18. 9. 2015

Nádherná Svatba

Název: Nádherná Svatba
Původní název: Beautiful Wedding
Spisovatel: Jamie McGuire
Žánr: Román
Počet stran:124
Nakladatelství:Fortuna Libri







Stejně jako u Katastrof je na obálce motýl. Mám pocit, že bez něj by to ani nešlo, je to takový maskot této série. Ale tentokrát není modrý, ale fialový. Nevím sice proč se to najednou tak změnilo, ale nestěžuji si. Vypadá dobře. Sedí na krabičce od prstýnků a pod krabičkou je bílá stuha. Spolu s pozadím, které jde od bílé přes modro-fialovou až do černé to působí opravdu krásně.

Nádherná katastrofa je novelou ke knihám Krásná katastrofa a Učiněná katastrofa. A i když jsou novely tak krátké, že se většinou nemůžou vyrovnat knižní sérii ke které jsou napsány, nikdy si je nenechám ujít. Stejně jako tady.

Krásné a Učiněné katastrofy už víme, že si Abby vzala Travise Maddoxe. Ale proč si ho vzala tak na rychlo? Jaká před sebou měli tajemství? A jak vlastně jejich svatební den vypadal? A to nejpodstatnější, jak vypadala jejich svatební noc?

Nádherná svatba je psána jak z Abbyina tak z Travisova pohledu. Podle mě je tohle rozhodně lepší, než kdyby autorka napsala jednu novelu z Abbyina a druhou z Travisova pohledu tak, jako to udělala s katastrofami. Jinak se její styl psaní vůbec nezměnil, ale jelikož je to krátká novela, člověk ani neměl možnost si příběh naplno užít. Možná by autorka udělala bývala lépe, kdyby příběh zahrnula do knih a neudělala z něj samostatnou novelu.

Abby je nejistá. Neví, jestli dělá dobře, ale nehodlá couvnout. Nebo alespoň nechce couvnout. Travis má stejně jako Abby obavy, ale řekla bych, že ničím v životě si nebyl jistější než svatbou s Abby.

Jelikož je Nádherná svatba součástí úspěšní série, nejspíš bude hodně čtená. Ale popravdě její sláva Krásné katastrofy (přiznejme si, že Učiněná katastrofa nebyla tak dobrá) než z jejího příběhu.
pramení spíše z

Určitě je Nádherná svatba dobré doplnění k sérii, ale není to nic výjimečného. I s autorčiným skvělým stylem psaní je příběh moc krátký psaní v jedné rovině jen s menšími výkyvy. A možná není tak zajímavý jako zbytek série i díky tomu, že je celou dobu jasné, jak to s Abby a Travisem dopadne.

2 komentáře:

  1. Zní to dobře, jednou si to snad přečtu. :) Jen bohužel nemůžu s určitostí říct, kdy...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)