2. 10. 2021

Chodící katastrofa v Monaku

Předpokládalo se, že čarodějka Mackenzie Sinclairová dokáže velké věci, ale opak je pravdou. Kvůli nedostatku moci a její pověsti potížistky nemá v magickém světě příliš velké uplatnění. Musí se tak spokojit s nudnou prací v METLE. Jenže i když Mac nikdo nesvěřuje nic důležitého, vždycky se jí podaří něco pokazit.

Po katastrofálním výsledku jejího posledního úkolu je přesvědčená, že skončila. Ale důsledky jejích činů jsou ještě horší, než čekala. Je přeložena do Monaka. Ale ačkoli to ze začátku vypadá jako konec světa, ukáže se, že by díky tomu mohla Mac začít znovu. Jenže to by se jí nesměly začíst plést problémy pod nohy v momentě, kdy překročila hranice.

Příběh je vyprávěn v ich-formě z pohledu hlavní hrdinky Mac. Ani u této nové autorčiny série nechybí čtivost. Díky jejímu stylu psaní se čte kniha opět v podstatě sama, ale i přes lehký a nenáročný styl psaní, který dokáže vtáhnout, nechybí důkladné popisy, díky nimž není problém si cokoli z knihy představit v živých barvách.

Série Mackenzie Sinclair a Odstíny života jsou dvě rozdílné série, které lze číst samostatně. Ale odehrávají se ve stejním universu, což znamená, že se občas cesty některý postav z těchto dvou sérií protnou. Není kvůli tomu nutné znát obě dvě série, ale osobně si myslím, že je to lepší. Jednak proto, že Odstíny života je skvělá série a pak proto, že díky tomu je celý zážitek takový komplexnější.

Ale i přes nepopiratelnou spojitost obou sérií Bez duše vypráví úplně nový příběh s novou hlavní hrdinkou. Přestože je příběh úplně jiný, tak jsem při jeho čtení měla pocit, jako kdybych se vrátila zpátky domů ke své oblíbené sérii.

Kniha je skvěle promyšlená, a ačkoli může na první pohled působit trochu jednoduše a předvídatelně, opak je pravdou. Příběh je originální, akční, napínavý a skrývá se v něm jedno překvapení za druhým. Jen je třeba si na něj počkat.

Objevuje se zde velké množství nových postav. Ale ani tentokrát nebyl pro autorku problém je do hloubky popsat a vtisknout jim skutečnou osobnost. Všechny působí realisticky a každá má jedinečnou škálu vlastností, díky které je stačí potkat jednou a už si je s ostatními postavami nelze splést.

Bez duše je úžasná kniha, jejíž čtení jsem si neskutečně užila. Nabízí vše, co mám ráda – skvěle promyšlený příběh, sympatické postavy, nadpřirozeno, milostnou zápletku a tu správnou dávku napětí. Pokud máte rádi urban fantasy určitě můžu doporučit.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji Lusy Adams.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za krásný komentář :)