30. 1. 2016

Kniha, která byla publikovaná v tomto roce




Opravdu hodně ráda bych vám v tomhle článku pověděla o nějaké knize, která vyšla tento rok a kterou jsem přečetla. Jenže bohužel nemůžu sloužit. Tenhle měsíc jsem se čtením hodně na štíru a z těch asi sedmi knih, které jsem přečetla žádná nevyšla v tomto roce. Proto musím improvizovat.

Moje pojetí článků je asi hodně podobné jako většiny lidí, která se tohoto projektu účastní. Což znamená, že se tedy jen zmíním o knihách, které v lednu vyšly.

Než jsem šla psát tento článek, musela jsem zapátrat na internetu. Většinou mám tušení, co daný měsíc vychází, ale tentokrát jsem měla v hlavě úplně prázdno. A také jsem přišla na to proč. Tento měsíc toho totiž vychází hrozně málo... nebo aspoň málo knih, které by mě zaujaly. A ty, které mě zaujaly jsou pokračování sérií, ke kterým jsem se ještě nedostala.

A co je to tedy za knihy? První knihou je Půlnoční koruna od Sarah J. Maas a je to pokračování skleněného trůnu. Určitě si ji chci co nejdřív přečíst, ale nejdřív bych si asi měla sehnat první díl. Pro případ, že nevíte, o čem kniha je přidávám anotaci, kterou jsem jen zkopírovala a ani nečetla. Asi by nebylo dobré, je možné, že by mi to prozradilo něco z prvního dílu.


Celaena se stala královou bojovnicí a má za úkol pro něj dělat tu nejšpinavější práci. Ovšem sama dobře ví, že král je mimořádně krutý a jeho chování ovládá tajemné zlo. Proto se snaží odhalit jeho tajemství, ale přitom mu nezavdat příčinu, aby ji podezíral. Rozehrává tak smrtelně nebezpečnou hru, v níž jde nejen o její život, ale i o život všech jejích přátel. A jedné noci se stane to, čeho se nejvíce obávala a co její život rozmetá na kousky.



Další dvě knihy jsou též pokračováním. Je to Rychle a nespoutaně od Kristy Bromberg, což je třetí díl Rychle a smyslně. První díl tu mám, takže ten si mám v plánu v únoru přečíst, ale pořád si ještě musím sehnat druhý, než se vrhnu na třetí. A také je tu samozřejmě možnost, že mě první díl odradí.


V posledním díle milostné série Kristy Brombergová plnými hrstmi dávkuje sex, vášeň i napětí. Třetí díl začíná dramatickými okamžiky Coltonovy havárie na závodní dráze. A i když Colton jako zázrakem přežije, Rylee se obává následků, jež by se mohly promítnout na jejich křehkém vztahu, který tak dlouho pracně slepovali. Coltonova zranění jsou vážná, ale daleko větší muka se odehrávají v jeho duši. Rylee tak s hrůzou sleduje jeho boj s démony minulosti



A jako poslední se mi zalíbila Nečekaná touha od Gail McHugh, což je druhý díl, ale vůbec nevím, jak se jmenuje první. Takže jakmile tenhle článek dopíšu jdu to zjistit, protože tahle série vypadá opravdu dobře. A ano poslední dobou opravdu trochu ujíždím na romantických knihách víc než na fantasy.

Emily Cooperová je připravená všechno riskovat kvůli tomu, aby byla s mužem, který pronásleduje její myšlenky i sny od prvního osudného dne, kdy se potkali. Zbývá jí jen držet se naděje, že ji Gavin Blake stále chce.

Gavin, který si hojí raněné srdce, se stáhl ze společnosti a uzavřel se do sebezničujícího, utlumujícího světa. Ačkoli Emily není zvyklá být ve vztahu silnější z obou osobností, musí teď najít odvahu a sebedůvěru, aby za jejich lásku bojovala a přivedla Gavina zpátky – i kdyby se přitom ztratila ve vše pohlcující, vzrušující vášni.


To byly knihy které vychází popřípadě už vyšly v Česku. Na Slovensku je to většinou dost podobné, ale občas tam knihy vyjdou dříve, občas později a občas vyjdou i knihy, které u nás ne. Což mi v některých případech dost vadí, ale to není náplní dnešního článku.

Tento měsíc závidím Slovákům především knihu Invázia do Tearlingu od Eriky Johanson. Je to druhý díl ke Královně Tearlingu. A první díl jsem si zamilovala a šíleně se těším na druhý. A právě proto je mi líto, že už nevyšla i v Česku. Tady kniha pod názvem Tažení do Tearlingu (jen tak mimochodem Invaze do Tearlingu zní lépe) vyjde až na konci března, z čehož nejsem vůbec nadšená.



Kelseu Glynnovou, mladou královnu Tearlingu, čeká výzva, jaké dosud nečelila. Poté, co Kelsea zkřížila plány sousední země Mortmesne a její nebezpečné Rudé královny, je její vlastní země pustošena krvavou invazí. Zatímco je cizí armáda každým dnem blíž a blíž, Kelsea naváže díky magickému královskému safíru kontakt se ženou jménem Lily, která žila před mnoha lety – a jejíž osud je s Kelseou svázaný víc, než si umí představit.



