14. 12. 2015

Outlander

Český název: Cizinka
Původní název: Outlander
Žánr: Fantasy / Dobrodružné /Historické
Země: USA
Délka: 55 minut
Rok: 2014 - ???






Opening mi přijde dost podivný. Líbí se mi hudba, ve které jsou slyšet i dudy. Jenže co se týká grafického ztvárnění, nepůsobí to na mě zrovna pěkně, spíš hodně depresivně. A to se k tomuto seriálu nehodí.


Clair se svým manželem vyrazila na druhé líbánky do Skotska. Tam se ale dotkne kamenů a najednou se ocitne v roce 1743. Nejdřív tomu nechce věřit, ale nakonec nemá na výběr. Je uvězněná v čase. Jako Angličance mezi samými Skoti jí hrozí nebezpečí. Ale ironií osudu, jí hrozí hlavně od Angličanů. A tak udělá to, co musí, aby se ochránila.


Outlander je opět seriál na který jsem nenarazila náhodou. Sleduji hodně knižní videa a Verča z Knihy jako sen pořád mluvila o Cizince, jak o knize, tak o seriálu. Zaujalo mě to a chtěla se ze všeho nejdřív podívat na seriál, ale pořád jsem to odkládala. Až to nakonec začali dávat na AXN Black a to už jsem neměla možnost se z toho vykroutit.

Seriál je natočen podle osmidílné knižní série, kterou napsala Diana Gabaldon. Sérii jsem zatím nečetla, i když to mám v plánu. Ale na rozdíl od seriálu, kde má jedna série šestnáct dílů mají knihy kolem tisíce stran.


Seriál je zajímavý a rozhodně ho budu sledovat dále. Občas mě seriál ale trošičku nudí. Ale když mám na Outlander náladu hltám jeden díl za druhým. Abych byla upřímná, kdybych o seriálu tolik neslyšela, nejspíš bych do něj sama od sebe nešla. Ale jsem opravdu ráda, že jsem do něj nakonec šla, stojí to za to. Teď už nedočkavě čekám na druhou sérii…

2 komentáře:

  1. A já si jako obvykle prvně přečtu knihu, minimálně první díl a až pak se pustím do seriálu, který už mám kupodivu stažený, teda minimálně první díl, pokud se nemýlím. :) Upřímně doufám, že se tento týden dočkám té knížky, abych se pak mohla brzy pustit i do seriálu... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když na to tak koukám, zajímalo by mě, jestli se té knihy vůbec dočkáme :D

      Vymazat

Děkuji za krásný komentář :)