24. 7. 2018

Láska se špetkou nenávisti


Evie se účastní Halloweenského večírku svých přátel na kterém se jí pokusí dát dohromady s okouzlujícím Carterem. Ovšem oba dva se shodnou, že by to nebyl dobrý nápad. Oba totiž pracují jako agenti a ještě ke všemu v konkurenčních firmách. Jenže se ukáže, že vzájemné přitažlivosti žádná dohoda nezabrání.

Bohužel se celá situace dost brzy zkomplikuje. Jejich dvě firmy se spojí a jak Evieina tak Carterova práce je v ohrožení. Ve firmě je místo jen pro jedno. A i když se ze začátku snaží spolu vycházet a přijít na způsob, jak sloučit jejich soukromý i pracovní život, nakonec se to zvrhne ve válku naschválů. Jenže kromě toho, že bojují mezi sebou, musí bojovat i sami se sebou, protože jejich sympatie k tomu druhému jen tak nezmizí.


Christina Hobbs a Lauren Billings jsou autorky, kterým vzájemná spolupráce rozhodně svědčí. Přeci jen už napsaly pěknou řádku z knih a já dosud přečetla všechny, které vyšly v češtině a do jedné jsem si je zamilovala. Další knihu z jejich repertoárů jsem si tedy rozhodně nemohla nechat ujít.

Autorky se v případě této knihy rozhodli zvolit er formu, při čemž se kapitoly střídají. Některé jsou z pohledu Evie a jiné z Carterova. Jako obvykle opravdu nedokážu říct, kdo psal které. Což je podle mě dobře. Kdyby to bylo naopak, nepůsobila by kniha uceleně.

Všechny knihy od této dvojice se mi vždycky četly opravdu lehce. Jenže do téhle jsem měla menší problém se začíst. Ovšem nemyslím si, že by to bylo vlivem stylu psaní, ten mi přišel stejný jako vždycky. Navíc byl tentokrát ještě doplněn esemeskovými zprávami, které celý příběh odlehčují.

Mám dojem, že jádro problému tkví v příběhu. Je sice pěkný, ale chybí v něm něco, co měly všechny jejich předchozí knihy. A dle mého názoru je to vášeň. Carter s Evie by k sobě měli chovat opravdu silné city, které se pojí jak s láskou, tak s nenávistí. Jenže mi přijde, že tady ta chemie chybí. Je to spíše povrchová láska než ta hluboká, o které by měla kniha být.

Samy autorky na závěr říkají, že kniha původně vypadala úplně jinak, že ji hodně předělávaly. A to je podle mě ten důvod, proč v příběhu chybí ta nejdůležitější část, která dělá jejich knihy tak výjimečnými. Tím, jak se příběh neustále upravoval se to prostě někam ztratilo, a to je opravdu hrozná škoda.

Kvůli tomu, že v knize není vidět vášeň zní i příběh tak trochu nudně. Sice jsem se zhruba po půlce už do knihy dokázala ponořit, ale i tak to nebylo ono. V téhle knize prostě chybí ta třešnička na dortu a je to opravdu znatelně znát.

Nečekala jsem, že mě Christina a Lauren někdy zklamou, ale bohužel se stalo. Kniha je sice dobrá, ale líbí se mi mnohem míň, než jejich předchozí série. V tomhle případě jsem skutečně ráda, že Miluji tě, nenávidím tě nemá žádné pokračování. Myslím, že bude mnohem lepší, když zapřou svojí energii do dalších knih a vyšvihnou se zpět na vrchol.

Miluji tě, nenávidím tě je pro mě tedy tak trochu zklamáním. Je to vlastně dost průměrná kniha a od autorek jsem zvyklá pouze na nadprůměrné knihy. Ovšem věřím, že tenhle případ je jen výjimka a další kniha, která tu vyjde, bude špičková. A snad vyjde opravdu brzy, potřebuji další dávku Christiny Lauren.


Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Jota.
Miluji tě, nenávidím tě můžete zakoupit ZDE.


2 komentáře:

  1. Taková kniha by mě asi nebavila. Pěkná recenze.

    OdpovědětVymazat
  2. Knihy od těchto autorek mám ráda tak chci zkusit i tuhle novou. Nějak jsem ale už podle anotace tušila, že to bude tentokrát jiné. Tak nebudu očekávat zázraky jako obvykle :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)