19. 10. 2015

The Social Media Book TAG

Tento TAG jsem našla ZDE.


 


Twitter - Tvoje nejoblíbenější knížka pod 200 stránek.
Není moc knížek pod 200 stran, které bych přečetla. Pokud si tedy odmyslím takové ty dětské, které často neměly ani sto stran. Pak jsou tu dívčí románky, které jsem jednu dobu také četla, i když nechápu proč. A pravý opak k tomu jsou Harlequinky. Ale přeci jen je tu jedna kniha, která se mi hned vybavila v hlavě. A tou je kniha od Kateřiny Petrusové S hlavou v pejru. Ta má jen něco málo přes sto stran a je úžasně vtipná. Ale vážně, tam není strana, kde byste se nezasmáli.


Facebook - Knížka, do které tě všichni nutili.
Nemůžu říct, že by byla nějaká kniha, do které by mě všichni nutili, jelikož v mém okolí čte akorát… no vlastně nejspíš nikdo. Ale naštěstí máme internet. Nebo spíš pro neštěstí. Jelikož je Terka Mikulová naprostý blázen do Dana Browna, tak mě jeden čas pořád otravovala s tím, abych si přečetla Andělé a Démoni. Samozřejmě se to nedalo snést, tak jsem si ji nakonec přečetla a nebyla vůbec špatná, jen trošku moc popisových pasáží. Každopádně mám pocit, že když to sem píšu, dělám chybu, jelikož jakmile si to Terez přečte, začne mě nutit do další knihy od Browna.


Tumblr - Knížka, kterou jsi četl/a, když ještě nebyla populární.
Tohle je hodně těžká otázka. Přečetla jsem hodně knih, ale nevzpomínám si, že by nějaká nabyla nevídanou popularitu až po tom, co jsem ji přečetla. Teoreticky vzato bych sem mohla zařadit Všechny malé zázraky od Jennifer Niven které se staly populární až po mém přečtení, jelikož jsem ji měla k dispozici měsíc předtím, než byla oficiálně vydána. Ale to se nejspíš nepočítá, jelikož bylo všem od začátku jasné, že jakmile vyjde, bude to velký hit.


Youtube - Kterou knížku si přeješ vidět zfilmovanou?
Upřímně je hodně knih, které bych ráda viděla na filmovém plátně. I když si nejsem jistá, jaký by byl výsledek. Ale je tu jedna kniha, respektive série, kterou bych hodně ráda viděla zfilmovanou. Tygří sága od Colleen Houck. Mám dojem, že o filmu už někdy bylo dokonce jednáno, ale úplně jistá si nejsem. Kdyby však někdy někdo tuhle sérii zfilmoval, byla bych mu hodně vděčná. Pokud by to tedy naprosto nepokazil



MySpace - Knížka, která se ti líbila, když jsi byl/a mladší, ale teď už by to asi bylo jinak.
Těchto knih je určitě také hodně. Přeci jen mi teď půlka knih, co jsem četla třeba v jedenácti přijde naprosto dětinská a nedotkla bych se jich ani vidlemi. I když jsou i výjimky. Kdysi jsem třeba četla Klobouky z Agarveny od Markéty Práškové. Mělo to dva díly a ten první byl naprosto úžasný, i když je pravda, že už si vůbec nepamatuji, o čem to bylo. Kdyby se mi teď dostala do ruky, vím, že by mi už tak úžasná nepřišla. Některé knihy se prostě nemůžou číst dvakrát, zkazilo by to vzpomínky.


Goodreads Kterou knížku doporučuješ všem?
Já vlastně nikomu moc knihy nedoporučuji. Ale když už mám příležitost, jsou to Noční lovci od Jeaniene Frost. Je to naprosto dokonalá série o upírech, ghulech a dalších nadpřirozených bytostí. A úžasná je tato série v tom, že není vůbec otřepaná. Všechno je doopravdy originální a styl psaní je také úžasný. Na tuhle sérii a novely k ní jednoduše nedám dopustit.


Ask.fm - Na kterou knihu se tě lidé nejvíce ptali?
Jelikož moc lidí v mém okolí nečte, tak se mě ani moc neptají. Je však pravdou, že když bylo novinkou Padesát odstínů šedi od E. L. James, tak to četli i lidi, který nečtou. A ptali se mě na tu knihu, já jim odpověděla, že je příšerná a už se mnou skoro nepromluvily. Kdyby četly více, nejspíš by uznaly, že mám pravdu.


We heart it - Která kniha pro tebe má citový význam?
Citový význam pro mě má celá série Odkaz dračích jezdců od Christophera Paoliniho. Ironií je, že jsem tuto sérii ještě nečetla. Ale má pro mě velký význam, jelikož jsem ji dostala před lety k Vánocům a nebyl to zrovna nejlevnější knižní dárek.



