6. 12. 2017

Filmová hodinka #8

Další hodinka vánočních filmů I když vlastně ne jen vánočních, tentokrát je to trošinku namíchané. Řekla bych, že minimálně jeden film budete znát, možná všechny. Ale možná přijdete na něco, co musíte vidět nebo vás naopak od něčeho odradím. To se ještě uvidí.

Ghosts of Girlfriends past (Bejvalek se nezbavíš)



Své minulosti neutečete… Matthew McConaughey a Jennifer Garnerová zazáří v romantické komedii o nenapravitelném sukničkáři, kterému se jednoho dne zjeví strýček Wayne, který miluje party a noční život. Spolu s ním však přicházejí duchové bývalých přítelkyň…

Fotograf celebrit Connor Mead (Matthewa McConaughey) miluje svobodu, zábavu a ženy… přesně v tomto pořadí. Connor moc dobře ví, že svobody je nutné umět si vážit. Užít si a zmizet, to je jeho celoživotní krédo, kterým se také značně liší od svého bratra Paula, jenž vždy slyšel spíše na romantiku a momentálně plánuje svatbu. A právě tato svatba změní Connorovi život. Nejen, že se pokusí, v souladu se svým přesvědčením o škodlivosti monogamie, obřad překazit, ale navíc na oslavě narazí na dívku, které se jako jediné podařilo zlomit Connorovi srdce - na lásku z mládí Jenny (Jennifer Garnerová). Navíc na svatební party potká ducha svého zesnulého strýčka Waynea (Michael Douglas), který byl vždy jeho velkým vzorem ve svádění žen. Toto setkání však není náhodné, strýček mu přináší důležitou zprávu od jeho bývalých přítelkyň a Connorovi se tak možná konečně otevřou oči...

Tohle není vánoční film, ale je hodně volně inspirovaný Dickensovou Vánoční koledou. Bejvalek se nezbavíš ji čistě romantický film, ale najdete v něm obdobu poučení, které se dostává čtenářům Vánoční koledy.


Osobně jsem film jedinkrát nevynechala. Kdykoli běžel v televizi, koukala jsem se na něj. Samozřejmě, že jsem u něj psala třeba články nebo něco podobného, ale prostě ho mám ráda. Je to typická romantika, kde je vám od začátku jasný, jak film skončí, ale zrovna u romantických filmů mi to nevadí. Pokud máte rádi romantiku a chcete si odpočinout u filmu, doporučuji.




Single Santa Seeks Mrs. Claus (Santa hledá ženu)


Úspěšná reklamní pracovnice a osamělá matka Beth Andrewsová už dávno přestala věřit na lásku a žije jen pro svého syna Jacka a práci. Těsně před Vánoci ale potká sympatického Nicka, který její víru v lásku obnoví. Tento ideální, na první pohled normální muž je ovšem synem Santa Clause, který musí o půlnoci 25. prosince na severním pólu převzít po otci jeden z nejprestižnějších úřadů na světě.

Už v minulé hodince jsem říkala, že čím jsem starší, tím víc si vážím vánočních filmů, které vznikly mnoho let zpátky. Jedním takovým filmem je Santa hledá ženu. Upřímně jsem tenhle film viděla poprvé minulé Vánoce a nechápu to. Nechápu, jak jsem ho mohla celý život přehlížet.

Je krasný. Plný romantiky, naděje a Vánoc. Podle mě perfektní vánoční film a jestli ho budou dávat i letos, v žádném případě ho nevynechám. Jen doufám, že se nebude křížit s nějakým dalším filmem, který nechci v žádném případě vynechat. Pak by to bylo docela těžké rozhodování.

Four Christmases (Čtvery vánoce)


Jeden šťastný pár, čtveřice rozvedených rodičů a Vánoce rozdělené na čtyři díly. Sváteční den se rychle vymkne kontrole a nastává opravdický vánoční blázinec.

Každý rok na Vánoce šťastně svobodní Brad a Kate unikají svým rozvedeným rodičům a nepříjemným příbuzným, každý rok nasedají do letadla a míří někam daleko. Letos ale padla neproniknutelná mlha, letiště bylo uzavřeno a nešťastné dvojici nezbývá, než během jednoho hektického, bláznivého dne oslavit čtvery rodinné Vánoce.

Vince Vaughn a Reese Witherspoonová stojí v čele hvězdného hereckého obsazení komedie, která přetéká dobrou náladou a spoustou smíchu: Brad se naučí, jak nainstalovat satelit, Kate se v nafukovacím vánočním hradu utká s armádou opravdu neposlušných dětí a oba se zapletou do praštěného vánočního představení. Dokáže vztah Brada a Kate přežít čtvery Vánoce?

