21. 8. 2015

Stefanovy deníky – Chuť krve

Název: Stefanovy deníky - Chuť krve
Původní název: Bloodlust
Spisovatel: L.J.Smith
Žánr: Fantasy
Počet stran: 216
Nakladatelství: Fragment





Obálka je opět hrozně hezká. Ale vůbec se nehodí k příběhu, co kniha vypráví. Obálka první knihy se mi líbila o trošinku víc, ale i tak je nádherná.

Toto je druhý díl Stefanových deníků a když jsem četla první, tak jsem si prostě chtěla přečíst další. Je to možnost, jak se o hrdinech s The vampire diaries dozvědět plno nových věcí.

Knihu jsem přečetla rychle. Nebyl vůbec žádný problém se do ní začíst, protože vás prostě pohltí a vy se ocitáte někde úplně jinde. Strachujete se o to, jestli přežijí, i když moc dobře víme, že ano.

Stefan a Damon uprchnou do New Orleans. Zde se jejich cesty po krátké době rozejdou. Stefan se seznámí s upírkou Lexi a jejími upířími přáteli. Ta ho učí, jak odolat touze po krvi a jak se živit zvířaty. Damon je ale zajat cirkusem a tak se ho Stefan pokouší zachránit a při pokusu o jeho záchranu se zamiluje….

Stefan je ze začátku posedlý krví, ale časem se uklidní. Je to oddaný bratr a nebojí se pro Damona

riskovat život.

Damon je na rozdíl od Stefana nešťastný. Nechce se nakrmit. Považuje svého bratra za zrůdu a nechce od něj žádnou pomoc. Je velmi slabý.

Lexi je upírka, která se snaží pomoct Stefanovi. Její upíří přátelé jí poslouchají na slovo, ať je to jakkoliv nebezpečné.

Callie je postava, u které nevíte, jestli je na straně upírů nebo na straně jejich věznitelů.

Konec byl krásný. Bylo tedy docela smutné, jak to skončilo. Ale myslím, že kdyby to končilo stylem a všechno bylo dobré na věky věků, tak by to nebylo tak skvělé.


Byla jsem překvapená hned na začátku knihy, a to tím, že se ti dva chvíli potloukali světem spolu. Sice krátkou chvíli, ale podle toho, jak končil první díl, bych čekala, že se hned rozdělí. Zase se mi nelíbilo, že se tam píše o rozrazilu místo o sporýši, ale začínám si zvykat.

Knížka se určitě bude líbit fanouškům seriálu "The vampire diaries". Je možné, že by se nelíbila fanouškům Damona, protože v této knize působí dost slabě a nešťastně.

V prvním dílu jsem porovnávala Stefanovy deníky s Upířími deníky. Dnes budu porovnávat první díl s druhým dílem. Oproti prvnímu se tady značně změnilo chování Damona a Stefana. Bylo vidět, že už nejsou stejní jako v první knize, a to je podle mého názoru velmi dobře. V prvním díle se vše motalo v podstatě kolem čtyř lidí. Tady už záleželo na větším množství lidí (upírů). Co se týká kvality, byly obě dvě knihy stejně úžasné.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Fragment.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za krásný komentář :)