28. 8. 2015

Upíří deníky - Druhá šance


Název: Upíří deníky - Druhá šance
Původní název: The Vampire Diaries
Spisovatel: L. J. Smith
Žánr: Fantasy
Počet stran: 216
Nakladatelství: Fragment





Opět vidíme pro tuto sérii známý styl obálky. Tentokrát tu nejsou dva obličeje, ale jen jeden. Popravdě se mi víc líbí, když je na obálkách k této sérii jen jeden, není to pak tak namačkané. Jestli se nepletu, tak tentokrát patří obličej Calebovi Smallwoodovy, i když ho to moc nevystihuje.

Minulý díl by se opět dal považovat za úplně ukončený, takže jsem nějak nespěchala k dalšímu dílu. Každopádně jsem byla zvědavá, jak to bude všechno vypadat, když se Fell´s Church vrátí k normálu. Jestli se změní něco zásadního, kromě vzhledu Fell´s church nebo ne.

Fell´s Church je zachráněno od Kitsune, ale Damon je mrtvý. Nic už není stejné jako dříve a není to jen tím, že obyvatelům připadá, jako kdyby se poslední události ani nestaly. Něco v tom městě jednoduše nehraje. Pak se začínají dít divné věci, včetně Damona, který k Eleně promlouvá ve snech.

Elena je rozpolcená. Damon sice zemřel, ale ona k němu pořád něco cítí a Stefan to moc dobře ví. Navíc se v téhle nové realitě vůbec necítí dobře, něco se jí nezdá.

Stefan se mění. Ne úplně, ale je agresivnější a dělá rychlejší závěry. Možná, je to způsobeno přechodem z lidské na zvířecí krev, nebo Damonovou smrtí nebo tím, že už nemůže vnitřně komunikovat s Elenou. Kdo ví, každopádně se skoro nepatrně mění.

Matt je pořád milý a nápomocní, ale začíná pociťovat osten žárlivosti. Vždycky, když vidí Elenu a Stefana, začíná to pociťovat a přemýšlí o Stefanovi jako o upírovi, nikoli jako o kamarádovi, ale jsou to jen prchavé chvilky.

Meredith se snaží udržet city pod pokličkou, snaží se být silná, ale nedaří se jí to. Je nejistá ohledně svého vztahu s Alarickem.

Bonnie
jsem v tomhle díle vážně nesnášela. Začala se chovat, nebo spíše přemýšlet, jako nějaká husa. Záviděla Eleně a o sobě si myslela, že jí všechny přehlížejí. Cítila se méněcenná, i když musela vědět, že to tak není.

Alarick se do Fell´s Church vrátil po delší době, ale nic se nezměnilo. Pořád to je ten samý chlap, který miluje Meredith, i když se snaží ochraňovat i někoho jiného.

Caleb je úplně nová postava. Je to Tylerův bratranec, který se momentálně stará o Elenin dům. Působí hrozně mile a uhlazeně, ale je na něm něco, co mi připadá podezřelé a nejen mě. On už stačí ten samotný fakt, že je Smallwood.


Fell´s Church se naprosto změnilo. Chaos a zničené domy, všechno tohle je pryč. Teď působí Fell´s Church naprosto poklidně. Všechno je jako v době před Stefanem. Teď to působí jako normální město, aspoň na pohled.

Začínám mít pocit, že kniha a seriál si jdou podobnější, než jsem si myslela. Tedy dějově je to naprosto jiné, ale v takovém tom prostém náčrtu, kdy máte jen pár hesel, se mi to začíná dost podobat. Že by se seriál nakonec přeci aspoň trochu řídil knižní předlohou?

Skoro na začátku jsem psala, že jsem na tento díl nijak nepospíchala, jenže po konci, který mě popravdě moc nepřekvapil, směřovala k němu celá kniha, jsem opravdu zvědavá, jak to bude dál.

Za poskytnutí knihy k recenzi mnohokrát děkuji nakladatelství Fragment

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za krásný komentář :)