19. 3. 2016

Můj názor na Blogspot půl roku po přestěhování blogu


Už je to víc jak půl roku co jsem po dlouhém váhání a dohadování se sama se sebou přestěhovala Beznadějnou z blog.cz na blogspot. Proto je asi nejvyšší čas mé rozhodnutí nějak shrnout, utřídit si myšlenky a říct vám, jestli jsem udělala dobře pro případ, že by tento článek četl někdo, kdo také váhá s přesunem blogu.

Největším důvodem, proč jsem blog nechtěla původně přesouvat, bylo to, že jsem nad vytvářením původní stránky trávila roky práce a bylo mi líto jen tak to zahodit. Ale upřímně už se to na blog.cz nedalo snést.

První věci byly neustálé poruchy. Buď nešlo komentovat, nebo spadl celý server. A ještě lepší bylo, když jsem psala článek a z nějakého nevysvětlitelného důvodu se mi jeho kusy nechtěly zveřejňovat. Prostě úžasné. Takhle nějak to totiž vypadalo minulé léto.



A to jsem se ani nezmínila o komunikaci. Ta prostě vázla a byla šíleně nepříjemná a mohl za to jediný člověk - Standa. Mně konkrétně teda nic nevyvedl, ale když jsem četla jeho komentáře k tomu, když si mu někdo dovolil něco vytknout, tak to bylo vážně něco. Nepřátelskost z toho jen čišela. A to ani nemluvím o jeho neférovosti, tedy vyhazování lidí, kteří měli opačný názor než on z Autorského klubu. Jednoduše hrůza.

Nevím, co se to za ty roky s blog.cz stalo. Jestli to tak bylo vždycky a já byla jen slepá a nevšimla si toho, nebo namyšlenost a neschopnost jednoho člověka zapříčinila, že se blog.cz stal jednou velkou hromadou problémů. Ať tak či tak, právě tohle všechno mě přesvědčilo, abych to opravdu udělala. Přestěhovala blog. Přesunula čtyři roky psaní článků na jinou doménu.

Netřeba říkat, že blogspot byl mou první a jedinou volbou. Mezi blogery je dost oblíbený a navíc je propojen s účtem Google. A tak jsem si tedy založila blog na této doméně.

Musím říct, že jsem trochu koukala. Oproti blog.cz je blogspot mnohem propracovanější a tím pádem i trošku složitější, ale přeci jen to není nic, co by člověk nepochopil. Docela rychle jsem se tu zorientovala, a i když naprosto vůbec neznám HTML kódy, tak tu můžu v pohodě psát články.

Blogspot má jednu velkou výhodu. Ať už tento server spravuje kdokoliv, tak o sobě nedává vědět a tím pádem se tu nikdy nesetkám se Standou verze 02, ale pouze se spoustou úžasných blogerů, kteří mají světu co říct.

Co se týká problému s fungováním, tak jsem za těch šest nebo sedm měsíců měla jen jeden. A to ten, že se mi články zobrazovaly v menu. Nevím proč to tak bylo, ale vím jedno. Byla to moje vina nikoli vina tohoto blogu a lehce se napravila přepsáním HTML kódu. Teda abych byla přesná, moje kamarádka to lehce napravila přepsáním HTML kódu. Já bych nad tím nejspíš strávila roky a stejně bych na nic nepřišla. Asi bych se doopravdy měla naučit alespoň základy.

Navíc celkově má blogspot spoustu výhod. Jedním je teda již zmíněné kódování a pak jsou to štítky, které jsou vážně praktické. A spousta dalších vychytávek, přičemž jsem na většinu nejspíš ještě nenarazila.

Tohle je doména, na které jsem doopravdy spokojená. Můžu psát, o čem chci, a nikdo nemá pitomé kecy. Maximálně tak konstruktivní kritiku, což mi naprosto vyhovuje. Možná jediný problém, který mám je ten, že se těžko shání laye. Ale opět to není chyba blogspotu a kdo hledá, ten nakonec najde.


Blogspot je tedy mnohem lepší než blog.cz a je mi líto akorát to, že jsem nezačala blogovat hned od začátku na této doméně. Ale co se stalo, to se stalo a já jsem ráda, že tu můžu být aspoň teď. No, a pokud se něco zase královsky nepokazí (což jak doufám tady nehrozí) tak už svůj blog stěhovat nebudu, jelikož se tady jemu i mně líbí.

4 komentáře:

  1. Je super, že si s touto doménou spokojná, to je to najhlavnejšie :-) Ja si na blog.cz nemôžem nijako sťažovať, autorský klub neriešim a venujem sa obľúbeným stránkam a tak :-) Uvažovala som nad prechodom inde, ale keď som na blog.cz už od začiatku a viem s ním narábať, nechce sa mi učiť nič iné :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho také moc neřeším. Odešla jsem hlavně kvůli tomu, že se mi mazaly a měnily články aniž bych něco udělala :( Chápu jak to myslíš. Ale jestli ti blog vyhovuje tak zůstaň :)

      Vymazat
  2. Já jsem zatím na blogspotu oficiálně necelý měsíc a mám teda docela na prd návštěvnost. :D Ale on o je to tím, že já jsem se ani po osmi letech blogování nenašla v žádném konkrétním tématu a zveřejnuju takovej (teď se nesměj) myšmaš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani mně se návštěvnost nijak nezvedla, spíš snížila, ale ono se to časem všechno zlepší :)

      Vymazat

Děkuji za krásný komentář :)