1. 10. 2023

Pekelné léto

Paulie a Floyd mají na tohle léto velké plány! Boudou jezdit na kole, hrát hry, venčit psa, chodit na jídlo a především si najdou holky na školní ples. Jenže co když city jednoho z nich nejsou tak úplně kamarádské a vyústí to v okamžik, který změní úplně všechno? Stačí jeden moment, jedno nedorozumění a z přátelství se stane nenávist. Ale víme, jak to bývá s nenávistí…

Styl psaní hladce plyne a dokáže do sebe vtáhnout, ale zároveň není v knize nouze o popisy ani o myšlenkové pochody hrdinů (které opravdu stojí za to). A přestože je příběh spíš takový „jednoduchý“, nechybí ani emoce.

Příběh má pohodovou atmosféru. Sice se s postupem stránek příběh vyostřuje, ale pořád zůstává v pohodovém duchu, jelikož nic z toho, co se v knize děje, nejde brát tak úplně vážně. Spíš to působí jako hra mezi dvěma kluky, kteří se znají věčnost, což ostatně jen podtrhuje spousta humorných situací, které jsou místy až (v dobrém slova smyslu) absurdní.

Přestože mě situace mezi kluky a jejich trochu dětinské chování na začátku bavilo, tak s postupem času mě začalo nudit. Sice to bylo skvěle napsané a byly to vážně originální situace, ale na můj vkus jich bylo zkrátka moc a příliš dlouho.

Postavy jsou stejné jako příběh, pohodové, a bez ohledu na to, co udělají, si je nejde neoblíbit. Ale Paulie a Floyd si byli neskutečně podobní, což vzhledem k tomu, že byly vlastně kamarádi odjakživa není nic divného, ale mě se kvůli tomu občas trochu pletli.

Letní bouřky je příjemná a oddechová kniha plná humoru, která podle mě opravdu nejvíc zaujme lidi kolem třinácti let, jak avizuje věkové doporučení, jelikož jim bude chování hlavních postav nejbližší. Ale pokud máte rádi humorné a pohodové knihy, které se neberou příliš vážně, určitě je tohle ten pravý příběh pro vás, ať už bylo vaše číslo na dortu jakékoli.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji Evě a Kláře Pospíšilovým.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za krásný komentář :)