26. 8. 2015

Upíří deníky - Zoufalství

Název: Upíří deníky - Zoufalství
Původní název: The vampire diaries
Spisovatel: L. J. Smith
Žánr: Fantasy
Počet stran: 312
Nakladatelství: Fragment





Obálka skvěle sedí k obálkám předchozích dílů. Na této je Elena a Misao. Popravdě si ale myslím, že Misao neměla v této knize tak velkou roli, aby tu musela být. Ale ti dvě k sobě sedí. Elena je blondýnka a popravdě dost bledá, kdežto Misao má rudé vlasy a zdravější barvu.

Na tento díl jsem se opravdu těšila. Předchozí díl totiž končil snad nejnapínavěji ze všech, co jsem zatím četla. Takže jsem se opravdu třásla zvědavostí.

Ve Fell´s Church se všechno hroutí. Matt, Meredith a paní Flowersová se snaží co nejvíce zmírnit škody a ochránit tu hrstku lidí, která z Fell´s Church neodjela nebo se nezbláznila.


Mezitím se Stefan a Elena vydávají do Temné dimenze, aby zjistily, co se stalo s Bonnie, kterou tam omylem vzal Damon, a dostali ji pryč. Ale Bonnie hned tak pryč nepůjde, má v temné dimenzi spolu s Damonem ještě něco na práci.

Elena se snaží, aby všechno bylo jako dřív. Aby bylo v pořádku její město i její přátelé. Také se nedokáže vyznat ve svých citech vůči Damonovi.

Damon je protivný, arogantní a všem se vyhýbá. Jediný na koho je milý je asi Bonnie, jinak by se dalo říct, že ostatní se snaží ignorovat. A když se mu to nevede, tak se s nimi hádá.

Zdá se mi, že Stefan je od posledního dílu mnohem silnější. Ale nic zásadního se u něj nezměnilo. Pořád je to ten starý Stefan, který chce všechny a hlavně Elenu, chránit.


V tomto díle je jasně vidět, že Bonnie už není ta malá ubrečená holka, která se jen klepe strachem. Získala potřebnou odvahu. Je jasné, že se úplně nezbavila své původní povahy a občas se ukáže, ale většinou je pod pokličkou.

Meredith je jedna z postav, která se vůbec nezměnila. Dělá to, co má dělat. Chrání své město a dává do toho všechno a to i přesto, že selhává.

Matt je mnohem užitečnější než dříve. Sice pořád má jistou nevýhodu, protože je to "jen" člověk. Ale je odhodlaný a rozhodně je dobrý v uklidňování.


Ve Fell´s church je chaos, takže žádné příjemné místo. Všude se potulují vraždící děti a kromě toho i malachové, které ovlivňují další a další lidi.

Oproti Fell´s Church je Temná dimenze mnohem příjemnější, což je dost divné, protože by to mělo být to nejhorší místo. Ze začátku Temná dimenze působila přímo pohádkově. Ke konci už to tak pohádkové nebylo, ale pořád tam bylo klidněji.

Mám z tohoto dílu takové smíšené pocity. Rozhodně nebyl ani horší ani lepší než předchozí díly. Zůstává to tak nějak v průměru. Ale prostě jsem, hlavně na konci, některé věci tak úplně nepochopila. A i ten konec samotný mě překvapil a udivil. Také mi ten konec přišel až na jednu maličkost takový závěrečný. I když to tedy závěr nebyl, což jsem ráda, protože byl docela smutný. Tak uvidíme, co se z toho vyklube v dalším díle.

Za poskytnutí knihy k recenzi mnohokrát děkuji nakladatelství Fragment :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za krásný komentář :)