14. 12. 2016

Kniha, o které říkám, že je hloupost, i když jsem ji nečetla

Tohle je opravdu těžké. Znám několik knih, které bych opravdu nazvala hloupostí, ale většinu z nich jsem četla. Většinou totiž nesoudím knihu bez toho, aby si ji přečetla... většinou. Přesto je tu pár knih, které mi přijdou jako hloupost i bez toho, aniž bych je otevřela.

Jednou z těch knih je Grey od E. L. James. Od téhle autorky jsem četla celou sérii Padesát odstínů a můžu s klidem říct, že je to naprostá hloupost. A šance, že by na tom byl Grey jinak je podle mě nulová. 

Život Christiana Greye je čistý, disciplinovaný, plně pod kontrolou, plný bohatství a… naprosto prázdný. Až do dne, kdy do jeho života vstoupí Anastasia Steele. Snaží se na ni zapomenout, vytěsnit ji, ale místo toho ho strhne bouře emocí, kterou nedokáže pochopit a které nedokáže odolat. Dá mu Ana zapomenout na hrůzy dětství, které Christiana pronásledují každou noc? Nebo ho jeho temné sexuální touhy a snaha kontrolovat vše včetně téhle dívky donutí zničit křehkou naději, kterou mu Ana nabízí?

Další kniha je Tato země je naše od Radima Panenky... a hodnocení na databázi a anotace podle mě mluví jasně. Tahle kniha jednoduše nemůže být dobrá.
Miloš Zeman je téměř tři a půl roku hlavou státu. Za tu dobu společností hýbala celá řada témat, na světové scéně se odehrálo několik krizí, z nichž mnohé budou ještě dlouho pokračovat. Třetí český prezident má jasně vyhraněné názory, za kterými si stojí klidně i proti všem. Migrační krize, občanská válka na Ukrajině, Rusko a jeho zahraniční politika, válka v Sýrii, islámský radikalismus a hrozba dalších teroristických útoků, neobjektivní veřejnoprávní média či zavřené dveře na Hrad pro amerického velvyslance. Nejen tato palčivá témata byla předmětem pětadvaceti rozhovorů, které spolu s dosud nepublikovanými fotografiemi tvoří tuto unikátní knihu.

Poslední kniha, nebo spíše série, kterou bych ráda zmínila je Harry Trottel od Petera M. Jolina. Přiznávám, že tady jsem zkoušela číst první díl, ale moc daleko jsem se nedostala. Přímo proti parodiím nic nemám, ale tohle je vážně blbost.

Parodie na Harryho Pottera a Kámen mudrců, zcela za hranicemi dobrého vkusu, o něco delší než předloha. Ve Velké Británii super úspěšná série byla pro Čechy upravena, ale domníváme se, že je ještě mnohem veselejší. Ne že bychom neměli Pottera rádi, ale mnoho věcí je v té legendě podivných. Například: jak by mohli trápit chudáci mudlové největšího čaroděje? Kde se bere tolik sov? Viděl by opravdu předpubertální Potter v lucidním zrcadle své rodiče? A tak dále

Pro dnešek je to všechno a já doufám, že jsem nikoho výběrem největších knižních hloupostí neurazila. Pokud ano, tak je mi to líto, ale tohle je můj názor a ten se nezmění.

Anotace k jednotlivým knihám jsem zkopírovala z Databáze knih.

3 komentáře:

  1. Súhlasím :D 50 odtieňov som nečítala a považujem to za blbosť, takže súhlasím aj s touto knihou od autorky :D čo sa týka druhého titulu, ten nepoznám, ale tiež mám o ňom rovnakú mienku. A pri tretej sérií súhlasím na 100%, tiež som skúšala kúsok prvého dielu, ale nedalo sa to čítať :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to četla a vlastně absolutně nechápu proč, je to příšerné :D Stačí vidět tu obálku a je to jasné :D Skutečný Harry Potter nadevše :)

      Vymazat
  2. Také si myslím, že když si 50 shades nepřečtu, o nic nepřijdu :D Takže s tebou můžu jen souhlasit..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)