14. 3. 2017

Vysoká hra

Název: Vysoká hra
Původní název: Aces High
Autor: Kay Hooper
Žánr: Romantické
Počet stran: 160
Nakladatelství: Omega





Obálka je v černé barvě a je na ní vyobrazen muž, jenž má s největší pravděpodobností představovat hlavního hrdinu této knihy Skye. Obřími bílými písmy je pak napsán název knihy a oranžovými jméno autorky. Podle mě by bylo lepší menší písmo nebo alespoň bez té oranžové, ale nevadí. A mezi tím je informace, že se jedná o bestsellerovou autorku, což by podle mě mělo být na konci.

Na Vysokou hru jsem si dělala zálusk už když jsem ji zahlédla v edičním plánu Omegy. Přiznávám, že v první chvíli se mi zalíbila především díky obálce, ale když jsem si přečetla anotaci, byla jsem si jistá, že si ji musím přečíst. A když Omega vyhlásila konkurz právě na tuto knihu, neváhala jsem.

Podle anotace jsem čekala akční příběh se špetkou romantiky a dost jsem se na něj těšila. Přeci jen je to zase kombinace, kterou nečtu moc často. Ale chvíli předtím, než jsem knihu začala číst, jsem se dozvěděla, že je to poslední díl autorčiny série, která má dvanáct dílů, takže jsem se jen modlila, abych knihu pochopila i bez předchozích dílů.

Skye se účastní mise při které zažije překvapivé setkání. Potká Katrinu, kterou kdysi miloval, ale opustil ji, jelikož si myslel, že je někdo jiný. Teď se snaží oživit její lásku k němu, protože on ji nikdy milovat nepřestal, ale není to vůbec lehké. Zvlášť, když má na práci mnohem víc věcí než jen získání jejího srdce.

Kniha je napsána svižným tempem a opravdu dobře se čte. Většinou je psána z pohledu Skye nebo Katriny, ale některé části jsou i z pohledu dalších zúčastněných osob. Právě tohle se mi na této knize líbí, není psána jen z pohledu jednoho nebo dvou lidí, ale z celého davu. Právě díky tomu jsem se do knihy skvěle vžila.

Skye je chlap, který dřív jedná, než myslí a tahle jeho vlastnost ho přivádí do velkých problémů. Ruku v ruce s touto vlastností jde i jeho tvrdohlavost. Když si usmyslí, že něco udělá, tak se tak stane, i kdyby se měl zbořit svět. Ale o jeho odvaze nelze pochybovat. A ani o jeho citlivé a milující stránce, i když tu je dost těžké odhalit.

Katrina má toho dost za sebou, ale její odvahy a statečnosti si nelze nevšimnout. Je pravda, že její zmatenost a nerozhodnost je v této knize jejím hlavním rysem spolu s velkou schopností milovat, ale skutečně nejsou jediné. Katrina je úplně jiná, než se na první pohled zdá.

Jako obvykle jsem očekávala něco úplně jiného, než se mi dostalo. Vysoká hra je bez pochyby romantický příběh s trochou akce. Myslela jsem, že to bude naopak, ale tahle kombinace také není špatná. Bohužel mi bylo od začátku knihy jasné, jak to nakonec skončí, ale i tak se mi líbila a skvěle jsem si u ní odpočinula.

Je pravda, že kromě předvídatelnosti, která mi tak úplně nevadila, má tato kniha ještě dvě další „vady“. Nevím, jak jiným čtenářům, ale mě se hrozně pletly vedlejší postavy. Vůbec se mi je nedařilo odlišit. Nakonec jsem se v nich sice začala trochu orientovat, ale zmatená jsem byla pořád. Ale je možné, že jsem byla zmatená jen proto, že jsem neměla možnost přečíst si předchozí díly.

A druhá věc je, že mi kniha přijde malinko přehnaná. Všechny emoce jsou vytáhnuty na maximum, být to film, řekla bych, že postavy přehrávají. Právě to v některých scénách působilo směšně, až trapně.  Ale úplně nejpřehnanější byl podle mě konec.


Jako oddechovka to skutečně není špatná kniha, ale není ani nějak extra dobrá. Na to, že je… autorkou bestsellerů bych čekala skutečně víc. Ale nevadí, možná mě víc nadchne nějaká její další kniha.

Za poskytnutí knihy k recenzi mnohokrát děkuji nakladatelství Omega.
Knihu Vysoká hra můžete zakoupit na stránkách nakldatelství Omega nebo v e-shopu knihkupectví Knihy Dobrovský. 

4 komentáře:

  1. Je pravdou, že jsem horší knihu poslední dobu nečetla. Nemá ta série pouze 11 dílů?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No... když to říkáš, tak si teď nejsem moc jistá. Ještě to překontroluju :)

      Vymazat
  2. Krásná recenze, po knize asi nesáhnu a to ani v budoucnu. lepší by bylo kdyby byla asi více akčnější, romantických knih mám v knihovně dost.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)