13. 4. 2016

Beznadějná?

Nadpis článku může znamenat hodně, ale v podstatě jsem se vám v tomto článku rozhodla přiblížit, proč se můj blog jmenuje Beznadějná a celkově historii názvů mého blogu. Sice už se tak jmenuje asi něco málo přes rok, ale napadlo mě, že by vás možná zajímalo, proč to tak je. A pokud ne, tak tento článek samozřejmě číst nemusíte.

Blog za svou existenci vystřídal tři názvy. Úplně tím prvným názvem bylo Blog Kristýny Kaderové. Když si na to vzpomenu, cítím se směšně. Ale tehdy mě nic nenapadlo a tak jsem do titulku napsala tohle. A proč jsem ho tak pojmenovala asi není třeba vysvětlovat. Pravdou však je, že název je to naprosto hrozný, zvlášť když nikdo neví, kdo to sakra je Kristýna Kaderová :D



Překvapivě tam původní název vydržel hodně, opravdu hodně dlouho. A pak přišla fáze kdy jsem se zamilovala do The Vampire Diaries... no a upírů celkově. Četla jsem plno FF a v jedné povídce jsem právě narazila na větu: Budeme žít navždy a umřeme jen když nám to nevyjde. A mě se ta věta hrozně zalíbila, protože říkala oklikou to, co je všem jasné. Takže jsem ji dala do jednotného čísla a pojmenovala tak blog. Už to nebylo tak hrozné, jako původní název, ale pořád to mělo mouchy. Především to, jak šíleně dlouhé to je. 

Najít dobrý název pro blog nebylo zrovna jednoduché, ale jednou jsem četla knížku a napadlo mě to. Takže jsem ten šíleně dlouhý název zaměnila za jednoslovný - Beznadějná. A co to vlastně znamená? Znamená to všechno. Znamená to, že jsem beznadějný knihomol. Jsem beznadějný případ. Beznadějně miluji zvířata. A spoustu dalších věcí. Mám prostě dojem, že mě to slovo vystihuje. A když vystihuje mě, tak vystihuje i blog, který tvořím.


Říká se do třetice a mě to číslo tři vychází. Blogspot je třetí doména, kterou jsem vyzkoušela a vyhovuje mi. Beznadějná je třetí název blogu a vyhovuje mi. Nemyslím si, že bych ho někdy změnila. I když na blogspot blog s tímhle názvem už přišel, takže je to technicky první název mého blogu na blogspotu... takže možná bych mohla do třetice ještě dva názvy vymyslet, ale zatím to nemám v plánu.

Nevím, jestli vám tento článek přines něco důležitého, ale já jsem prostě měla náladu ho napsat... nebo jsem se jen nechtěla učit německá slovíčka? Kdo ví. Tak či tak článek je na světě a já mám na vás pár otázek. |Co si vy myslíte o názvu blogu? Ne, že bych ho hodlala přejmenovat, kdyby se vám nelíbil, ale zajímá mě to. A z jakého důvodu se vaše blogy jmenují tak, jak se jmenují?


17 komentářů:

  1. Ten význam je strašně pěkný, nemůžu si pomoct :-) Je hezké se to takhle dozvědět, proč se tvůj blog takhle jmenuje. Je to vážně zajímavý :-D
    Můj blog byl původně World of Fantasy Stories - no, zabte to. Nevěděla jsem co chci a byla jsem posedlá angličtinou, takže jsem sesmolila tohle :-D Časem jsem ho změnila na Imaginareum - jako svět imaginace, myšlenek a fantazie. Bezpečné místo, úkryt. Tenhle název mi už zůstane, ale ten odkaz mě nikdy štvát nepřestane :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Zas až tak zajímavé to není, jen jsem myslela, že by byl dobrý nápad to vysvětlit... nebo jsem se vážně nechtěla učit :D
      Řekla bych, že na odkazu tolik nezáleží. Čtenář si pamatuje název. Já jsem úplně původně použila do odkazu své jméno a příjmení, protože jsem byla bez nápadu. A když jsem přecházela na blogspot, tak jsem sice chtěla dát něco jako beznadejna.blogspot.cz nebo hopeless.blogspot.cz, ale všechno bylo obsazené, tak jsem nakonec použila zase své jméno :D Spokojená s tím nejsem, ale aspoň je to takové neutrální :D

