17. 1. 2016

iZombie

Český název: ---
Původní název: iZombie
Žánr: Fantasy / Drama
Země: USA
Délka: 4 minut
Rok: 2015 - ???






Znělka je udělána typem komiksu, což je neobvyklé. Je to originální znělka, kterých v poslední době moc není. Ale hlavní je, že se to k seriálu skvěle hodí. Ukazuje nám, jak celý příběh začal. A písnička, která tam zní, je jednoduše úžasná. Má náboj.


Liv byla úspěšná doktorka. Jenže když byla na párty na lodi, vypukl tam chaos. Liv se pak probudila v pytli na mrtvoly a zjistila, že se z ní stala zombie. Od té doby pracuje v márnici, kde má stálý příjem mozků. S jejím šéfem se snaží zjistit, jak zombie nákazu vyléčit. A díky vizím, které dostává po snězení mozku, pomáhá policii řešit případy vražd.


První mi o seriálu řekla Terka Mikulová, i když nepochybuji, že bych si ho díky serialzone stejně všimla. Ale zombii mě nikdy nelákali, takže bych se na to nejspíš nepodívala, nebo aspoň ne hned.

O předloze pro zombii toho není moc k nalezení, ale přeci jen jsem něco našla. Seriál je podle komiksu (což vysvětluje znělku), který vycházel od roku 2010 do roku 2012 a měl 28 čísel. Popravdě si neumím představit, jak mohl tento seriál být kdysi komiksem, ale to je asi tím, že se mi komiks nikdy nedostal do ruky.

iZombie je skvělý detektivní seriál, kde je i náznak nadpřirozena. I když tady je to způsobeno spíše vědeckou nákazou. Je to zajímavé a oddechové, ale zase to není seriál, který má na to, aby ho znal celý svět. Pokud máte rádi detektivky a nevadí vám zombie 21. Století, směle do toho. Ale ujistěte se, že máte zásobu těstovin. Pokud jste stejní jako já a Terka, dostanete při seriálu hlad.

4 komentáře:

  1. Já ti o seriálu řekla první? Myslela jsem, že to bylo nějak vzájemné... no nevadí.

    S těmi těstovinami souhlasím a doporučuji špagety - co se k mozkům hodí víc než špagety? :D Možná snad jen ten polévkový knedlík, co Iva udělala Ozzákovi v Comebacku... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím že jo... nebo jsem se na něj kvůli tobě začala dívat :D

      Já mám radši testoviny :D Nebo pizza s šedou kůrou mozkovou? :D

      Vymazat
  2. O seriáli som ešte nepočula, ale námet sa mi pozdáva. Momentálne nemám čas niečo sledovať, ani to čo mám rozpozerané, ale možno sa k seriálu dostanem neskôr :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu :D Také nestíhám a těch seriálů je tolik...

      Vymazat

Děkuji za krásný komentář :)