Ale upřímně, když se tak dívám co všechno vychází, opravdu mě mrzí, že nežiju v Americe. Tam vychází tolik úžasných knih, že mi na to nestačí prsty na všechn končetinách. Ale když to vezmu tak namátkou co mě zaujalo a není to pokračovvání série, tak třeba Never Tear Us Apart od Monici Murphy, Never Never od Colleen Hover, Bookishly Ever After od Isabely Bandeiry a The Siren od Kiery Cass.


Crazy how eight years can disappear in an instant. One look at Katie Watts, and I’m a fifteen-year-old again—the one who risked everything to save a terrified girl from her twisted kidnapper. She’s grown-up now—beautiful, quiet, composed—and telling her story to the world. A story that involves me in more ways than you can imagine. She used to call me her guardian angel. Sure, I risked my life, but she
 was worth dying for.




Best friends since they could walk. In love since the age of fourteen.

Complete strangers since this morning.

He'll do anything to remember. She'll do anything to forget.
In a perfect world, sixteen-year-old Phoebe Martins’ life would be a book. Preferably a YA novel with magic and a hot paranormal love interest. Unfortunately, her life probably wouldn’t even qualify for a quiet contemporary. But when Phoebe finds out that Dev, the hottest guy in the clarinet section, might actually have a crush on her, she turns to her favorite books for advice. Phoebe overhauls her personality to become as awesome as her favorite heroines and win Dev’s heart. But if her plan fails, can she go back to her happy world of fictional boys after falling for the real thing?


The same speech has been given hundreds of times to hundreds of beautiful girls who enter the sisterhood of sirens. Kahlen has lived by these rules for years now, patiently waiting for the life she can call her own. But when Akinli, a human, enters her world, she can't bring herself to live by the rules anymore. Suddenly the life she's been waiting for doesn't seem nearly as important as the one she's living now.


Přemýšlela jsem, jestli vám sem dát původní anotaci nebo českou verzi. Ale nakonec jsem řekla, že sem dám tu původní. Nemusela bych to přeložit úplně dobře a jelikož to tu v tomto roce nejspíš nevyjde, tak vás to asi tolik zajímat nebude. Tedy pokud neumíte perfektně Anglicky a v tom případě si to určitě přeložíte.

Překvapivě je tento článek delší, než jsem čekala, tak doufám, že vás nenudil. A pokud byste věděli o něčem zajímavém, co vyjde a já to nějak přehlédla, určitě napište. Sice tu mám knih na čtení hromadu, ale pár dalších desítek knih se v tom lehce ztratí.

13 komentářů:

  1. Vďaka za tipy na super knihy :D O Pulnoční korune som vedela, ja som už už čítala keďže u nás vyšla trošku skôr :-) Rada by som si prečítala Kráľovnu Tearlingu a neskôr aj túto dvojku :D Zvyšné knihy som nepoznala, takže som sa zasa dozvedela niečo nové :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Já se ještě nedostala ani k prvnímu dílu... takhle to vypadá, když je někdo závislý na knihovně :D Určitě si Královnu Tearlingu přečti, je skvělá... vlastně mnohem lepší, než jsem čekala :)

      Vymazat
  2. Také si někdy říkám, když vidím třeba fotky na instagramu, že je škoda, že nežiji v Americe, že tam vychází nádherné knihy a pak se hecnu a objednám si je v angličtině :D
    Je škoda, že u nás ty knížky vychází třeba po roce, protože si pak už těžko vzpomínám, co se odehrávalo v prvním díle :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, i když na Instagramu sleduju jen pár cizích blogerů, stejně jsem z toho vždycky rozladěná...
      Tenhle problém taky mám... ale vždycky je možný re-reading :)

      Vymazat
  3. Já se těch knih snad nedočkám. Nejvíc se těším na druhou Královnu Tearlingu...

    OdpovědětVymazat
  4. Také jsem zatím nepřečetla žádnou knihu, která by vyšla v tomto roce :D
    Vážně už si musím přečíst Skleněný trůn.. Ze všech knih, které si zde vypsala, mě asi jediné zaujalo Never Never. Ostatní ani moc ne :D Já se těším spíš na jiné knihy, které vyjdou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím :D Já jsem sem psala jen ty, které vycházely v lednu a těch zrovna moc nebylo... tedy těch, co by mě zaujaly :D

      Vymazat
  5. To je spousta nových knih :). Já jsem letos přečetla dvě knihy,a le nebyly to vydané knihy letos. ... Pro mne asi nejzajímavější Půlnoční koruna, ale až se tedy dostanu k prvnímu... A pak od Kiery Cassové, na tu se těším, ale protože je má angličtina mizerná, budu si muset počkat, až vyjde v češtině, to bude dlouhé čekání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jich přečetla asi sedm, což je na mě dost ubohý výkon :D Ale taky žádná nebyla vydána letos...
      To je nejhorší, že v angličtině vychází mnohem dříve než tady :( Škoda, že to nemůže vyjít zároveň...

      Vymazat
  6. Na druhý díl Tearlingu se už nemůžu dočkat.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)