25. 7. 2016

Bohatá čínská přítelkyně

Název: Bohatá čínská přítelkyně
Původní název: China Rich Girlfriend
Autor: Kevin Kwan
Žánr: Romantika
Počet stran: 424
Nakladatelství: Omega






Bohatá čínská přítelkyně je pokračování knihy Šíleně bohatí Asiati, což je důvod, proč si jsou obálky těchto knih tak podobné. Abych byla přesná skoro stejné. Je v jednoduchém stylu. Na fialovém pozadí je slabě vidět znak a ve středu je ve čtverci název knihy. U písmene E je stejná roztomilá ozdoba, jako na obálce prvního dílu. Akorát není v červené, ale v tmavě růžové barvě.

Nevím, jestli jste četli recenzi na Šíleně bohaté Asiaty, takže musím říct jedno. Ta kniha byla prostě úžasná. Není tedy divu, že jsem se těšila i na druhý díl. Když se objeví mezi tou hromadou knih, které každý měsíc vycházejí, něco úžasného, nelze přestat číst. Přečíst si další díl je prostě nutnost.

Když konečně vyšel, byla jsem jednoduše nadšená. Po prvním dílu plném humoru a životních zvratů jsem byla opravdu natěšená na pokračování. Byla jsem doopravdy zvědavá, jak bude Rachelin a Nickův příběh pokračovat.

Rachel a Nick chystají svatbu i přesto, že s tím Nickova rodina, především jeho matka a babička, absolutně nesouhlasí. Ale Nick Rachel miluje a tak mu nic nezabrání. Ani to, že mu babička hrozí vyděděním. Právě na svatbě se Nick setkává s Rachelinou rodinou, včetně jejího otce, kterého Rachel vidí poprvé. A toto setkání spustí řetězec zajímavých událostí. A ještě zajímavějším se to stane, když na svatební cestě potká svého nevlastního bratra.

Stejně jako u prvního dílu mi chvilku trvalo zorientovat se ve jménech, které se v knize objevily, ale zvládla jsem to mnohem rychleji než předtím. Co se týká samotného příběhu, musím říct, že autor nezklamal. Děj je opět originální, zajímavý a plný humoru. Sice je jeho styl pořád takový pomalejší, ale nějakým záhadným způsobem se autorovi podařilo, že mě neuspává, ale naopak ve mně rozdmíchává zvědavost, co se asi stane na další stránce.

Nick je pořád ten samý úžasný chlap. Miluje Rachel celým srdcem a je mu naprosto jedno, že by ho to mohlo stát jeho dědictví. Chce jen, aby byla šťastná. A muž, který má tolik odvahy, že se dokáže postavit své rodině, kterou miluje, je podle mě tím pravým.

Rachel je šťastná ze vztahu s Nicholasem, ale mrzí ji, že nikdy nepoznala svého biologického otce, chybí jí část života. Ale když ho pozná, tak se roztočí kolotoč událostí, díky kterým je zmatená, smutná a celkově taková roztěkaná.

Gaolin je vlivný politik s velkým majetkem, ale jeho slabostí je jeho manželka, která má nad ním absolutní moc. Je to jednoduše klasický podpantoflák se spoustou peněz.

Tentokrát se kniha odehrává na hodně místech. V New Yorku, Paříži, Londýně a samozřejmě v Číně. Musím říct, že všechna místa jsou opravdu brilantně popsána. Člověk má hned pocit, jako kdyby tam skutečně byl. Navíc ta rozmanitost, že se příběh neodehrává jen na jednom místě, je opravdu skvělým zpestřením knihy.

Ani první díl Šíleně bohatí Asiati není v Česku moc známý, natož pak ten druhý. A já pořád trvám na tom, že je to škoda, jelikož je to opravdu úžasná série, plná mezilidských vztahů a humoru. I když musím uznat, že Bohatá Čínská přítelkyně se mi líbila malinko méně, než první díl, ale pořád to je vážně skvělá kniha, ke které se v budoucnu ráda vrátím.


Podle Goodreads by měl vyjít i třetí díl. Není mi tedy moc jasné, o čem bude, jelikož se mi konec Bohaté čínské přítelkyně zdá uzavřený. Ale až tu vyjde, rozhodně si ho nenechám ujít, ať už bude o čemkoliv. Ale snad se bude jednat o pokračování Nickova a Rachelina příběhu, nikoliv o příběh někoho z jejich rodin. I když ani to by mi nevadilo.

Za poskytnutí knihy Bohatá čínská přítelkyně děkuji nakladatelství Omega.
Tento titul můžete zakoupit i v internetovém obchodu Knihkupectví Dobrovský.

2 komentáře:

  1. Pěkná recenze, mě knížka ani série neláká :) Ale to nevadí, nemuím číst všechno :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jednotku som nečítala, každopádne príbeh vyzerá dobre a zaujímavo :-) Vďaka za odporúčanie, i keď to nie je práve typ knihy, aký obvykle čítam.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)