12. 11. 2022

Hudba v srdci

Aneta už od dětství touží po tom, aby se ocitla na prknech v záři reflektorů. Jenže příležitost se zatím neobjevila a její účty se samy nezaplatí, pracuje tedy jako asistentka. Přestože práci asistentky nenávidí, když o ni přijde, je zoufalá. Když se jí tedy do cesty připlete příležitost, přijme práci chůvy u Robina, který nesnáší všechno kolem divadla. Zdá se, že by to nemusel být problém, jelikož Anetě se stejně žádné nabídky z divadel nehrnou. Jenže pak jedna přijde a zrovna ve chvíli, kdy je situace komplikovanější, než si kdy mohla myslet.

Alexandra Soldánová je chameleon. Nejenže píše příběhy v různých žánrech, ale i její styl psaní podle ladění příběhu prochází různými proměnami. V případě knihy Chci tě slyšet bych ho přirovnala k tomu od Vi Keelend. Je jednoduchý a čtivý, takže se člověku okamžitě dostane pod kůži, ale zároveň v něm nechybí dost popisů a detailů, které osvětlují příběh. Ve stylu psaní je také kladen velký důraz na myšlenky a emoce postav, což dělá příběh ještě dostupnější a čtivější.

Chci tě slyšet je především romantická kniha, ale je v ní toho mnohem víc. Láska je velkou součástí knihy, ale nejen ta romantická. Snad všechny druhy lásky, které existují, můžete v téhle knize najít. Velká část knihy je ale věnována i cestě za svými sny. Nechybí ani nějaké to drama, nenávist, zrada, lži, intriky a zoufalství. Je tu zkrátka od všeho něco, díky čemuž je kniha sice romantickým příběh, ale s nádechem skutečnosti.

Nelze říct, že by kniha byla vysloveně originální, alespoň ne v hlavním rámci příběhu. Ale zároveň je tu spousta scén, situací a detailů, které jsou opravdu jedinečné a nechybí ani nejrůznější zvraty a překvapení. Je to zkrátka taková odpočinková kniha, u které tušíte, jak skončí, ale nikdy si tím nemůžete být stoprocentně jistí, protože vás autorka udržuje v neustálém napětí a pozoru.

V romantických knihách často narážím na to, že jsou postavy buď nedostatečně popsané, nebo působí nereálně. To ale ani v nejmenším není případ knihy Chci tě slyšet. Alexandra Soldánová skvěle popsala své postavy a neváhala nechat čtenáře nahlédnout do jejich duší. Jsou opravdu komplexní a ani v nemenším nejsou černobílé nebo dokonalé. Působí na mě zkrátka neuvěřitelně skutečně, jako kdyby kniha vyprávěla příběh skutečných lidí a ne jen fiktivních postav.

Chci tě slyšet je krásná oddechová knížka, která v sobě má mnohem víc než jen pěkný romantický příběh. Moc se mi líbila a můžu ji jedině doporučit. Obzvlášť všem romantickým duším, které mají rádi příběhy, které nejsou jen růžové.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji autorce Alexandře Soldánové. 
Knihu Chci tě slyšet můžete zakoupit ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za krásný komentář :)