26. 8. 2015

Once Upon a Time

Český název: Bylo nebylo
Původní název: Once Upon a Time
Žánr: Fantasy
Země: USA
Délka: 45 minut
Rok: 2011 - ?




Znělka je jednoduchá a pohádková. Zvlášť se mi na ní líbí, že se s každým dílem mění. Ale ne celá, jen v jednom jediném detailu podle toho o čem díl je. Jednou je v pozadí dýňový kočár a po druhé třeba hůlka.
 
 
Pohádkové bytosti jsou pod vlivem kletby. Byly ze svého světa přesunuty do našeho. Do města jménem Storybrook. Ale nepamatují si, kdo jsou. Zachránit je může jen dcera Sněhurky a prince Krasoňa. Jenže nejdřív musí začít věřit v to, že je vše skutečné.


Miluji tenhle seriál. Novodobé pojmutí klasických pohádek je v současnosti dost časté, ale tohle je něco nového, něco originálního. Pohádkové bytosti mají delší historii než v normálních pohádkách a popravdě dost zajímavou historii. Ještě ke všemu se většina postav nějak zná. Třeba Sněhurka se kamarádí s Karkulkou, Zlá královna zase s Maleficent a hodně postav je propojených příbuzenským vztahem.

Pokud jste tento seriál ještě neviděli nebo jste o něm slyšeli a nevěděli, jestli se na něj podíváte, už neváhejte. Já vám ho můžu jen a jen doporučit.
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za krásný komentář :)