26. 12. 2016

Kniha, která mě děsí


Nejsem si moc jistá, jakou knihu dneska zmínit. Ale při přečtení tématu mě napadla jen jedna. Sice se nedá říct, že by mě přímo děsila, ale nic lepšího pro vás dnes nemám.

Jedná se o knihu Nemilovaní od Johna Saula. Nejsem si jistá, co je to za žánr. Pravděpodobně asi thriller. Upřímně mě neděsil děj, jako spíše závěr té knihy. Nebo děsit není správný výraz, možná jsem o něm spíš hodně přemýšlela a snažila se najít smysl, logiku, v něčem, v čem to nebylo.

Kevin ze svého rodného města před lety utekl i proto, že se jmenovalo stejně jako on: Devereaux. Jeho předci je založili k velké slávě, ale město nakonec zpustlo stejně jako jeho rod. Spornou slávu připomíná už jen zchátralé rodové sídlo, které obývá poslední strážkyně tradic Helena Devereauxová: Kevinova zlá, sobecká a egoistická matka.

Nyní však tato tvrdá žena umírá a ještě než opustí tento svět, chce vidět syna. A Kevin jede s celou svou rodinou zpátky na jih, skoro proti své vůli, jako by ho tam cosi táhlo. Proč se znovu a znovu sám sebe ptá, zda se odtamtud vrátí?

Ihned po příjezdu shledá, že dům je stejně tajemný a zlověstný jako jeho obyvatelka. A nic se na té ponuré atmosféře nezmění ani po Helenině smrti. Jako by dům nasál všechny hrůzy a bolesti, které se v něm odehrály, a teď je předkládá pozůstalým. Starobylé zdi nastolují bolestné vzpomínky na nevyřešené vztahy, v nichž zoufale chybí láska. A Kevin má neodbytný pocit, jako by jeho matka stále žila...

Anotace zkopírována z Databáze knih.

1 komentář:

  1. Pokud chceš knihu, u které se budeš bát, doporučuji Pamatuji si vás všechny od Yrsi,je úžasná!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)