už bude otravného hmyzu zcela prostý.

Za poskytnutí knihy Bohyně ze salonu d´Amour děkuji nakladatelství Omega. Knihu můžete zakoupit na jejich stránkách nebo na e-shopu knihkupectví Knihy Dobrovský.

5 komentářů:

  1. Romantické a praštěné příběhy ráda mám, takže knížku mám určitě v plánu si přečíst:D. Moc pěkná recenze!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  2. Krasna recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kniha vyzerá zaujímavo, ale asi by to nebolo nič pre mňa :-) Každopádne vďaka za recenziu a tvoj názor :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkná recenze, ale musím se přiznat, že tahle kniha mě moc neláká. Nelíbí se mi moc ani ta obálka a ani obsahově to nevypadá jako nic přímo pro mě. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já osobně moc ke kadeřnici nechodím, skoro vůbec, mám naštěstí vlasy takové, že si je můžu stříhat sama a je to dobré :D
    Každopádně kniha se mi zamlouvá. Hezká recenze. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)