15. 3. 2018

Filmová hodinka #15


Winter´s Tale (Zimní příběh)



V mýtickém prostředí New York City se více než jedno století odehrává příběh filmu „Winter's Tale" plný zázraků, neblahých osudů a odvěkého konfliktu dobra a zla.


Zimní příběh je film podle knihy. Přiznám se, že knihu jsem se číst pokoušela, ale nesedla mi. Naopak film se mi zalíbil. Musím však říct, že jsem od něj čekala něco jiného. Líbí se mi, jak se prolíná minulost a přítomnost i samotný děj, ale konec mi prostě nesedí. Není nešťastný, ale není to typický happy end na který jsem zvyklá. Pro většinu je asi tenhle fakt poutavý, ale mně díky tomu konci přišel film neúplný.

The Host (Hostitel)


Po úspěšné invazi teď Zemi kontrolují neviditelní mimozemšťané. Takzvané Duše přebírají kontrolu nad myslí člověka, používají jeho tělo a zdánlivě beze změny žijí jejich životy. Každý člověk se stane pro Duši pouhou schránkou a hostitelem. Hlavní hrdinkou filmu je Melanie, mladá dívka, která patří mezi zbývající „divoké“ lidi a která se bezhlavě zamiluje do kluka jménem Jared. Byla by to celkem obyčejná lovestory, ale po jedné z honiček je Melanie zajata a její tělo si bere Duše jménem Poutnice. Poutnice je překvapena a zavalena hotovou tsunami vzpomínek a silných emocí, jimž vévodí láska. Stane se to, na co nejsou Duše příliš zvyklé. Melanie se odmítá své mysli a svého těla vzdát. Poutnice chtěla původně ze vzpomínek odhalit úkryt zbývajících lidí, houževnatá Melanie ji v nich ale ukáže sílu lásky. Mimozemská Duše sama této síle nečekaně podlehne a v překvapivém spojenectví se pak vydají hledat Jareda, kterého obě milují. Stejně odhodlaná jako Melanie je ovšem i Duše jménem Hledačka s jediným úkolem – dopadení všech přeživších a ochrana nové rasy.


Hostitel je opět zfilmovaná verze knihy, ale to jistě víte. A můj názor? Tenhle příběh absolutně miluji! Stephenie Meyer se měla vykašlat na Stmívání a rovnou napsat Hostitele, jelikož jak film, tak kniha, jsou skvělé. Sice to nepočítám, ale mám dojem, že by mi prsty rozhodně nestačily. Jediná výhrada, kterou filmu mám, je výběr herečky, která hraje Wandu. Přijde mi moc dětská a na tu roli se absolutně nehodí. Ale je tam jen pár minut, tak se to dá přežít.


The Lake House (Dům u jezera)


Doktorka Kate Forster (Sandra Bullock) konečně našla lásku. Bohužel se jedná o vztah na dlouhou vzdálenost. Ona bydlí v centru Chicaga, on na předměstí u jezera. Ještě jedna maličkost: Její současností je rok 2006, zatímco pro něj trvá rok 2004. Keanu Reeves a Sandra Bullock opět spolu, poprvé od Nebezpečné rychlosti, v příběhu o lásce, která překoná i čas. Vše začíná okamžikem, kdy se Kate odstěhuje ze svého krásného domu u jezera a nechá vzkaz pro budoucího nájemníka, architekta Alexe Wylera (Keanu Reeves). Začnou si dopisovat a zjistí, že jsou stvořeni jeden pro druhého a také, že žijí každý v jiném čase. Je možné se za podobných okolností vůbec setkat? Co se stane, pokusí-li se o to? Okouzlující a cituplný Dům u jezera je film pro každý čas.

Romantický příběh napříč časem, tohle je asi nejpřesnější pojmenování tohoto filmu. A je to krásný a romantický film, který jsem si oblíbila. Ale abych byla upřímná, nechápu ho. Posunutí časem není vůbec nijak vysvětleno a konec, přesto že je nádherný, mi nedává moc smysl. Ale možná je problém ve mně. Nevím proč, ale vždycky potřebuji vysvětlení a cestování časem mě jednoduše mate. Ale jsem si jistá, že menší vysvětlení by neuškodilo nikomu.


Ant man (Ant man)


Podvodník Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět.

V posledních dvou letech jsem si hrozně oblíbila filmy a seriály podle komiksů. Především DC a Marvel Univers. A jelikož Ant-man patří do Marvelu, nemohla jsem si ho nechat ujít. 

Jsem velká fanynka Iron mana, Thora, Hulka a vlastně i Spidermana. V porovnání s těmito hrdiny působí Ant-man trochu míň úžasně. Nechci říct, že by byl film špatný. Jako všechno od Marvelu je skvělý a napínavý. Ale nezapsal se mi do srdce tak, že bych ho musela vidět tolikrát jako Iron mana, Thora a Avengers. Ale pokud se zajímáte o Marvel filmy a seriály a ještě jste Ant-mana neviděli, určitě jukněte. Za ten čas podle mě stojí.



Anotace pochází z csfd.cz

7 komentářů:

  1. Hostitele miluju! Je to fakt moje srdcovka:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  2. Zimní příběh jsem moc nepochopila. Hostitel je pro mě klasika, i když bych našla pár ale, přesto se mi líbí. Dům u jezera, klasická romanťárna. Ant-Mana jsem viděla zatím jednou a bylo to docela dobrý. Ale přijdu tomu na chuť víc, až si to pustím znovu a nejlépe pak celé marvel universum až ho ukončí... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Na Zimní příběh jsem se chtěla podívat a pak jsem na nej zapomněla, takže jsem.ráda, že jsi jej takhle připomněla :) knihu jsem nečetla, ale na film jsem zvědavá.
    Hostitele jsem nečetla, ale film miluji, je naprosto senzační.
    Dům u jezera jsem viděla nedávno v tv a moc se mi libil a Ant-mena mám ráda, je to zajímavé ztvárnění, všechny od Marvelu jsou skvělé.

    OdpovědětVymazat
  4. Dům u jezera miluju! Viděla jsem ho několikrát... A Hostitele jsem viděla vloni po přečtení knížky.

    OdpovědětVymazat
  5. Viděla jsem Ant-man a Hostitele. Hlavně Hostitele miluju, jako knihu i jako film. Asi mě nikdy neomrzí :)

    OdpovědětVymazat
  6. Zimní příběh se mi moc nelíbil, také jsem od něj čekala něco jiného, byl to takový zvláštní film.
    Hostitele jsem neviděla ale chtěla jsem, jen se k tomu nedokopala.
    No a Dům u jezera krásný film.
    Ant mana jsem viděla nedávno a nenadchnul mě.

    OdpovědětVymazat
  7. Dům u jezera, klasická slaďárna, která neomrzí:-). Mrkni na noc v Paříži od Woodyho Allena, taky moc hezké:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)