20. 3. 2016

Ultimate Book TAG

Dneska tu mám jeden delší TAG, který jsem našla ZDE.

1. Bývá ti špatně při čtení v autě?
V autě moc nečtu, většinou je to dost krátká vzdálenost na to, aby to vůbec mělo cenu. Ale i když není, tak většinou dávám přednost hudbě než čtení. Číst v autě není zrovna nejpohodlnější, ale abych konečně odpověděla na otázku, ne špatně mi při čtení v autě není.

2. Který autor má podle tebe jedinečný styl psaní a proč?
Tohle je opravdu otázka za všechny prachy a já nedokážu odpovědět. Každý autor má jiný styl psaní a každý styl psaný je jedinečný. Takže všichni mají jedinečný styl psaní a já nedokážu říct ani, který je jedinečný pro mě, protože je hodně autorů a autorek, jejichž styl psaní miluju.

3. Harry Potter nebo Stmívání? Třemi body obhaj svůj výběr
Tohle je snad naprosto jasné. Harry! Je plný kouzel a vtáhne nás do úžasného světa. Sirius Black, to mluví samo za sebe. A pak je to logické, žádný pitomý třpytící se upíři, kteří nedávají smysl.


4. Nosíš sebou nějakou tašku/kabelku na knížky? Jestli ano, co v ní je (kromě knih).
Tak je jasný, že když je škola, nosím batoh, kde jsou kromě knih (kterých je tam hodně zvlášť když jdu do knihovny) sešity, učebnice, svačina, pitý, bloky, penály, žvýkačky, Ibalgin, mp3 a občas ještě něco dalšího. A v létě je to většinou nějaká taška na způsob kabelky a tam je složení v podstatě stejné až na učebnice, sešity. I ta svačina s pitím tam někdy bývá.

5. Čicháš ke knihám?
Moc často ne, ale občas jo. No prostě asi jako každý knihomol :D

6. Preferuješ knížky s nebo bez menších ilustrací?
Mě je to vlastně jedno. Ilustrace jsou pěkný doplněk, ale když tam nejsou, jako že nejsou ve většině knih, vůbec nevadí. Jde hlavně o příběh, ne?


7. Která knížka se ti líbila, kdy jsi ji četla, ale později jsi zjistila, že to není zrovna "kvalitní psaní"?
Na tuhle otázku vlastně nemám odpověď. Jediná, která mě napadá je Stmívání. To kvalitní psaní, nebo spíše kvalitní příběh, rozhodně není, ale já to přesto čtu a sleduju i filmy. Já vím, jsem blázen.

8. Máš nějakou vtipnou historku, která zahrnuje knížku z tvého dětství?
Tak tady bohužel nemůžu sloužit L


10. Která knížka je ta nejtenčí v tvé knihovničce?
Už na první pohled je vidět, že je to S hlavou v pejru od Kateřiny Petrusové, která má asi 120 stran.

11. Píšeš? Vidíš sama sebe v budoucnu jako autorku?
Píšu a to hodně ráda, ale bohužel nemám moc času. Určitě bych chtěla v budoucnu být autorkou, ale já jsem člověk, který stojí nohama na zemi, takže se v budoucnu jako autorka nevidím. I když bych jí ráda byla.


12. Kdy jsi začala číst?
Já jsem začal číst asi v sedmi nebo osmi letech. Tedy četla jsem i v těch šesti když jsem chodila do první třídy, ale to jsem čtení vysloveně nenáviděla, bylo to mučení. Ani nevím, jak se to změnilo.

13. Jaká je tvoje oblíbená klasika?
Hrozně ráda bych řekla, že Pýcha a předsudek, ale bohužel jsem ji ještě nečetla. Takže je to asi Zkrocený zlé ženy. Od Shakespeara je možná známější Romeo a Julie, ale zkrocený je mnohem lepší.


