23. 12. 2022

Zlomená

Thia už nemá nic. Jediné, co ji zbývá, je obrátit se na motorkáře Beara. Tomu v dětství prokázala laskavost a on přísahal, že ji oplatí. Thie tedy nezbývá nic jiného než doufat, že jí pomůže. Přestože Bearův život momentálně není zrovna ideální, tak slib hodlá dodržet. I když to znamená, že se v sázce ocitne nejen jeho život, ale úplně všechno.

T. M. Frazier má skvělý styl psaní, který nejen, že je čtivý, ale zároveň je i autentický, což ostatně dokázala už v prvních dvou dílech. Tahle série zkrátka není nic pro slabé povahy, je temná a drsná, k čemuž patří i peprný slovník. Hanlivá slova v tomhle příběhu zkrátka nejsou nic neobvyklého, ale tím, že tento slovník k příběhu a hrdinům perfektně hodí, dělají příběh lepší.

Neskutečně se mi líbí, jak je příběh harmonický. Na jedné straně je drsný, sprostý a nebezpečný, ale na druhé straně je jemný a romantický. Skvěle se to v sobě snoubí, i když převažuje samozřejmě ta temná atmosféra, a dává to dohromady krásně vyvážený příběh, který není přeslazený, ale zároveň v něm navzdory drsnosti nechybí právě ta jemnost.

Příběh vlastně obsahuje víc zápletek, které spolu ale souvisí a celou dobu se prolínají. Vzniká tak nádherně komplexní a všestranný příběh, u kterého se člověk rozhodně nenudí, jelikož je nabitý akcí, napětím, ale i láskou. Přičemž každý kousek knihy perfektně zapadá na svoje místo, nic v ní nechybí ani nepřebývá. Za mě je skvěle promyšlený, dynamický a má nádhernou atmosféru.

Opět musím smeknout nad tím, jak geniálně autorka popsala postavy. S některými jsem se v knize sice nepotkala prvně, ale to, že měly víc prostoru, bylo na první pohled znát. T. M. Frazier umí skvěle zachytit psychologickou stránku postav, díky čemuž nemám nejmenší problém se do nich vžít, a zároveň z toho udělat tak přirozenou součást knihy, že člověk ani nezaznamená, kdy zjistil, že tahle postava je taková a tahle taková. A taková situace je za mě perfektní.

Jsem moc ráda, že i Psanec u nás vyšel, jelikož to přesně podle mého předpokladu bylo naprosto špičkové čtení, stejně jako King a Tyran. Sice je tahle série jedna z mála podobně laděných, které u nás vychází, ale za mě je zkrátka nejlepší a pokud máte rádi temné a romantické příběhy s antihrdiny, rozhodně vám můžu knihu doporučit, a samozřejmě i předchozí díly. A já jen doufám, že se brzy dočkáme dalšího dílu, protože tahle série je závislost.

Za možnost zrecenzovat knihu a vrátit se tak do temných životů mých oblíbených hrdinů děkuji e-shopu Megaknihy.

Knihu Psanec můžete zakoupit ZDE nebo se podívat na všechny autorčiny knihy ZDE

Pokud vás zajímá, co dalšího vyjde u nakladatelství Ocelot, podívejte se na jejich webové stránky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za krásný komentář :)