19. 11. 2016

The Bedtime Book TAG

Poslední dobou je tento TAG hodně oblíbený a přesto, že už moc TAGy nedělám, tak v tomto případě jsem neodolala. A objevila jsem ho ZDE.



1. Kniha, která tě udržela celou noc vzhůru:
Už je to opravdu dlouho, co jsem ponocovala kvůli čtení nějaké knihy. Sice mi nedávají lišky dobrou noc, ale v noci se většinou sleduji seriály nebo dělám něco na počítači, protože mnohem radši čtu při denním světle.

Ale přeci jen občas chci nějakou knihu šíleně dočíst a tak jí prostě čtu dokud jí nedočtu a právě takovou knihou byla Cizinka. Abych byla přesnější, tak mě udržela vzhůru několik nocí. Sice ne celé noci, ale dost velké části.



2. Kniha, po které ses bála jít spát:
Hned mě napadla kniha, respektive série, kterou jsem četla tak před pěti lety. A já nikdy moc nebyla na horory, ale tehdy jsem četla sérii Husí kůže. Většina těch příběhů nebyla moc strašidelná, ale pamatuji si, že sem tam narazila na jeden na který si občas vzpomenu i teď a nemůžu pak usnout. Nebylo to vyloženě strašidelné, ale hlavní hrdince tam uhořela celá rodina... i když se nakonec ukázalo, že ve skutečnosti uhořela jen ona, ale spát mi to prostě nedalo.


3. Kniha, která tě uspala:
Uspalo mě víc knih, než jsem ochotná přiznat. V poslední době to byly Řeky Londýna u kterých jsem usnula asi tak dvacetkrát. Přitom se jedná o knihu s opravdu zajímavým dějem, akorát mi absolutně nesedl styl psaní. Když jsem nemohla usnout, tahle knížka mě zaručeně uspala do deseti minut a ty i v případě, že jsem to nechtěla.


4. Kniha, u které ses těšila na vydání tak moc, že jsi kvůli ní nemohla spát: 
Dost často jen tak ležím v postel na místo toho, abych psala neustále přemýšlím o tom co by se mohlo odehrát v dalším dílu nebo v další knize toho a tamtoho spisovatele. A občas se mi to promítlo i do snů, takže když jsem se vzbudila, byla jsem ještě unavenější, než když jsem šla spát. A dokonalým případem je momentálně Harry Potter a prokleté dítě, kvůli němu jsem opravdu nemohla spát. Zvlášť, když už ho plno lidí četlo v anglickém vydání.


5. Kniha, v které je tvůj vysněný přítel: 
Knižní hrdinové jsou narozdíl od knižních hrdinek prostě dokonalí. Takže v podstatě v každé druhé knize, kterou jsem za poslední rok četla bych dokázala najít někoho, koho bych si nejradši vytáhla z knihy a nazvala ho svým přítelem. Ale takovou stálicí je u mě Damon z Upířích deníků. Jeho miluji v každé podobě ať knižní nebo seriálové.


6. Kniha, ve které by bylo pro tebe žít noční můrou: 
Hned mi na mysl přišla série Hunger Games. Myslím, že k tomu není netřeba dodávat něco žít, jelikož v tomhle světě by chtěl žít akorát sebevrah nebo velmi obratný dětský vrah.


7. Kniha, která ti připomíná čas spánku: 
Snažila jsem se, vážně ano. Dokonce jsem pošla i přečtené knihy na Databázi knih, ale nic jsem nenašla. Tedy napadla mě kniha V peřině, která ke spánku vysloveně láká, ale tu jsem nečetla, takže si nejsem jistá, jestli se to počítá.


8. Kniha, která skončila děsivým cliffhangerem (otevřeným koncem):
Všechny otevřené konce jsou k zbláznění. Člověk má chuť vytrhávat si vlasy z hlavy. Ale na žádný vysloveně děsivý konec jsem doopravdy nenarazila. Nebo si to minimálně neuvědomuji.


9. Kniha, o které se ti doslova zdálo:
Jak už jsem řekla, dost často se mi knihy o kterých přemýšlím zamotají do snů. Ale před pár lety jsem měla období, kdy jsem byla úplně posedlá Harrym Potterem a jestli si dobře pamatuji, tak se mi o něm zdálo tři dny za sebou. Což vysvětluje, proč jsem pak přes den vypadala, jako kdyby na mě někdo seslal kletbu Cruciatus.


10. Knižní příšera, kterou bys nechtěla najít pod postelí:
Když to vezmu obecně, protože konkrétně si opravdu na žádnou příšeru nevzpomínám, tak fúrie. Nejsem si jistá, jestli jsou považovány za příšery, ale já je tak beru. Tyhle otravní ženský z podsvětí jsou prostě na zabití.


8 komentářů:

  1. Také už mám tento TAG připravený ke zveřejnění :D
    S Hunger Games jsme se shodly, přesně ty mě napadly také..
    Tak mě napadá, četla jsi už Prokleté dítě? Protože jestli jo, potřebuju podrobnosti :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že bych tě jednou předběhla? :D
      Ne nečetla :( Ale až se tak stane, budeš je mít :)

      Vymazat
  2. Jééé na tento tag som narazila prvýkrát, takže som rada, že si sa zapojila. Ak sa k tomu dokopem, skúsim to tiež :D Inak zaujímavé odpovede, o HP sa snívalo aj mne a v 4. a 6. sa tiež zhodujeme :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho v jednu dobu viděla na každém kroku, ale dostala jsem se k jeho zveřejnění až teď :D O HP se podle mě aspoň jednou zdálo každému fanouškovi :)

      Vymazat
  3. Pěkný tag. =) Husí kůži jsem taky četla, na základce tedy ale líbila se mi. =D
    Nemusela jsem ani číst a hned jsem podle podobizny poznala Damona. Je k sežřání. =D
    V Hunger Games bych taky nechtěla žít a to jsem to ani nečetla. =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem ji četla na základce a také se mi knihy líbily, ale strašidelné nebyly.
      Absolutně :):D
      Já jo, ale (a teď mě budou všichni knihomolové proklínat) film je lepší... minimálně první, pak je to tak nějak na stejno.

      Vymazat
  4. Krásný tag, ... já jsem nemohla spát po přečtení Ženy v černém 1, shodneme se v bodě 5, Damon u mě je zatím také vysněný přítel č. 1.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to nečetla, jen viděla, ale stejně jsem nemohla spát :D Na Damona nikdo nemá :)

      Vymazat

Děkuji za krásný komentář :)