27. 5. 2017

Seriálová hodinka #5



Big Little Lies (Sedmilhářky) - 1. série


Big Little Lies je podvratná komedie, která vypráví příběh třech matek malých dětí. Jejich zdánlivě bezchybné životy se rozmotávají až do bodu, kdy dojde k vraždě. Identita oběti však není známa a diváci se postupně dozvídají, co všechno událostem osudného večera předcházelo.

Neměla jsem v plánu číst knihu, neměla jsem v plánu sledovat seriál. Jenže jsem zahlédla na HBO ukázku na sedmilhářky a triu skládajícímu se z Reese Withertspoon, Nicole Kidman a Shailene Woodley jsem nedokázala odolat.

Stačil mi opening a už jsem se do seriálu zamilovala. A po shlédnutí prvního dílu jsem byla úplně paf a nedočkavě čekala na další. Tenhle sedmidílný seriál je podle mě něco úžasného. V malém prostoru se řeší spousta problémů, vztahů a všechno to vypadá naprosto přirozeně. Navíc je to vlastně retrospektivní seriál, takže se po celou dobu ve vzduchu vznáší napětí a tajemno.

Je mi moc líto, že měl seriál jen sedm dílů, ale na druhou stranu bylo řečeno vše, co mělo být řečeno a konec byl nádherný a dojemný. Nepochybuji, že se časem k seriálu určitě vrátím a vám ho vřele doporučuji. Stojí za to!


Bones (Sběratelé kostí) - 1. až 12. série



Antropoložka doktorka Temperance Brennanová pomáhá FBI při identifikaci nalezených ostatků neznámých obětí. Společně s kolegyní Angelou, asistentem Zackem a Hodginsem se v laboratoři snaží dopátrat podoby a charakteristických rysů oběti. Brennanová je ve svém oboru velmi schopná, a tak se postupně její spolupráce s agentem FBI Boothem prohlubuje a doktorka se začíná podílet i na samotném vyšetřování vražd.

Dvanáct let je skutečně dlouhá doba. Některé seriály by už asi byly dost přitažené za vlasy, ale Bones? Ani náhodou. Neustále se objevují nové postavy, nové záhady a nové zápletky. Nikdy se nic neopakuje. Samozřejmě mám k seriálu menší výhrady, například urychlení příběhu kvůli těhotenství hlavní hrdinky, ale nevadí.

Bones je detektivní seriál, který mi přijde zajímavější než některé ostatní. Mnohem méně obyčejný. Sice není tak dechberoucí jako některé jiné seriály, ale rozhodně se u něj dobře zabavíte. Já se při jeho reprízách na prima love dost často učím. Ale pokud máte slabý žaludek, nedoporučuji vám, abyste u něj jedli. Občas se tam vyskytují scény, které někomu můžou zvednout žaludek.


Emerald City - 1. série


Během tornáda je dvacetiletá Dorothy Gale se svým policejním psem K9 transportována do jiného světa, světa, který je velmi odlišný od jejího. Jde o pohádkovou zemi, kde proti sobě soupeří království, nebezpeční bojovníci a temná magie v krvavých bitvách o moc. Jde o pohled na klasickou pohádku Čaroděj ze země Oz tak, jak jste ji dosud neviděli. V tomto příběhu zlé čarodějnice nezůstávají mrtvé dlouho a mladé dívky se stávají odvážnými bojovnicemi, které drží v rukou osud vícero království.

Novinka inspirovaná Čarodějem ze země Oz. Miluju pohádky a tenhle retelling jsem jednoduše nemohla vynechat. Musím říct, že Emerald City je skutečně zajímavý pohled na tuto pohádku a rozhodně to není pohled pro děti. Hltala jsem jeden díl za druhým a užívala si intriky, tajemství a záhady. Přesto mi v seriálu něco chybělo. Přišlo mi, že tomu chybí velkolepé finále a to ani nemluvím o tom, že to skončilo otevřeně s přípravou na druhou sérii, která podle ohlasů asi nebude... i když kdo ví.


Drop Dead Diva (V těle boubelky) - 1. až 6. série


Deb měla ten den opravdu smůlu, přece jen zemřít při nehodě ve chvíli, kdy je člověk celkem spokojený se svým životem není nic extra.

Co však vypadá jako konec, jím vlastně není. Strážce nebeské brány Fred ji označí za sebestřednou nulu a ve výsledku má Deb možnost se vrátit mezi živé a něco se sebou udělat.