Spotify - Ve které knize je hlavní hudba, nebo kterou hudbu z knihy máš rád/a?
Teď se mi vybavila kniha V ringu a její následující díly od Kathy Evans. Tam se skoro v každé kapitole mluví o nějakých písničkách a navíc je tam i seznam skladeb. V těchto knihách jsem asi narazila na nejvíce hudby ze všech.



Snapchat - Kniha nebo série, která tě bavila jen chvíli, přesto sis myslel/a že bude dobrá?


Upíří deníky od L. J. Smith. A myslím, že k tomu nemusím nic moc dodávat. Je pravdou, že jsem ji tedy dočetla do konce, ale tak někdy po pátém dílu už mě to nebavilo tolik, jako ty první… no a začalo mě to bavit ažu posledního dílu. Ale za sebe říkám, že to zase tak špatné čtení nebylo, jen zbytečně zdlouhavé.


10 komentářů:

  1. Super, teď vypadám, jako kdybych byla Brownem posedlá. :D No, ale možná by sis mohla přečíst Inferno - ten díl s Robertem Langdonem mi také přijde zajímavý. Šifra mistra Leonarda je taky fajn, ale... je to prostě profláklý román. Ztracený symbol nesnáším. Digitální pevnost není moc známá (a není v tom Langdon) a Anatomie lži se také dá číst... máš štěstí, že Brown vydal tak málo knih. :D

    Tenhle tag se mi líbí, možná bych ho i zkusila, ale asi od tebe opíšu knížku do 200 stran. :D Nebo tam možná dám tu druhou od Petrusové. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nejsi? Jakmile o něm někde zazní zmínka, hned blázníš :D Já věděla, že byla chyba to sem spát :D Prostě mi řekni druhý díl a já si ho zarezervuji :D

      Ta má také pod 200 stran? Já myslela, že je delší než tahle...

      Vymazat
    2. No, nejsem. :D Rozhodně ne tak, jako dřív. :D Ale ne, nebyla. :D Druhý díl je právě Šifra mistra Leonarda. Ale jsem upřímně ráda, že se ti alespoň malinko Andělé a démoni líbili. :) Jo, ty popisné pasáže, to je prostě celý Brown... osobně mi to ale přijde zajímavé. :)

      No, Pekáč buchet je delší než tahle, ale nad 200 stran nemá, tím si jsem jistá. :) Bavettovi ano, ale tyhle dvě knihy ne. :)

      Vymazat
    3. Ok, až se mi trochu zmenší počet knih z knihovnu, vrhnu se na něj :)

      Vymazat
  2. Tag poznám a je super, že si sa doň zapojila :D Odkaz dračích jazdcov je super séria a Anjelov a démonov mám rada, aj Da Vinciho kód a Inferno, Stratený symbol ma až tak nebavil :D Upírske denníky som našťastie nikdy nečítala a ani neplánujem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po dlouhé době :D Ještě jich mám v plánu hodně, ale tenhle mě zaujal asi nejvíc. Dobře, dobře. přečtu si Inferno a Kód a prostě si to všechno přečtu :D Nedivím se ti :D

      Vymazat
  3. Ten tag je vážně dobrý. Už jsem ho četla na Terčině blogu. =)
    Každopádně se sérií Upíří deníky s tebou souhlasím, jen jsem já nedočetla. Si dobrá, že ty si to zvládla.
    Odkaz dračích jezdců - mám první díl ale ještě jsem se k němu nedostala.
    Jinak, díky že si tu zmínila sérii Noční lovci, dost mě zaujala, tak bych se do ní ráda pustila. Tedy, až bude čas. =) A Browna jsem si také chtěla přečíst ale nějak nestíhám. =D Knih je nějak moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tom není nic za co bych potřebovala chválit, jen mě zajímalo, jak to skončí.
      Takže jsme na tom podobně :D
      Nemáš vůbec zač a jsem ráda, že tě zaujala, je vážně skvělá :)

      Vymazat
  4. Velmi zajímavý Tag, pěkné otázky, .. a souhlasím, že Upíří deníky byly velmi zdlouhavé. Dočetla jsem, ale posledních pár dílů, přestože bylo skvělých, jsem tak nějak dočítala, abych věděla, jak to dopadne. I tak se mi celkově celý příběh moc líbil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tímhle stylem jsem četla asi skoro půlku série :D Nejlepší by bylo, kdyby zůstala u těch prvních třech :D

      Vymazat

Děkuji za krásný komentář :)