12. 7. 2023

Smrtící tajemství

Vanessa byla Baileyna nejlepší kamarádka. Jenže teď je mrtvá a Bailey se po ní neskutečně stýská. Kromě toho jí však její smrt pořád nedává smysl, nechápe, co dělala tu noc daleko od svého domu u útesu. Vypadá to, že i když Bailey žila v domnění, že o sobě ví navzájem všechno, měla Vanessa tajemství. Vytvoří proto chatbota, který snad trochu zmírní její prázdnotu, ale zároveň jí poskytne nějaké odpovědi.

Dante Medema píše čtivě, ale zároveň v její knize nechybí popisy, ale především myšlenky a emoce hlavní hrdinky. Navíc je kniha doplněna o rozhovory s chatbotem či esemesky, což ji skvěle doplňuje a spolu s krátkými kapitolami ještě vyzdvihuje její čtivost.

Příběh se mi moc líbil, byl krásně napsaný a řešilo se v něm mnoho zajímavých a důležitých témat jako smrt, přátelství, nedůvěra, sebepoznání a další. A přestože jsem to vůbec nečekala, nechyběla v knize ani romantická zápletka. Jednalo se zkrátka o komplexní příběh, ve kterém do sebe všechny části perfektně zapadly a vytvořily jednu skvělou knihu.

Moc se mi líbilo ztvárnění postav. Každá byla probraná do hloubky a měla jedinečnou škálu vlastností, díky čemuž nebyl nejmenší problém si je zařadit. Svým způsobem se všechny postavy chovaly malinko hloupě, ale to byl podle mě záměr, který měl ještě zdůraznit jejich věk a všechno, co prožily.

Zprávu nelze doručit je skvělá kniha, která nabízí nádherný příběh, ale i spoustu věcí k zamyšlení ohledně různých témat. Určitě se k ní časem vrátím a doufám, že se nejedná o autorčinu poslední knihu, která u nás vyšla.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Jota.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za krásný komentář :)