5. 9. 2015

Upíří deníky - Slabé místo

Název: Upíří deníky - Slabé místo
Původní název:
Spisovatel: L. J. Smith
Žánr: Fantasy
Počet stran: 296
Nakladatelství: Fragment






A opět zase dvě tváře. To že je tu jednou jedna, pak dvě mě opravdu irituje ani nevím proč. Ale pojďme dál. Poslední díly vážně netuším, kdo má být na obálce vyobrazen a stejně tak je tomu i u tohoto dílu. Když se zaměřím konkrétně na obličeje, ať jsou, čí jsou, hrozně moc se mi líbí dívčiny oči. Je to opravdu zvláštní odstín hnědé, který vypadá nádherně.

Jak už jsem říkala v recenzi na minulý díl, pomalu mě začíná nudit, jak zlikvidují jedno nebezpečí a další dvě, mnohem horší, se objeví. Ale i když je tato série čím dál tím víc zamotanější, nedokážu nečíst dál.

Jack vytvořil pomocí vědy nové a lepší upíry. Teď likviduje ty skutečné. Už se mu jich podařilo zabít opravdu mnoho včetně Stefana, což jeho přátele velmi zasáhlo. Jsou teď odhodlanější než kdykoliv předtím zabít Jacka a jeho šílené upíry. Jenže nejdříve musí přijít na to jak je zabít. A aby toho nebylo málo, Elena má od Strážkyň úkol.

Damon je nešťastný. To je pochopitelné, ale pro něj to neznamená nic dobrého. Prahne po pomstě, po něčem, co by mu ulevilo od bolesti.

Elena je na tom podobně jako Damon. Řekla bych, že možná dokonce ještě hůř. Stefan byl její životní láska a ona si myslí, že to bez něj nezvládne. Podle toho se také chová.

Bonnie se snaží svým přátelům dodat naději, ale bohužel se jí to moc nedaří. Aby toho neštěstí nebylo málo, její přítel Zander se začíná chovat divně a to ji znepokojuje.

Meredith se díky Jackovi proměnila v upíra. Necítí se teď sama sebou. Celý život byla silnou, sebevědomou a soběstačnou lovkyní, ale teď je pravý opak, upír. Začíná se propadat do depresí.

Alarick je též zasažen Stefanovou smrtí, ale snaží se být pozitivní a nápomocný jako vždycky. Hlavně kvůli Meredith.

Jasmin se konečně dozvěděla o existenci nadpřirozených tvorů. Zdá se být rozhozená, ale ne tolik, aby nebyla odhodlaná pomoci zabít Jackovi upíry.

Matt se ze všech sil snaží chránit Jasmine. Bojí se, že ji ztratí, protože už ztratil skoro všechny lidi, na kterých mu záleželo.

Jack je sice prvotřídní parchant, ale k podivu má ke svému jednání důvod. A v jeho očích to opravdu může vypadat tak, že na to má právo. Jenže když mu dá někdo důkaz, že jeho teorie není pravdivá, je mu to jedno. Pořád pokračuje v zabíjení upírů a neuvědomuje si, kolik škod napáchá.

Už mnoho dílů mělo naběhnuto na skvělý konec. Hlavně třetí díl, kterým to mělo původně končit. Ale v žádném dílu mi ten konec nepřišel tak definitivní. Tady ano, jenže se v poslední kapitole zase stalo něco neočekávaného.

Kniha se mi líbila, ale vážně mě mrzí ten konec. Je škoda, že to autorka neukončila už tímhle dílem, mělo by to krásný konec. Jenže bohužel. Opravdu doufám, že v příštím díle, který je posledním, bude ukončení celé série aspoň tak dobré, jako tohle neukončení.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Fragment :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za krásný komentář :)