23. 8. 2015

Mezi nebem a zemí - Setkání s duchem

Název: Setkání s duchem
Původní název:  The Ghost and the Goth
Spisovatel: Stacey Kade
Žánr: Fantasy
Počet stran: 216
Nakladatelství: Fragment





Vidíte tu obálku? Ona je prostě dokonalá! Je to promyšlené do nejbližšího detailu. Jasně je vidět, že dívka na obrázku je duch, ale zároveň pořád vypadá jako člověk. A po přečtení knihy vím, že je na obálce zobrazena scéna z jedné části knihy. Takže obálka u mě boduje na plné čáře.

Už jsem četla knihu s podobnou tématikou a moc nadšená jsem z ní nebyla. A já jsem prostě zvědavá, tak jsem se rozhodla zjistit, jestli je tato kniha lepší nebo stejný propadák.

Moc jsem toho neočekávala. Knížku všichni chválili, ale po předchozím setkání s podobným tématem knihy jsem si nedělala žádní iluze.


Ale kupodivu všechno dopadlo jinak. Kniha se mi četla vážně skvěle. Do čtení jsem se nemusela vůbec nutit, ba naopak. Nechtěla jsem jí dát z ruky. Děj byl opravdu napínavý a kromě toho autorka opravdu věděla, jak tu knihu napsat. Nezdržovala zbytečnými detaily, ale ani knihu neochudila a důležité poznatky. A abych nezapomněla, opravdu hodně se mi líbilo, že se v kapitolách střídaly pohledy hlavních hrdinů, a když bylo potřeba, byly tam některé věci z obou pohledů.

Alona je "královnou" střední školy. Ale bohužel se stane něco neočekávaného, zemře. Ale Alonina duše uvízne mezi nebem a zemí. Ona tak ví o všem, co se děje, ale nikdo neví o ní. Tedy skoro nikdo. Jediný kdo jí vidí a kdo by jí mohl pomoci z této propasti mezi světy je školní podivín Will. Ale pomůže jí? A dokáže to vůbec?
 

 
Alona mi přijde jako fajn holka. Možná na první pohled malinko namyšlená, ale to všechno je podle mě jen zdání. Alona se za svého života jen snažila najít náhradu za něco, co jí chybělo.

Will mi taky přijde jako fajn kluk. Je skvělý, ale občas možná trochu výbušný, ale vzhledem k jeho problémům to člověk i chápe.


Zklamání? Jak by mě tahle kniha mohla zklamat? Byla úžasná a momentálně se umístila v mém imaginárním seznamu nejlepších knih v první desítce. Překvapení? Určitě! S každou řádkou jsem byla více a více překvapená. Přiznávám, že úplně největším překvapením byl pro mě konec.

Přiznávám, že to s největší pravděpodobností není nic pro kluky. Ale pro holky je to prostě skvělé spojení nadpřirozena s romantikou. Není to prostě takový ten bezduchý dívčí románek.

Tohle je naprosto dokonalá kniha a hodně bych se divila, kdyby nedobyla srdce milionů čtenářek na celém světě.

Pokud knihu porovnám s Ghostgirl, což je kniha s podobným tématem, tak Setkání s duchem vítězí na plné čáře. Ghostgirl byla zajímavá kniha, ale popravdě už potom trochu..divná. Ale tohle je něco úplně jiného. Dává to smysl od začátku do konce. Je to napsané stokrát lépe. Je celkově o 100% lepší.

Je na vás jestli si Setkání s duchem přečtete nebo ne, ale být vámi, přečtu si to. Jinak přijdete opravdu o hodně. Jak už jsem řekla je to kvalitní dívčí četba s nadpřirozenem. A já osobně jsem opravdu moc ráda, že má kniha další dva díly a druhý díl už vyšel a já se opravdu moc těším, až si ho přečtu a zjistím jak to s Alonou a Willem dopadne.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za krásný komentář :)