30. 4. 2017

Kniha mého dětství


Úplně v tom raném dětství toho bylo fakt hodně málo. Vzpomínám si na knihu Vítek, kterou jsem zdědila po sourozencích a četla jí tolikrát, že už se v podstatě rozpadá. 

Další knihou je Honzíkova cesta, myslím, že tu četl asi každý. Také jsem ji četla několikrát, ale nějak si nikdy nezískala místo v mém srdci. Asi proto, že jsem ji měla podvědomě spojenou se školou.

 A do třetice Bob a Bobek.Vlastně nevím, co se mi na té knize tehdy líbilo, jelikož si už ani nevzpomínám o čem byla, ale jedná se o knihou, kterou jsem sebou všude tahala. 


Když popojdu dál, kolem deseti let, tak to jsou už trochu těžší knihy, i když dneska by mi na většinu z nich stačilo pár hodin.

Poselství jednorožců o Michaely Burdové, což byly tři velký bichle za tři týdny a to bylo něco jako můj osobní rekord. I když dnes už mi ty knížky nepřipadají tak tlusté, jako kdysi. 

Pak celkově knížky od Enid Blytonové, které bych si popravdě moc ráda znovu přečetla. Vlastně je několik knížek, které jsem vůbec ještě nečetla a dost toho lituji.

A hodně jsem si oblíbila dětské detektivní knížky s takovou kouzelnou lupou. Pokud si dobře pamatuju, tak to všechno začalo se sérií Agáta & Doktor Lupa a pak jsem objevila knihy Thomase Breziny, které jsem si zamilovala, ať už v nich lupa byla nebo ne.


Pro jednou jsem vyjmenovala knih opravdu hodně a ani jsem sem nedávala anotace, ale abych byla upřímná, tak o některých z těchto knihách jsem mluvila už dříve, detailněji, a mám dojem, že už by vám to asi lezlo na nervy, takže tohle je opravdu skutečně jen rychlý náhled do mého dětství, které jsem v podstatě rozdělila na dvě fáze. A slibuji, že příště bude méně knih, ale více textu, i s anotacemi.

10 komentářů:

  1. Krásné knížky, v dětství jsem těch pohádkových přečetla hodně, ale všechny názvy si už nepamatuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky ne :D Ale některé jsem četla tolikrát, že nelze zapomenout :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. To se docela divím, Vítek je také dost známá knížka :)

      Vymazat
  3. Honzíkovu cestu jsem také v dětství četla :), Vítek mi něco říká...ale. Nemůžu si na něj víc vzpomenout :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abych byla upřímná, tak momentálně už taky vůbec nevím o čem Vítek byl, ale vím, jak ráda jsem ho četla :D

      Vymazat
  4. Od Blytonovej som čítala Slávnu päťku a Dvojčatá, potom niečo zo série Veľké dobrodružstvá - túto Zelenú rukavicu ale nepoznám...

    Bob a Bobek - tých som mala rada ako Večerníček. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už ani nevím, jestli jsem Zelenou rukavici vůbec četla, napsala opravdu hodně knih :)

      Já je tu mám ještě na DVDčkách :)

      Vymazat
  5. Veľmi milé knihy, hoci som ich nečítala, ale vyzerajú super. Rozprávku Bob a Bobek poznám vďaka kreslenému večerníčku, ten som mala veľmi rada a vždy som ho rada pozerala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kreslenou pohádku mám také moc ráda. Hlavně Bobkobu hlášku "Ale já mám ještě noc." :)

      Vymazat

Děkuji za krásný komentář :)