28. 4. 2017

Filmová hodinka #5



Pixely (Pixels)


Když si mezigalaktičtí mimozemšťané chybně vyloží videozáznamy klasických videoher jako vyhlášení války, zaútočí na Zemi s armádou jednotek, která je inspirovaná objekty ze zmíněných videoher. Prezident Will Cooper (Kevin James) je nucen vyzvat na pomoc svého nejlepšího kamaráda z dětství a nepřekonatelného hráče videoher Sama Brennera (Adam Sandler), jenž v současné době provádí instalace domácích kin, aby se ujal vedení týmu ostřílených pařanů (Peter Dinklage a Josh Gad) s cílem vetřelce porazit a zachránit tak naši planetu. Připojuje se k nim také podplukovnice Violet Van Pattenová (Michelle Monaghan), specialistka, která hráčům dodává jedinečné zbraně, určené k boji s mimozemšťany.

Musím uznat, že tohle je skutečně originální námět, který podle mě stojí za to vidět. Je to skvěle promyšlené. Sice trochu nereálné, ale kdo ví, čeho jsou mimozemšťané schopni? V pozadí příběhu je i romantika. Přesto, že proti romantice nic nemám, naopak jí mám ráda, přijde mi, že do filmu je vtěsnaná tak trochu uměle. Tahle vedlejší dějová linka by asi potřebovala trochu upravit, ale jinak se mi film moc líbil. Je zajímavý a místy o docela vtipný.



Joy (Joy)


Film Joy vypráví hodně divoký příběh jedné životní cesty hlavní hrdinky, která se dokáže postupně postavit všem překážkám a překonat mnoho různě velkých průšvihů. Joy jde tvrdě a nekompromisně za svým životním snem a řídí se především svým citem. Postupně se stává nezpochybnitelnou hlavou jak své rodiny, tak i jí založené obchodní dynastie. Joyin úspěch je spojen s jejím revolučním vynálezem, „zázračným" mopem, který se stal obchodním trhákem v oblasti úklidových prostředků. A protože každý dobrý nápad a jeho úspěch mívají i své odvrácené tváře, na Joy čekají zrada, závist a svět nemilosrdného obchodu. Z přátel se stávají protivníci a z nepřátel spojenci. A to nejen v podnikání ale i v její rozvětvené rodině. Joy ale už není žádnou naivní holkou a tak si dokáže podle vlastních představ upravit jak svůj život, tak i život své více než trochu výstřední rodiny.

Na tento film jsem se původně podívat nechtěla. Ale zahlédla jsem na HBO ukázku a koho jsem neviděla? Jennifer Lawrence a prostě jsem neodolala a musela film zkusit. Popravdě jsem do toho šla s myšlenkou, že to po pěti minutách vypnu, jelikož to bude nuda. Jenže ona to nuda nebyla. Nikdy jsem si nemyslela, že film o tom, jak vznikl mop může být tak zajímavý. Nevím, jak ve skutečnosti probíhalo vymýšlení mopu, nikdy jsem se o to nezajímala. Ale podle internetu to vypadá, že je to dost podobné skutečnosti , i když nějaké odchylky tam jistě budou. 

Není zde romantika, fantasy prvky, akce... vlastně tu není nic, co se mi na filmech líbí. Je to film,který vytvořil sám život o ženě, která se snaží změnit svět pomocí mopu. S čistým svědomím vám mohu Joy doporučit. Je to skutečně zajímavý film, který vám hned uteče.



Beauty & the Briefcase (Kráska mezi muži)


Nezávislá novinárka Lane, ktorá žiari vďaka svojej vášni k móde, hľadá pre časopis Cosmopolitan príbeh o hľadaní lásky na pracovisku a tajne sa dostáva do spoločnosti Finance Company.

Kráska mezi muži je lehký romantický film. Od začátku naprosto přesně víte, jak dopadne. Ale tak to je skoro u každého romantického filmu a stejně na ně pořád koukám. Občas je fajn oddechnout si u filmu u kterého víte, že skončí dobře. I když je pravda, že tento romantický film v sobě nese i jisté poselství.

Osobně mám film ráda, a může za to i Hilary Duff. Ale tenhle typ filmů někomu sedne a někomu prostě ne. Rozhodně vám ho nemám v plánu vnucovat. Jelikož to není žádná novinka, řekla bych, že ten kdo ho chtěl vidět už ho viděl, i když kdo ví.



The Longest Ride (Nejdelší jízda)


Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy.

Nicholas Sparks je jeden z mých oblíbených spisovatelů. Musím přiznat, že jeho dřívější díla se mi líbila spíše jako filmy, než jako knihy, ale právě Nejdelší jízdu mám hrozně ráda jak v knižním, tak filmovém podání.

Opět ve filmu hraje jedna z mých oblíbených hereček a to Britt Robertson, ale i kdyby tam nehrála a příběh nebyl podle Sparkse, podívala bych se. Romantika je prostě moje. Ale Nejdelší jízda není jen romantická. Pokud jste někdy viděly film podle Sparksových knih, víte, že bývají hořkosladké jako sám život. Právě tohle se mi na těchto filmech líbí, nejsou nijak přeslazené, nereálné.

Ale to jsem trochu odbočila od Nejdelší jízdy, i když i ta samozřejmě taková je. Co se týká mě, je to asi můj druhý nejoblíbenější film od Sparkse. Svou váhu na tom má i fakt, že se tento film odehrává ve dvou dějových linií a nemá pouze jednu hlavní zápletku.

Pokud máte rádi hořkosladkou romantiku, jakou umí jen Sparks rozhodně doporučuji. Chápu, že film není pro každého, ale pr ovšechny romantické duše je Sparks základem.



10 komentářů:

  1. Pixels vypadá hodně zajímavě, tak snad si někdy najdu čas :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud ti do toho nevlezou další filmy, to se mi stává často :D

      Vymazat
  2. jedine na co jsem se chystala byla Joy a na tu jsem si jeste neudelala cas :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda :( Je to vážně zajímavější, než bych čekala :)

      Vymazat
  3. Ani jeden jsem neviděla a láká mě jen Kráska mezi muži.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to taková jednoduchá oddechová romantika na depresivní dny, takže se nedivím. V televizi ji dávají často, tak stačí jen sledovat program :)

      Vymazat
  4. Pixely jsem neviděla ale asi se zkusím na ně podívat. =)
    Joy mě nelákala ani když tam hraje Jennifer
    Kráska mezi muži je pěkný film s Hilary, podobný jako Báječný svět shopaholiků =)
    A nejdelší jízda je krásný romantický film. Viděla jsem ho 2x. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě původně Joy také nelákala, ale fakt mě to překvapilo :)

      Báječný svět shopaholiků... měla jsem ho v počítači, několikrát jsem si ho vyhlédla v programu a stejně jsem se na něj i po těch letech pořád nepodívala. Pomalu si začínám myslet, že ho asi nikdy neuvidím :D

      Já ho také viděla několikrát... všechny filmy na motiv Sparkse jsem viděla několikrát, jsou skvělé :)

      Vymazat

Děkuji za krásný komentář :)