Vrací se v nedokonalém těle nedávno zemřelé právničky Jane Bingumové. Zděšení z prvních chvil vystřídá pochopení neobvyklé možnosti začít nový život. 

Snaha se nenápadně spojit se svým stále truchlícím přítelem je jen jedna z mnoha věcí, které nyní na Deb/Jane čekají...

Drop Dead Diva spojuje několik věcí, které mám ráda. Výměna těl, právnické seriály a vztahy. Pro mě tedy perfektní seriál. V každém díle se objevuje neobvyklí případ, zároveň se Jane potýká se svým novým životem a k tomu samozřejmě patří přátelství, láska, práce... Prostě ten seriál miluji. Je svižný, vtipný a až na tu výměnu těl vlastně dost reálný. 


Galavant - 1.& 2. série


Bylo nebylo, hrdina Galavant statně porážel draky, byl ochráncem nevinných a méně šťastných. Jednoho dne však zlý král Richard podlehne kouzlu Galavantovy lásky Madaleny a unese ji. Ve svatební den Madaleny a Richarda se Galavant statečně probojuje do paláce, aby zachránil svou lásku. A zde, v momentě, kde všechny pohádky většinou končí, náš příběh teprve začíná. Madalena ochromí Galavanta, když mu oznámí, že si raději zvolí slávu, bohatství a korunu, a zlomí tak hrdinovo srdce.

O pět let později se s Galavantem opět setkáváme, když upíjí svůj žal. Kompletně se vzdal svého hrdinství, není ve formě a je to prostě zlomený člověk. Jeho věrný pomocník Sid však vidí příležitost, když do města přijede princezna Isabella, která hledá "zdatného Galavanta". Isabella ho požádá, aby zachránil její království od zlého dobyvatele, kterým není nikdo jiný než král Richard. 

Galavant musí nasednout zpět do sedla, obecně i doslova, aby se pomstil svému nepříteli, vyhrál zpět Madalenu a zajistil si tak svůj pohádkový konec. Hrdina si však neuvědomuje, že mu Isabella možná neřekla úplně celý příběh...

Na rovinu říkám, že Galavant je totální pitomost. Ale pitomost v dobrém slova smyslu. Pokud byste hledali nějaký hlubší význam, zápletku nebo třeba něco rozumného, rozhodně to nenajdete. Ale na špatnou náladu je Galavant skvělý. Je plný písniček, které jsou už samy od sebe humorné, ale nejvtipnější jsou hlášky. 

Evidentně Galavant zaujal spíše Čechy než Američany, ale i tak získal dvě série. Upřímně říkám, že po druhé už bych se na Galavanta nepodívala, ale když jsem to sledovala lámala jsem se smíchy. Tenhle seriál je prostě tak přiblblý, až je vtipný.



Anotace pocházejí z www.serialzone.cz

6 komentářů:

  1. POslední díl Bones jsem obrečela jako malá :D Je to oblíbený seriál ak¨končí, ach jo :D
    Jinak Nikole Kidman vidět musím, prý je to pecka

    OdpovědětVymazat
  2. Emerald city mě docela zaujalo, i poslední tip vypadá zajímavě, určitě oba seriály zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Sběratele kostí a V těle boubelky mám ráda, jsou to bezva seriály.
    Sedmilhářky jsem neviděla, ale určitě je zkouknu, vypadají zajímavě. Na Emerald City možná také juknu. Co se Galavantu týče viděla jsem asi 4 díky první řady a už se navíc nepodívala, nějak jsem se na něj už nemohla koukat.

    OdpovědětVymazat
  4. Emerald city mám rozkoukané a Sedmilhářky si nechci nechat ujít. Až bude čas, určitě se na ně podívám. Právě teď jsem dokončila Pretty Little Liars, takže času bude rozhodně dost :D

    OdpovědětVymazat
  5. Sedmilhářky mám za sebou - páradně natočené a herecké trio dokonalé. Četla jsem i knížku, která se mi do Liane Moriarty zatím líbila nejvíc :-)
    Ostatní zmíněné seriály jsem neviděla.

    OdpovědětVymazat
  6. Na Sedmilhářky se moc těším, nějak nestíhám. =D =D
    Bones, je mi smutno že skončil ale jak říkáš, 12 let je dlouhá doba a jsem ráda, že konec je plánovaný a nebude useknutý. =)
    V těle boubelky neskutečně skvělý seriál =D Ale nedokoukala jsem do 6 série, zatím teda.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)