4. 3. 2017

Taylor Swift Book TAG

Poslední dobou se snažím TAGy omezovat a docela se mi to daří, ale tomuhle jsem prostě nedokázala odolat. Našla jsem ho ZDE.



1. We Are Never Ever Getting Back Together 
Vyber knihu nebo sérii, o které sis myslela, že ji zbožňuješ, ale potom se to pokazilo


Dokonalým příkladem je Tygří série od Colleen Houck (také se vám zdá, že o ní mluvím příliš často?) První dva díly naprostá dokonalost. A pak se autorce něco stalo a šla s dalšími dvěma úplně jiným směrem a všechno to šlo do loje.



2. Red
Vyber knihu, která má červenou obálku


Hodně knih má červenou obálku, ale jako první mě napadla Dědička od Amandy Hocking. Ta je opravdu hodně červená… vlastně tam moc dalších barev ani není.



3. The Best Day 
Vyber knihu, která je smutná nebo nostalgická


Smutná kniha… tak tohle je těžké. Ale třeba Všechny malé zázraky od Jennifer Niven. Tohle je opravdu kniha plná smutku… i když na druhé straně je i plná naděje, aspoň já ji v ní vidím.



4. Love Story 

Kniha, která má zakázanou lásku



Zakázaná láska? Nejspíš jsem četla hodně knih s tímto tématem, ale momentálně mám v hlavě prázdno. Napadají mě tak maximálně knihy od Michaely Burdové, kde je dost často láska mezi člověkem a elfem… což není přímo zakázané, ale není to ani zrovna dovolené.




5. I Knew You Were Trouble
Vyber zlou postavu, kterou zbožňuješ


Tohle je hodně těžká otázka, hlavně proto, že z těch zloduchů, které zbožňuji, se většinou stanou kladné postavy. Proto mě napadá akorát Hádes. Ale to také není úplně špatná postav, nebo špatný bůh. Ale na nic lepšího asi nepřijdu.


6. Innocent

Vyber knihu, jejíž čtení ti někdo pokazil, protože prozradil konec


Nestává se, že by mi někdo prozradil konec, hlavně proto, že nikdo z mého okolí nečte. Většinou si ho zkazím sama tím, že se podívám na film nebo si omylem přečtu spoiler. Takové to bylo třeba u Aliance, ironií je, že jsem ten spoiler špatně pochopila, takže jsem nakonec byla stejně překvapená.




7.Everything Has Changed 

Vyber postavu, která prošla od začátku do konce knihy největší změnou


Nemůžu si nevzpomenout na Fangirl od Rainbow Rowell. Na začátku je Cath dívka zabraná do svého světa s hodně malými vazbami na realitu a na konci už to má takové vyváženější. Není už takový introvert, už se tolik nebojí světa. To je podle mě velká změna.



9. Forever and Always 

Vyber svůj oblíbený knižní pár 


Nejdřív jsem si myslela, že řeknu Damon a Elena, tedy klasiku. Ale prakticky vzato se v knize nikdy nedali úplně dohromady. Takže jsem si vzpomněla na můj další milovaní pár a to Jamieho a Claire ze série Cizinka o Diany Gabaldon.



10. Come Back, Be Here 

Vyber knihu, kterou nechceš půjčit nikomu, protože by ti moc chyběla


To rovnou můžu říct celou knihovnu. Nepůjčuji knížky. Ale i kdybych půjčovala, tak bych nikdy nepůjčila moji sérii Odkaz dračích jezdců od Chritsophera Paoliniho, ta je pro mě asi nejdražší.



11. Teardrops of my Guitar

Kniha, při které si plakala


Moc takových knih doopravdy není. Plakala jsem třeba při První lásce (James Patterson a Emily Raymond) a při již zmíněném Tygrovu osudu. Ale jinak si momentálně nedokážu moc vybavit při čem dalším jsem plakala.


12. Shake it off

Kniha, kterou miluješ tak moc, že nevnímáš nenávistné reakce


Teď mě asi budou všichni nenávidět. Každopádně není to přímo miluji, taková kniha, která by měla nenávistné reakce u mě asi není. Ale mám jí ráda. Jde o Stmívání. Ano vím, je to šíleně pitomé. Třpytící se upír, naivní holka a vlkodlak. A i když mám většinou lepší vkus, tak tahle kniha se mi prostě líbí, stejně tak jako filmy.



7 komentářů:

  1. No tak tohle je výborný nápad na tag, to si musím uložit a taky někdy vyplnit! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Je to jeden z těch zajímavějších tagů. Určitě se ráda mrknu na tvůj výběr :)

      Vymazat
  2. Super tag :D S Tigriou sériou súhlasím, hoci som nebola vyslovene unesená ani z prvých dielov, bolo to celkom fajn čítanie, no tie posledné diely išli dolu vodou.
    Čo sa týka požičiavania kníh, to ja bežne, ale asi by som nepožičala Pána prsteňov :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si ji prostě zamilovala... no zamilovala jsem si Kišana a Rema :D Autorka si podle mě neujasnila o čem chce, aby ten příběh byl a proto to dopadlo tak... divně.
      No... někdo s tím problém nemá, ale já se řadím k většině :D

      Vymazat
  3. Velmi pěkný tag, rozhodně má super otázky. Také knihy nepůjčuji a rozhodně ani nebudu. Jedna se mi nevrátila vůbec a už jsou to 3 nebo 4 roky a pak mi je vraceli zničené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je přesně důvod, proč jsem je nepůjčovala a nepůjčuju. Lidi prostě neví, jak se chovat k majetku jiných...

      Vymazat
  4. To je zajímavý tag spojený s Taylor. =)
    Já bych si chtěla jednou přečíst Divergenci a Eragona ale známe to. =)
    To Poselství jednorožců je jediná série, kterou jsem od Míši nečetla a asi nebudu. Ale ještě uvidím. =D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)