28. 8. 2017

Kniha podle skutečného příběhu


A tímto článkem jsem narazila na kámen úrazu. Je málo žánrů literatury, které nečtu, ale existují. A přesto, že kniha podle skutečného příběhu není přímo žánr, tak já to tam pomyslně řadím. Je možné, že jsem někdy nějakou přečetla a možná si to ani neuvědomila, ale těžko vám řeknu to, co nevím. Jsem si jistá, že jsem věděla o nějakých knihách podle skutečného příběhu aspoň podle názvu, ale momentálně mám skutečně veleobří okno.

Jediné na co si vzpomínám je Adolf Hitler: Zemřel v roce 1962 v Argentině? Ale pravdou je, že tohle není ani příběh podle skutečné události ani přímo literatura faktu, jsou to... částečně poznatky o Hitlerově životě, ale především domněnky. Takže přímo sem to nepatří, ale skutečně si nic jiného nevybavuji, takže lepší než nic.

Opravdu zemřel Adolf Hitler v Berlíně roku 1945?
Omyl! Adolf Hitler unikl a zemřel v poklidu v Argentině až v roce 1962. Skutečnost, nebo fikce?
Vojenský historik Simon Dunstan a novinář Gerrard Williams rozvíjejí strhující scénář, který až dosud nebyl nikdy podrobně prozkoumán.
Po pěti letech výzkumu překládají autoři přesvědčivé důkazy a svědectví, z nichž některá byla teprve nedávno odtajněna z bývalých sovětských a dalších vládních archivů.
Konkrétní osoby, místa a data, letadla, ponorky, základny a skrýše. Dunstan a Williams sledují únikovou trasu, kterou podle nich Hitler použil. Odhalují i možnou dohodu s čelními představiteli CIA. Útěk století, který je v rozporu se všeobecně přijímanými dějinami, byl dokonale naplánován. 


Netuším, co jiného bych k tomu dodala, takže tohle téma radši necháme za sebou a při příštím, které se mi zamlouvá mnohem více se rozepíšu.

Anotace pochází z Databíze knih.

2 komentáře:

  1. Kniha vyzerá zaujímavo, ešte som o nej nepočula :D Ja tiež veľmi nečítam príbehy a knihy podľa skutočnej udalosti, ale nepochybne sa medzi nimi nájde mnoho dobrých titulov :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já tyhle válečný podle skutečnosti moc nemusím :-(

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)