6. 9. 2015

Elementary

Český název: Sherlock Holmes: Jak prosté
Původní název: Elementary
Žánr: Detektivní
Země: USA
Délka: 43 minut
Rok: 2012 - ???






Opening je složitý. Je tam ukázána řetězová reakce. Určitě to není špatný nápad a zrovna k tomuto seriálu se to hodí. Ale určitě to šlo zpracovat mnohem lépe, jelikož tohle na mě působí chladně, neosobně. Na tomhle dojmu přidává i hudba, která reakci doplňuje.


Sherlock Holmes je významný konzultant New Yorské policie. Všímá si věcí, které by každé jiné oko přehlédlo. A žádný jiný mozek by je nepovažoval za důležité. Byl ale závislý na drogách a tak na něj dohlíží společnice - Jo Watsonová. Ta si musí zvyknout na podivný styl jeho života a všetečné otázky. Šťourání do soukromého života a dívání se na mrtvoly v jednom dni, člověka rozhodně nenechá chladným. A tak Jo od Sherlocka začíná pochytávat jeho detektivní schopnosti.
Detektivky, které jsou dějově podobné jako Mentalista jednoduše miluji. A Elementary je právě touto detektivkou a tak jsem tím nadšena. Navíc některé příběhy jsou tak promyšlené, že by se do toho nejen člověk zamotal a už nenašel východisko. Kdo by třeba čekal, že vrah zabije oběť pistolí z 3D tiskárny?


Původně jsem si myslela, že předlohou pro Elementary jsou příběhy od sira Arthura Conana Doyla o Sherlocku Holmesovi. Ale existuje ještě jeden seriál, který se jmenuje Sherlock. Tento seriál začal v roce 2010 a jde též o Sherlocka v 21. Století, který pomáhá řešit případy. Takže je to nejspíš tak, že příběhy Sherlocka Holmese od Doyla byly předlohou pro seriál Sherlock, který je předlohou pro tento seriál.
Jak už jsem zmínila, je seriál podobný Mentalistovi, ale nevyrovná se mu. Tady se jedná většinou o rozdílné případy, ale v Mentalistovy to byl všechno propojené. Na druhou stranu je tady zase podtématem závislost a případy jsou mnohem záludnější. Podle mě určitě stojí za to se na seriál podívat a třeba zkusit rozlousknout nějako vraždu dřív než Sherlock.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za krásný komentář :)