      Vymazat
  2. Taky jsem blog prejmenovavala hned nekolikrat. Nejdrive jsem zacinala s anglickymi nazvy, pak jsem pridavala slovo 'kniha', jenze blog byl o vsem moznem, az jsem nakonec skoncila u ceskeho a dost vseobecneho...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všeobecný název není špatný, ten můj je vlastně taky takový všeobecný :D

      Vymazat
  3. Je to skvělý článek, přinesl mnoho vysvětlení :) A trochu mi to připomíná i mě samotnou. Název blogu a taktéž webová adresa se mi už dávno nelíbí, ale co s tím dělat? Adresa se jen tak změnit nedá a stěhovat se opravdu nechystám. Proto jsem si zvykla, název Wallet of infinity, ačkoliv jeho překlad je poměrně směšný, mi přirostl k srdci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) S adresou je to nejhorší. Asi právě proto jsem zvolila své jméno, není to ideální, ale dává mi to volnost v pojmenování blogu :) V češtině je překlad možná směšný, ale v angličtině zní název dobře... i když co v angličtině dobře nezní, že?

      Vymazat
  4. Som rada, že som sa dozvedela viac o názvu blogu :-) Ja som si vybrala jeden a ten mám už od začiatku - My Fantasy Dream keďže to mám aj v doméne :-) Páči sa mi, že si sa napokon dopracovala k tomuto názvu, ktorý sa mi páči a myslím, že je super :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom případě jsi jedna z mála, která název nezměnila :)
      Trvalo to několik let, ale nakonec ano :D To jsem ráda :)

      Vymazat
  5. já měla blog původně o Čarodějkách Charmed a ctyrysestry, protože Prue, Phoebe, Piper a Paige :D Teď už ten název taky vůbec nedává smysl, ale who cares... :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já si vždycky lámala hlavu s tím, co ta adresa znamená :D Aspoň mají příchozí čtenáři nad čím přemýšlet :)

      Vymazat
  6. Podle významu, který si napsala, myslím, že je název super.

    OdpovědětVymazat
  7. Význam názvu je pěkný :) popravdě jsem to vždycky brala spíš jako ten špatný význam slova, ale jak jsi napsala beznadějný knihomol a že beznadějně miluješ zvířata hned jsem to vzdala z jiné strany :) Mimochodem ta věta je naprosto úžasná! :3 Asi si ji někam zapíšu, protože je opravdu geniální!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Ono je v tom názvu zahrnuto oboje. Jak to dobré, tak to špatné :) Abych byla upřímná, tak mi nikdy nedošlo, že si to můžou čtenáři vyložit jen jako negativní... asi je dobře, že jsem tenhle článek napsala. Pozdě, ale přece :D Podle mě na ní nic úžasného není, ale jestli chceš, tak si ji klidně zapiš :D

      Vymazat
  8. Ten dlouhý se mi také líbil a jeho význam byl fascinující. :) Název Beznadějná je také moc pěkný - a líbí se mi, že má těch významů hned několik. :)

    Můj blog se prvně jmenoval jen stroze Z deníčku, až pak jsem do závorky přidala novinářského, když mi nějak došlo, o čem chci psát a že si nechci psát nějaký deník... věřila bys, že jsem si chtěla psát jídelní lístek? :D Jo, jsem fakt ráda, že už je to pryč a ten jediný článek, kde byly brambůrky Penne, jsem smazala. :D Asi bych ho už taky neměnila, Z novinářského deníčku se mi líbí a myslím, že je na to i hodně lidí docela zvyklých, mě nevýjimaje. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale byl jednoduše moc dlouhý :D Původně se ti moc nelíbil :D

      Ještě, že jsi to tam přidala, jinak by si zanikla v těch dalších blogech, které se jmenují úplně stejně... Ten název na tebe i sedí :)

      Vymazat
  9. Mne se doted ten nazev moc nelibil, protoze jsem myslela, ze tak o sobe mluvis v tom spatnem smyslu, ale jsem rada, ze jsi mi v tomhle clanku objasnila, jak to opravdu je. Ted uz se mi ten nazev libi o dost vic. Ja nazev moc neresim a adresa se zmenit neda. Ted blog moc nevystihuje, protoze proste nemam na psabi povidek cas, ale snad se to zas zmeni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom případě jsem doopravdy ráda, že jsem jeho význam objasnila :) Až bude čas, tak ho určitě vystihovat bude, každý někdy nestíhá :)

      Vymazat

Děkuji za krásný komentář :)