23. 1. 2017

Kniha, kterou jsem někomu doporučila

Kdy jsem naposledy někomu doporučila knihu? Když  nepočítám recenze a celkově doporučení na internetu, tak to bude pravděpodobně opravdu hodně hodně dávno. A právě tam zamířím do dávné doby. Všichni víte co čtu teď a zároveň to díky blogu i mohu doporučit, ale vraťme se k tomu, co jsem četla kdysi a doporučila to osobně.

Jako první mě napadá Správná pětka od Enid Blytonové. Tuhle autorku jsem absolutně milovala a všechno od ní hltala. Při čtení jejích knih jsem vždycky dostala chuť na horkou čokoládu a sušenky, ani nevím proč. Popravdě i teď když tohle píšu mám chuť jít a přečíst si Správnou pětku po letech znovu. 

Správná pětka, to jsou ve skutečnosti čtyři a pes! Julián, Dick, George, Anna a pes Tim.Taky byste si přáli mít vlastní ostrov, který by byl jen a jen váš? A zažít takové dobrodružství jako správná pětka? Plavili byste se po moři, přespávali v bouři ve zřícenině starého hradu a prozkoumali potopený vrak! A jak má takové správné dobrodružství skončit? Přece honbou za pokladem! 


A pak je tu Poselství jednorožců. To jsem poprvé četla v deseti letech a asi dva nebo tři roky zpátky jsem četla knihy znova a pořád tu sérii absolutně miluji a ano, také bych po ní sáhla nejraději znovu. 

Vydejte se za dobrodružstvím do Lilandgarie, země posvátných jednorožců! Jednorožci jsou ztělesněním dobra, a dokud drží pohromadě, nemá zlo šanci zmocnit se vlády. Jeden z jednorožců se však ztratí a dobro je narušeno. Černý čaroděj chce ovládnout celou Lilandgarii. Vypouští z temnoty odporné nestvůry a snaží se najít ztraceného jednorožce, aby zničil dobro jednou provždy a osvobodil z hlubin temnot nejmocnějšího démona všech věků a světů. Do Lilandgarie se proto vracejí elfové, aby pomohli zachránit dobro a opět nastolit rovnováhu světa.


Tento článek byl opravdu trochu krátký, jelikož skutečně nemám komu doporučovat knihy. Zalétla jsem tedy trochu do minulosti, ale myslím, že to nevadí ne? Je leden, první měsíc nového roku, tak proč si trochu nezavzpomínat na roky předešlé? 

Anotace pocházejí z Databáze knih.

4 komentáře:

  1. Jééé Správnou pětku jsem milovala!! Jako malá jsem četla všechny díly!

    OdpovědětVymazat
  2. Prvú sériu nepoznám, ale znie to dobre a o druhej som počula, má veľmi pekné obálky a pre mladších je zrejme naozaj super :D

    OdpovědětVymazat
  3. Správná pětka mě provázela hodně dlouho. :D Já si jí snad teď i seženu, když si vzpomenu jak jsme si na hrdiny se svými sestřenicemi, bratranci a bratrem hráli. :D Milovala jsem ty knížky a ještě teď si pamatuju na jejich příběhy. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Slávnu päťku mám rada aj ja! Minulý rok som zistila, že som nečítala všetky knihy z tejto série (keďže na seba priamo nenadväzujú, nejako mi vtedy unikli), tak som si ich požičala v knižnici a páčili sa mi aj teraz. :) Od Enid Blytonovej mám rada aj sériu o dvojčatách Pat a Izabele v škole St. Clare's.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)