13. 11. 2015

The Lucky one

Název: Talisman 
Původní název: The Lucky one
Žánr: Romantický
Země: USA
Délka: 97 minut
Rok: 2012






Na Talisman jsem se podívala, protože předlohu napsal Nicholas Sparks. A asi už jsem to říkala, ale jen pro úplnost opakuji, že si chci přečíst všechny knihy, co napsala a vidět všechny filmy podle jeho knih. Ale i kdyby Talisman nebyl od Sparkse, stejně bych se na něj podívala. Romantické filmy mám ráda.

Logan Thibault se vrací ze své třetí mise v Iráku. S fotkou ženy, která ho podle jeho přesvědčení udržela při životě. Když se vrátí, nemůže přijít na to, co dělat. Nakonec se rozhodně najít ženu na fotce a poděkovat jí za záchranu života. Jenže když se setká s ženou z fotky, Beth, všechno se najednou zkomplikuje. Nedokáže jí říct, proč přišel. A tak u ní vezme práci a začne si budovat nový život, jehož součástí by mohla být i Beth.


Logana hraje Zac Efron. V životě bych neřekla, že se na to bude hodit, ale opak je pravdou. Skvěle tu roli vystihl. Ale zpátky přímo k Loganovi. Ten je starostlivý a čestný. Vždy nápomocný a nic neočekává. A hlavě má rád psi, tím si u mě získal velkou oblíbenost.

Nevím přesně, jak bych vyjádřila Bethinu povahu. V jednu chvíli je odtažitá a v druhou zase přívětivá. Občas mi přijde, že neví, co chce. Ale ona to ve skutečnosti ví a hodlá za to bojovat do posledního dechu.

Talisman od Nicholase Sparkse, byl dobře napsaný, ale opět musím konstatovat, že se mi více líbil film. V první řadě, se mi zdá, že filmové postavy se k tomuto příběhu hodí více než ty knižní. Aspoň podle popisu. A kniha je napsána takovým suchým nudnějším stylem, kdežto tohle je i trochu napínavé a akční.

Film se mi líbil, ale děj mi, na to, že to psal Sparks, přišel dost jednoduchý. Většinou tam je hodně překážek, moc komplikací. A ano tady byly také, ale nebyly to nějak extra zašmodrchané komplikace.

Nemůžu však říct, že by se mi ta jednoduchost až skoro naivita nelíbila, líbila. Občas je fajn mrknout na něco nekomplikovaného. A tím byl tento film a já se na něj kdykoliv ráda znovu podívám.

4 komentáře:

  1. Nevyzerá to zle, ale žánrovo mi to veľmi nesedí, takže nič pre mňa :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ty chceš vážně přečíst všechny knihy? Kolik jich asi tak je? =D
    Jinak film mě zaujal už dávno a ráda bych ho viděla, přesto mě jsem se k tomu moc neměla. Po tvé recenzi se na něj ale podívám. Já mám ráda romantárny a hraje tam Zac. =D
    Navíc jsem viděla film Bezpečný přístav a líbil se mi. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem si jistá. Každopádně všechny co byly přeložené do češtiny a podařilo se mi je sehnat jsem přečetla. Teď už jen musím počkat až vyjdou další. Ať celkově nové nebo jen v novém vydání.
      Podle mě je mají rádi skoro všichni, přeci jen máme romantické duše :) A ano, Zac tu vypadá vážně dobře :D
      Bezpečný přístav je opravdu úžasný :) Na ten tu mám taky recenzi jak na knihu tak na film... jen si teď nejsem jistá, jestli rozepsanou nebo dopsanou. Mám tu toho tolik, že ztrácím přehled :D

      Vymazat

Děkuji za krásný komentář :)