5. 9. 2015

Říše temnot - Spřízněné duše

Název: Říše temnot - Spřízněné duše
Původní název:
Spisovatel: L. J. Smith
Žánr: Fantasy
Počet stran: 240
Nakladatelství: Fragment





Tento díl má opravdu nádhernou obálku. Spolu s Černou magií, což je třetí kniha této série, je to nejhezčí obálka série. Obálka je opět v černobílém provedení. V pozadí je vidět hlavní hrdinka Hannah. Knize však dominuje fialovou prsten s růží. A právě tohle je důvod, proč se mi tak líbí. Je nádherný a skvěle vystihuje celou Říši temnot. Ale i tak mám pár výhrad. Tou první je barva, kterou je napsána série. Růžová opravdu není ta nejvhodnější barva. A tou druhou je štítek Young Adults. Obálku to kazí mnohem víc, než by se mohlo zdát.

Kniha je psána ve stejném stylu, jako předchozí, ale četla se mi mnohem lépe. Přečetla jsem ji jedním dechem. Nejspíš na tom má hlavní zásluhu děj, který byl opravdu překvapivý a tajemný. Takhle jsem u téhle série nebyla napjatá už opravdu dlouho. A to ani nemluvím o tom, že to byl asi ten nejoriginálnější příběh v této série.

Hannah dostává divné vzkazy, které jsou psané její vlastní rukou. Píše se v nich, že zemře. Navíc má opravdu pocit, že jí něco sleduje. Navštíví proto psychologa, který ji vezme do jejích minulých životů. Hypnóza odhalí věci, které by Hannah ani ve snu nenapadly. A když se před jejími dveřmi najednou objeví cizinec z jejích minulých životů, má Hannah v hlavě už opravdu velký zmatek. Má mu věřit nebo se ho bát?

Hannah je zmatená, myslí si, že ztrácí rozum. Ale když si uvědomí, že je všechno skutečné, neví, čemu a komu má věřit. Na rozdíl od jiných hrdinek není naivní, ale hlavně odvážná. Když konečně přijde na to, co chce, jde si za tím.

Thierry je fajn. Obdivovala jsem ho pro jeho odvahu a zápal být se svou milovanou ať to stojí, co to stojí. Také za to, že se dobrovolně vzepřel zákonům Říše temnot, aby všem jejím členům včetně sebe mohl jednou dopřát šťastný konec.

Maya je zákeřná a sobecká bestie. Nedokáže se přenést přes prohru. Když není po jejím, začne všem znepříjemňovat život. Chce být nejmocnější a to jí nesmí vůbec nic překazit. Jednoduše záporák v pravém slova smyslu.

Paul je fajn psycholog. Byl kvůli Hannah ochoten vyzkoušet i metody, kterým nevěřil. Vlastně nevěřil ničemu z toho, co řekla, ale přesto ji podporoval, i když si myslel, že to není dobrý nápad.

Jak už jsem nastínila výše, je tohle nejspíš ta nejlepší kniha ze série. Má originální nápad a opravdu dobře se četla. Tím nechci říct, že předchozí díly nejsou zajímavé, ale jsou už trošku ohrané. Téma reinkarnace je pro mě u L. J. Smith úplná novinka.

Skvělý děj a krásná obálka, tohle je dokonalá kombinace. A já opravdu doufám, že další díl bude také takhle skvěle zkombinovaný. Ale hlavně, že v něm bude také takový originální nápad, jako zde.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Fragment :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za krásný komentář :)