14. Byl tvůj oblíbený předmět ve škole Český jazyk a literatura?
Ani ne. Protože to s knihami nemělo skoro nic společného a témata na sloh byly hrozná. Když si k tomu vezmete, že i poznámky ke klasice, které nám učitelka diktovala, byly hrozně přeházené, tak určitě ne.

15. Kdybys dostala knihu, kterou jsi četla a nelíbila se ti, co bys udělala?
Já vlastně nevím. Určitě bych uvažovala nad tím, že bych jí poslala dál, ale nejsem si moc jistá, jestli bych měla to srdce poslat dál něco, co jsem dostala jako dárek.

16. Která méně známá série se podobá Harrymu Potterovi nebo Hunger games?
Popravdě? Podle mě není na světě nic podobného Harrymu nebo Hunger Games. Jistě, hodně lidí tvrdí, že Hunger Games a Divergence jsou podobné, ale podle mě se sobě nepodobají ani vzdáleně. Takže odpověď je, že žádnou sérii podobnou jedné z těchto sérii neznám, kor skoro neznámou.


17. Jaký máš zlozvyk při natáčení videí?
V téhle otázce je vidět, že tento TAG rozhodně nevymýšlel čistě bloger. Ale abych odpověděla. Můj zlozvyk při natáčení videí je ten, že je nenatáčím :D

18. Tvoje oblíbené slovo?
Oblíbené slovo sem rozhodně nemůžu napsat, protože mám pocit, že by se pak internet červenal až u kabelu. Stejně nejvíc používám zkratky. Taková ta nejoblíbenější a nejpoužívanější je OMG… i když v poslední době jsem začala taky hodně používat WTF.


19. Jsi šprt (nerd), trapák (dork) nebo moula (dweeb)? Nebo rovnou všechno?
Já bych řekla, že jsem asi od každého trochu. Já se totiž zrovna nedám do nějaké skupiny zařadit. Jsem tak nějak něco ode všeho.

20. Upíři nebo víly? A proč?
Upíři. Protože jsou to upíři. Jsou nesmrtelní, mají rychlost, sluch, ovlivnění. A co mají víly? Jen pár kouzel v rukávu.


21. Měniči nebo andělé? A proč?
Tohle je těžké. Ani jednu z těchto bytostí jsem pořádně nepoznala. Ale asi spíš měniči. Můžou se přeměnit, v kohokoliv chtějí.

22. Vlkodlaci nebo duchové? A proč?
Vlkodlaci. Jsou to taková velká roztomilá štěňata. Jen mají trochu problém s blechami.


23. Zombíci nebo upíři? A proč?
Opět upíři. No když opominu to, co už jsem zmínila, tak upíři jsou menší nebezpečí. Oni vás jen vysají, kdežto zombík vám sežere mozek. Já mám svůj mozek ráda… i když je většinou vypnutý.

24. Milostný trojúhelník nebo zakázaná láska?
Obě témata už jsou dost ohraná, ale přesto neodolám ani jednomu. Ale vždycky jsem měla nejradši zakázanou lásku. Je tu to nebezpečí a tajemno. Asi proto čtu ráda Dramione FanFiction.

25. A poslední!!! Romantická kniha nebo akční kniha, která má pár romantických scén?
Úplně nejlepší by byla fantasy kniha s romantickými scénami, ale jelikož to není v nabídce, tak ta akční s romantickými scénami.



5 komentářů:

  1. Velmi zajímavý tag a pěkné odpovědi.

    OdpovědětVymazat
  2. Na tento TAG už jsem narazila, ale v mnohem kratší podobě. Některé otázky jsou pravdu zajímavé :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je vážně dobrý tag, možná se zapojím. =)
    Taky bych řekla, že žádná série se nepodobá Harrymu, to je taková jedinečná série. Spíš bych řekla že Hunger Games, Divergence a Labyrint si jsou podobné ale zase stejné rozhodně nejsou. =D =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Harryho prostě nic nemá. I když teď je prý nějaká série, která se mu docela podobá, ale zatím jsem ji nečetla, tak nevím...

      Vymazat

Děkuji za krásný komentář :)