3. 10. 2015

Knižní TAG

Konečně jsem se dostala k TAGu, který vymyslela Katie.


1. Jakou knihu by si doporučila své kamarádce/ovi z tvého okolí?

To by bylo asi dost složité, protože mám pocit, že je zázrak, když někdo z mého okolí ví, co to vůbec kniha je. Každopádně kdyby se mě někdo náhodou zeptal, což se nestane, doporučila bych něco krátkého a jednoduchého. Třeba S hlavou v pejru od Kateřiny Petrusové.


2. Jakou knihu by si doporučila někomu, aby začal číst?

Jak už jsem řekla u první otázky, třeba tu Petrusovou. To je takové krátké a vtipné. Popřípadě podle toho, co by ho zajímalo. Pokud by někoho zajímali třeba elfové, doporučila bych mu Michaelu Burdovou. Pokud by ho zajímali upíři, doporučila bych mu Noční lovce atd. Prostě bych se pokusila přijít na nějakou poutavou knihu s tématem, které dotyčného zajímá nejvíc.


3. Bavilo tě číst povinnou četbu? Pokud ano, jakou knihu nejvíce a pokud ne, proč?

Nebaví mě to. Mám ráda knihy, ale povinná četba je pro mě mučení. Oni třeba ty náměty jsou skvělé, ale to jak je to napsané, je hrůza. Samozřejmě jsou i výjimky jako Černý kocour od Poea, kterého zbožňuji nebo Zkrocení zlé ženy od Shakespeara.


4. Četla si někdy knihu v cizím jazyce (nepočítá se učebnice do školy)? Pokud ano, jakou?

A počítá se anglická kniha do školy? My totiž máme takové zjednodušené anglické knihy a za rok musíme přečíst dvě. Pokud se to počítá, pak ano. Ale nejspíš se to nepočítá, takže ne. Dokážu překládat články, ale knihy bych fakt asi nepřečetla.


5. Předčítala si už někomu? Pokud ano, tak komu a pokud ne, chtěla by si?

Nepředčítala. Hlavně proto, že když mám číst nahlas, dost se zadrhávám a musím se v jednom kuse nadechovat, což hrozně prodlužuje čtení knihy. Vlastně, když tak přemýšlím, předčítala jsem sama sobě. Když mě nějaká kniha ze začátku nudí nebo jsem unavená, čtu si kousek nahlas, aby mi ten děj líp doputoval do mozku. Vím, že to nedává smysl, ale to jsem prostě já.


6. Chtěla by si vydat svou knihu?

Jistě, že chtěla a ne jen jednu. Také mám asi tak stovku nápadů. Bohužel je tu ten největší problém. Nemám vůbec čas na psaní. Na světě je tolik věcí, co chci udělat a nějak se mi to nedaří stihnout.


7. Koupila by sis knihu v antikvariátu? Pokud ne, proč?

Možná i ano, ale musela by vypadat dobře. Ne jako kniha, která je stará sto let a má v sobě kulku z první světové… i když… taková kniha by možná mohla stát za to.



8. Na kterou knihu nebo sérii ze své vlastní knihovny nedáš dopustit? (Pokud můžeš, vyfoť ji.)


Asi série Mezi nebem a zemí od Stacey Kade. Vůbec nevím, proč jsem si tu sérii tak oblíbila, ale oblíbila. Nejspíš proto, že je jednoduše úžasná.


21 komentářů:

  1. Veľmi zaujímavý tag :-) Povinné čítanie v škole ma tiež absolútne nebaví, od Shakespeara som čítala Hamleta ten sa mi páčil a od Poa poviedky, tiež super :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K Hamletovo jsem se ještě nedostala, hlavně tedy proto, že ho nemám v povinné četbě :D Ale zrovna Shakespeare se mi zalíbil, takže to časem určitě napravím :)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Knihy od Petrusové mi nic neříkají, asi bych se po nich měla podívat. =)
    Od Shakespiera bych si ráda něco přečetla, jelikož se zatím tak nestalo, poku nepočítám Romeo a Julie a ještě ani ne celé. =D
    A sérii Mezi nebem a zemí jsem četla, teda jen první díl a nebyl špatný. Asi bych se k ní mohla vrátit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bys mohla, hlavně na sérii o mafiánech je vážně skvělá :)
      Romeo a Julie není špatné drama, ale je to tragédie. Lepší je Zkrocení zlé ženy, tak můžeš zkusit :)
      Já mám ráda celou tu sérii, ale popravdě je první díl nejlepší. Být autorkou, zbylé dva napíšu jinak.

