5. 9. 2015

Upíří deníky - Neviditelné zlo

Název: Upíří deníky - Neviditelné zlo
Původní název:
Spisovatel: L. J. Smith
Žánr: Fantasy
Počet stran: 304
Nakladatelství: Fragment





Opravdu nechápu důvod, proč tam jsou v jednu chvíli dvě tváře, pak jedna, pak zase dvě atd. To se to nemůže sjednotit? Ne, že by to hrálo nějak velkou roli, ale mě to rozčiluje, a ani nevím proč. Každopádně opět nevím, kdo je na obálce a tentokrát ani netuším. A pak zase umístění názvu série, sahá do obličeje neznámé osoby a podle mě by vypadlo mnohem lépe, kdyby to bylo trochu víc dole.

Po minulém dílu mi bylo opět záhadou, jak to bude pokračovat. Po dočtení Vzkříšení jsem měla opět pocit úplného ukončení. Ale ten jsem měla už několikrát a konec to nikdy nebyl.

Elena se Stefanem žiji šťastný bezproblémový život až na to, že se Stefan s Meredith občas vydává na lov dalších Prvorozených upírů, kteří se snaží jen o jediné, zabít Elenu. Té se zbystřují strážcovské schopnosti a ví, že se stane něco zlého Damonovi, který je bůh ví kde. A také že ano, Damon musí čelit snad ještě horšímu nebezpečí, než jsou Prvorození.

Damon je zase tím starým, nezabíjejícím Damonem. Vlastně, ne tak úplně. Celkově je jeho svoboda docela omezena, ale nevypadá to, že by mu to nějak zvlášť vadilo. Popravdě ani nemá čas se tím zabývat, jelikož bojuje o holý život.

Stefan jako obvykle po boku svých přátel likviduje jednoho nepřítele za druhým. Pořád se snaží chránit své přátele a hlavně Elenu, ale právě kvůli Eleně se stává sobeckým.

Matt je svým způsobem šťastný, ale žije ve dvou světech najednou. Není pro něho přirozené, aby byl na jednu stranu kamarád hromady nadpřirozených bytostí a na druhou stranu předstíral, že je jen obyčejný člověk. Užírá ho to, ale neví jak z toho ven.

Elena se naplno věnuje své úlohy strážkyně. Ale někdy to není zrovna nejjednodušší, protože jako strážkyně je hrozbou a tím pádem se jí nepřátelé snaží zabít ještě usilovněji než dříve.

Katherine také prošla velkou proměnou. Už to není taková mrcha jako na začátku. Smrt ji změnila. Sice není mírumilovná jak čivava, ale nemá chuť zabít půlku lidí, které v životě poznala. Nebo je minimálně nezabije.

Bonnie získává sílu a je čím dál tím víc mocnější. Ale opět pochybuje. Nedalo by se říct, že pochybuje přímo o sobě, jako dříve. Spíše pochybuje o tom, co je správné.

Meredith si užívá života spolu s Alarickem, ale pořád je to lovkyně. Je to její instinkt, a když je všude kolem nebezpečí, není možné ho zastrčit někam do pozadí.

Abych byla upřímná, chvílemi mám pocit, že mě z téhle série klepne. S každým dílem je to zamotanější a zamotanější. I když nemůžu říct, že by poslední díly nebyly i zajímavé. Některé nové skutečnosti, co se tu objevily, byly opravdu obohacením série. Problémem je, že se tam pořád objevují jakoby zázrakem noví a nebezpečnější nepřátelé, které v neposlední řadě i ožívají. A následně se to bodově opakuje znova a znova, což je opravdu trochu otravné.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Fragment

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za krásný komentář :)