11. 10. 2015

Forever

Český název: ?
Původní název: Forever
Žánr: Krimi / Fantasy
Země: USA
Délka: 42 minut
Rok: 2014 - ?






Opening není špatný, ale na první pohled vás nezaujme. Má v sobě však něco krásného a tajemného.
Ačkoliv to není nic úžasného, mám ho ráda. Jak se říká, v jednoduchosti je krása.

Patolog Henry Morgan je velmi starý. Vždy když umře, totiž znovu ožije ve svém věku 35 let. Snaží se přijít na to, jak umřít, proto velmi detailně zkoumá smrt. Není tedy divu, že dokáže detektivce Jo Martinézové pomoct prokouknout i ty nejkomplikovanější případy.


Abych se dívala na detektivky jinak, než náhodou v televizi, musí se od ostatních opravdu hodně lišit, být něčím speciální.  A Forever odlišný je. Není to jen tím, že je hlavní hrdina nesmrtelný, což je určitě zajímavý prvek. Ale Henry je precizní. V podstatě studuje smrt a všímá si detailů. Svým způsobem mi připomíná Janea z Mentalisty… možná proto mám tuhle detektivku ráda. Ďábel je v detailech a to tady jasně vidíme.

Některé díly jsou nudnější a některé zábavnější, asi jako v každé detektivce. Záleží, koho zabijí, jaký byl životní příběh oběti a takhle. Ale vedlejší téma, tedy Henryho nesmrtelnost a flashbacky z jeho života to docela vynahrazují. Bohužel jsem asi jedna z mála, koho seriál zaujal. V Americe neměl mnoho úspěchů, a proto byl po první sérii zrušen. A i když to celý poslední díl vypadalo, že tím bude seriál aspoň uzavřený, nakonec nebyl.

6 komentářů:

  1. Tenhle seriál je skvělý, mě se vážně líbil, zatím jsem neměla čas ho dokoukat, ale mám v plánu si těch první deset shlédnutých dílů pustit znovu a dokoukat to pak celé. Je škoda, že ho zrušili.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to honem naprav :) Já také nemám čas, ale zrovna seriály tím netrpí :D Když jsem unavená, je to jasná volba :) To je a velká :( Lidi bohužel nepoznají, co je dobré :(

      Vymazat
  2. Někde jsem už o něm četla, rozhodně vypadá zajímavě, i když má jen jednu serii, tak na něj juknu.

    OdpovědětVymazat
  3. O tomto seriálu slyším prvně. Popravdě bych ho musela asi vidět v televizi, jinak bych si ho nepustila. Ale to mám se všemi podobnými. I Mentalistu jsem měla ráda ale na počítači jsem si ho pustila málo kdy. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu. Já jsem detektivky až donedávna vlastně také sledovala jen v televizi. Ale jak si zmínila toho Mentalistu, tak já právě nemohla vydržet čekání na to, až odvysílají poslední dvě série v televizi a tak jsem šla na počítač. No a to všechny ty detektivky odstartovalo :D

      Vymazat

Děkuji za krásný komentář :)