      Vymazat
  4. Zajímavý TAG, ale určitě bych někomu nedoporučovala Michaelu Burdovou, která si své knihy mohla nechat spíše jen jako povídky na blogu, protože kolem a kolem za moc opravdu nestojí, ale doporučila bych za mě třeba Hobita :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michaela Burdová rozhodně nepíše knihy, díky kterým bude světoznámá. Ale na oddech jsou její knihy dobré. Tedy alespoň pro mě.
      Chápu, proč bys doporučila Hobita, ale já bych ho za sebe doporučit nemohla. Jako je to úžasný příběh, který mám ráda, ale styl psaní mi bohužel moc nesedl :( Právě proto mám radši filmy.

      Vymazat
  5. Skvělý tag, možná se do něj někdy také pustím. Na knihy od Petrusové jsem vážně dost zvědavá, takže bych si je ráda přečetla. Co se týká povinné četby, naprosto s tebou souhlasím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč mám pocit, že když někdo poví (včetně mě) někdy, znamená to nikdy? :D
      To říkáš už pěkně dlouho a ještě se nestalo :(
      Mám dojem, že to asi všichni :D

      Vymazat
  6. Moc hezký tag :) Taky nesnáším číst povinnou četbu - knihy se mi pak dost zprotiví, i když bych si je třeba z vlastní iniciativy ráda přečetla, ale to že MUSÍM mě pak dost odrazuje.

    Srdečně Tě chci pozvat na svou velkou adventní Giveaway!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych si povinnou četbu nepřečetla, nic by se nestalo. Jelikož mi na ní píšeme akorát testy a na to nám stačí internet. Ale když si tu knihu přečtu, dokážu si vybavit mnohem víc věcí.

      Já se právě díky té povinné četbě dostávám ke knihám, které si chci přečíst a pořád je odkládám. Ale zrovna v té mé moc knih, které si chci přečíst není :(

      Vymazat
  7. Super tag! Tenhle jsem ještě neviděla :)
    Nicole
    Soulmates.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Vidíš a mně zrovna knížky z antikvariátu vůbec nevadí, spíš naopak :)

    OdpovědětVymazat
  9. Pěkný tag. :) Knihy z antikvaritátu mi taky nevadí, mám ráda, že mají nějaký příběh, pokud samozřejmě nejsou moc zničené, nesnáším, když se kniha rozpadá. Jestli to nebude vadit, tag si taky vyplním. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě kvůli těm příběhům jsou knihy z antikvariátu dobré, ale já jsem na perfekcionista :D

      Vymazat
  10. Na povinné čítanie si vždy musím vytriediť trochu viac času a čítať knihy v predstihu - inak len prelietavam stránkami a sťažujem sa, ako veľmi ma to nebaví. Ale na tento ročník máme napríklad Kto chytá v žite - čítala som túto knihu pár mesiacov dozadu a veľmi sa mi páčila ♥
    A antikvariáty mám rada - majú čosi do seba :)
    beelievin.blogspot.com
    Pozývam ťa na vianočnú giveaway na mojom blogu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je čtu také v předstihu. Některé se čtou lépe a jiné jsou úděsné. Některé jsem dokonce radši ani nečetla. K maturitě si je prostě nevyber ua test zvládnu díky internetu, ale to jsou jen výjimky. Tuším, že tuhle knihu máme v seznamu taky, ale mi to máme rozdělení podle doby, kdy byla kniha napsána, takže je to asi až na čtvrtý ročník. Ale určitě si to přečtu :)

      Vymazat

Děkuji za krásný komentář :)