5. 9. 2015

Grimm

Český název: Grimm
Původní název: Grimm
Žánr: Drama/Fantasy
Země: USA
Délka: 42 minut
Rok: 2011 - ?





První série žádný opening nemá, ale další už ano. Nejspíše chtěli počkat na to, jestli se seriál uchytí. Rozhodně je lepší nějaký opening než žádný, ale určitě si s tím mohly dát víc práce. Tenhle není pořádně propracovaný a ani nijak zvlášť zajímavý.



Nick vídá divné věci. Jde po ulici a najednou místo člověka vidí čarodějnici nebo medvěda. Po příjezdu své tety zjišťuje, že je Grimm a svět je plný pohádkových bytostí. Jako Grimm je může všechny vidět a správně by je měl také všechny zabít, ale Nick není jen Grimm je to také policista a občas je dost těžké tyto dva světy rozdělit.



Mám ráda nadpřirozeno a tady je opět ukazováno z nového úhlu pohledu. Navíc to je to od začátku detektivka. V některých seriálech se od původního tématu časem úplně upustí, když se tam vyskytují nadpřirozené bytosti, tady ne. Pořád Nick řeší policejní případy, akorát zná pár věcí navíc.

Nevím o tom, že by měl Grimm nějakou knižní nebo filmovou předlohu. Ale nejsem vševědoucí, možná někde existuje a já jsem jenom špatně hledala.

Grimm je skvělý seriál. Některé díly jsou více zajímavé a některé méně, ale myslím, že takhle to má každý seriál a obzvláště pak detektivky. Pokud máte rádi nadpřirozené detektivky, zkuste to. Nebo si občas zapněte Prima Cool, Grimma tam dávají často. Podívejte se na nějaký díl a poznáte, jestli je to váš šálek kávy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za krásný komentář :)