23. 9. 2023

Malý Veverčák s velkým strachem

Veverčák od posledního podzimu neopustil hnízdo. Neví, jaká nebezpečí na něj mohou v lese číhat, a to ho děsí. Jenže zima se blíží a je potřeba nasbírat oříšky, aby měl během mrazivých dnů co jíst. Naštěstí má v lese mnoho kamarádů, kteří mu poskytnout spoustu rad a pomůžou mu tak strach překonat.

Kniha je pro ty nejmenší čtenáře, proto je psána opravdu velkými písmeny. Styl psaní je stručný a výstižný, podobný bajkám nebo lidovým příběhům.

Příběh je doplnění spoustou ilustrací, z nichž je většina celostránkových. Jsou to nádherné obrázky, které ve mně evokovaly ilustrace některých starších knih pro děti, především díky tlumeným barvám. Na pohled je to opravdu nádhera a podtrhuje to atmosféru příběhu.

Příběh je jednoduchý a jeho účelem je nenásilnou formou dětem sdělit, že je v pořádku bát se neznámého, ale zároveň je třeba ten strach překonat. Třeba za pomoci kamarádů. Podle mě je to opravdu důležité poselství a je skvělé, že se může takovou milou formou k dětem dostat. A nejen k dětem, tohle si potřebuje občas připomenout skoro každý z nás. Bez ohledu na to, kolik nám je let.

Pokud máte doma nějaké malé předškoláky či školáky, je tohle určitě skvělá kniha, která by je mohla díky krásnému příběhu a nádherným ilustracím nejen přivést ke čtení, ale zároveň jim i pomoct překonat nějaký z jejich strachů.

Za možnost zrecenzovat tuto inspirativní bajku děkuji e-shopu Megaknihy a nakladatelství Ocelot.
Knihu O Veverčákovi, který se bál můžete zakoupit ZDE. Na stránkách nakladatelství Ocelot se můžete podívat na další vydané knihy či na ty, které se teprve chystají.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za krásný komentář :)