Naopak Čtvery Vánoce jsou novější film. Myslím, že byl natočen tři nebo čtyři roky zpátky. Já jsem si ho nemohla nechat ujít už kvůli tomu, že v něm hraje Reese Witherspoon. 

Asi je to spíše romantický než vánoční film, ale Vánoce v něm hrají dost důležitou roli a jak už jsem řekla, já mám romantiku ráda. Je to tak trochu šílený film, ale v dobrým slova smyslu. Přijde mi, že z poloviny naprosto odráží realitu, což je docela smutné, a z té druhé, šílené části, je to docela vysoká nadsázka.

Není to film, který bych musela nutně vidět za každých okolností, ale je fajn. Pokud si chcete odpočinout u romantického filmu je to skvělá volba, ostatně jako mnoho dalších filmu. Ale jak už jsem řekla, svou šíleností ostatní romanticko-vánoční filmy předčí.


Ratatouille (Ratatouille)


Oscarem oceněný režisér Brad Bird a vypravěčští mistři z Pixar Animation Studios uvádějí film Ratatouille, nejoriginálnější komedii letošního léta o tak bizarním přátelství, jaké si jen lze představit. Hlavním hrdinou filmu je krysák Remy, který odvážně sní o tom, že se stane vyhlášeným kuchařem v pařížské pětihvězdičkové restauraci. Společně se zkrachovalým vynašečem kuchyňských odpadků Linguinim se vydají za svým cílem stát se nejvyhlášenějším kuchařem v Paříži.

Remy měl celý život dokonalý čich a na krysu také velice neobvyklý sen: vařit v luxusní restauraci. Nenechá se zviklat očividnými potížemi, se kterými se krysa, toužící po kariéře v oboru, který hlodavce přímo nenávidí, nevyhnutelně setká, nemluvě o výtkách ostatních členů rodiny, kteří se mu snaží domluvit, aby se spokojil s tradičním životem na skládce, a své touhy uspokojuje skromným flambováním a smažením. Ale když ho okolnosti doslova vrhnou do restaurace, kterou proslavil jeho kuchařský vzor Auguste Gusteau (jehož heslo "vařit může každý" Remyho po celý život inspirovalo), brzy zjistí, že pokud jste krysa a někdo vás uvidí, může vám v kuchyni jít doslova o život.

Když už se zdá, že je se splněním Remyho snů konec, potká toho, koho potkat potřebuje, přítele, který mu věří: stydlivého a podřadného vynašeče odpadků, kterého z restaurace čeká vyhazov. Teď, kdy už oba nemají co ztratit, se z Remyho a Linguiniho stanou bizarní společníci, kteří, hnáni Linguiniho nešikovností a Remyho neobvyklými nápady, převrátí Paříž vzhůru nohama na neuvěřitelné cestě plné humorných zápletek, působivých zážitků a těch nejnepravděpodobnějších triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili.


Kdo by neznal animák o Remym? Roztomilý příběh o tom, že kdokoli může být čímkoli. Vlastně ani nevím, co k tomu dodat. Je málo animáků, jež by se mi nelíbily. A Ratatouille k nim rozhodně nepatří. Je skvělý film na dlouhé deštivé večery. Ale jsem si jistá, že vám to nemusím říkat. Určitě už jste ho viděli. Pokud ne, mám jednu jedinou otázku. To jste se zrovna přistěhovali z Marsu? Protože jinou možnost nevidím :D


Anotace pocházejí z csfd.cz

7 komentářů:

  1. Děkuji za super tipy. Hned první film jsem kdysi viděla, v televizi a byla jsem nadšená, jenomže jsem úplně na něho zapomněla. Večer pojede :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ratatouille je skvelá rozprávka :-) :D

    OdpovědětVymazat
  3. Film Bejvalek se nezbavíš, je můj oblíbený. Pěkné tipy. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělé tipy :) Viděla jsem jen Ratatouille a ten mě bavil :)

    OdpovědětVymazat
  5. Super tipy! Poslední dobou jsem si Ratatouilliho zamilovala:D
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  6. Bejvalek se nezbavíš jsem viděla v televizi a byla jsem z něj nadšená. :D Ratatouille jsem viděla kousek, ale ten mě až tolik nezaujal :)

    OdpovědětVymazat
  7. Znám jen poslední film :-) A ten byl moc dobrý...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)