26. 12. 2023

Soutěž o laskavost

Ning nevědomky uvařila čaj, který otrávil její matku a sestru. Zatímco její matka zemřela, Šuin život je na vlásku. Ning udělá pro její záchranu cokoli a tak se rozhodne zúčastnit soutěže, která má najít nejlepšího mistra starobylého a magického umění přípravy čaje. Vítěz získá od princezny laskavost, která by snad mohla zachránit její sestru.

Kniha je napsaná čtivě a tak se moc dobře čte. Zároveň nechybí popisy, díky kterým není problém si všechno představit a nasát atmosféru. Jediné, co mi čtení trochu kazilo, byla čínská jména, na které jsem si prostě nedokázala zvyknout a pořád jsem zapomínala, které patří komu. Ale to není vůbec vina knihy, jen to ukazuje, že toho v asijské literatuře nemám příliš načteno.

Námět knihy, který se točí kolem magie při přípravy čaje, je originální a moc se mi líbí. Jinak se kniha spíše drží ověřeného formátu, kdy musí hlavní hrdinka postoupit zkoušky, v tomhle případě jednotlivé úkoly v soutěži, aby dosáhla vytouženého cíle. Všechno je to ale pojato úplně nově a ozvláštněno spoustou vedlejších linek, které s tou hlavní více či méně souvisí.

Postavy jsou skvěle popsané, takže není nejmenší problém se v nich zorientovat. Zároveň o nich však není na začátku vše řečeno, naopak je kolem nich mnoho tajemství, která se odhalují až v průběhu příběhu. Navíc je u jednotlivých postav vidět i vývoj, který odpovídá tomu, co prožili.

Magie zalitá jedem je krásná a originální kniha, kterou jsem si moc užila. Pokud si chcete přečíst něco neotřelého, tohle je určitě ta pravá volba.

Za poskytnutí knihy k recenzi a nahlédnutí do starobylého a tajemného procesu vaření čaje děkuji e-shopu Megaknihy a nakladatelství Ocelot.

Knihu Magie zalitá jedem můžete zakoupit na stránkách e-shopu Megaknihy. Nebo se můžete podívat na tuhle a další autorčiny knihy v angličtině.

Další vydané nebo připravované knihy od nakladatelství Ocelot si můžete prohlédnout na jeho strankách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za krásný komentář :)