3. 3. 2018

Povlak na polštář s kočičkou


Miluju polštáře. Ale opravdu. Čím víc polštářů, tím lépe. A i když mi vždycky nějaký přibude, pořád jich nemám dost. Je však samozřejmé, že si nemůžu pořídit leda jaký polštář, musí mít zajímavý motiv. A pokud takový zrovna není k dispozici, tak to chce aspoň hezký povlak na polštář.

Můj nejnovější polštář se tedy momentálně pyšní povlakem, které spojuje moje dvě oblíbená témata, knihy a kočky. Vlastně jsem měla na výběr ze sedmi polštářů s tímhle tématem a výběr skutečně nebyl lehký. A i když jsem ho zúžila jen na dva povlaky, bylo to velké dilema.

Nakonec jsem se rozhodla pro ten jednoduší. Zobrazuje kočku, která usnula v knihovně. Což mi dost připomíná mého kocoura, také usne všude. A je pravda, že už jsem tento motiv párkrát zahlédla na internetu, tak jsem mu asi podvědomě fandila trochu více než těm ostatním. I když je pravda, že bych je nejraději měla všechny. Ale nic se nemá přehánět.


Ale pojďme se podrobně mrknout na tento povlak. Je dělaný na polštář, který má 45 cm na 45 cm. Můžu vám však říct, že pokud použijete menší polštář, nebude to vypadat úplně špatně. Jelikož jsem ještě neměla čas zajít do obchodu koupit polštář v tomto rozměru, povlékla jsem o trochu menší polštář, ale skoro to není poznat. Ale kdyby byl rozdíl rapidní, asi by to nebyl zrovna nejlepší nápad.

Povlak je vyrobený z bavlny a polyesteru, takže je trošinku hrubší, především ze zadní strany. Ale nijak neškrabe ani netlačí, takže mi to ani moc nevadí. Zatím nebyl důvod polštář prát, takže netuším, jak by mohl vypadat po vyprání. Ale jelikož je z docela běžných materiálů, nemyslím si, že by to mohlo dopadnout špatně. Jistě to však nevím a dokud nebudu mít pádný důvod, riskovat to nebudu.

Zadní strana je prázdná, bez motivu. Což vzhledem k tomu, že se jedná o zadní stranu nevadí. I když osobně by se mi víc líbil oboustranný polštář. Není to nic, co by mi nějak vadilo.

Nesmím zapomenout zmínit nenápadné umístění zipu. Je dole přesně ve švu, který odděluje zadní a přední stranu. Vlastně se dá bez problému schovat. Je to opravdu skvělé, jelikož mám zkušenost s velkými a nevkusnými zipy, které kazí celý dojem. Tohle je oproti nim skvělá změna. Motiv tak nekazí žádné obrovské zipové monstrum.


Jak už jsem zmínila, motiv na přední straně je spící kočka v knihovně plné knih. Polštář je však promyšlen mnohem detailněji. Jsou tu různé flakónky, soška sovy, pero a inkoust, hodinky, dokonce z poza jedné knihy vykukuje i myš. A na hřbetech knih nechybí ani názvy. Je to skutečně dobře propracované.

Jedna věc mě však mrzí. Díky stylu zpracování vypadá povlak zblízka jaksi rozmazaně. Což není úplně ideální. Na druhou stranu na něj většinou koukám z dálky, konec konců je to povlak na dekorativní polštář. A pohled z dálky vypadá dobře. I když bych byla skutečně ráda, kdyby zblízka vypadal stejně dobře. Ale bohužel se nedá nic dělat.

Asi jako každý produkt má i tento své klady i zápory. Na jednu stranu jsem za něj moc ráda, ale na druhou by mohl být i lepší. Co se týká motivu, je opravdu krásný, ale to zpracování se k tak podrobnému obrazu bohužel nehodí. Není špatný a rozhodně ho nehodlám zahodit někam do útrob skříně, zůstane pěkně vystavený. Ale kdybych ho viděla předtím, než jsem ho objednala, asi bych si ho nepořídila.



Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji stránce Poštovné zdarma.
Některý z kočičích polštářů můžete zakoupit zde.

6 komentářů:

  1. moc pekny motiv :-) material vypada uplne stejne jako na mych polstarich z aliexpressu, co mam na knihovne :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá úžasně. Krásná motiv a to že je to rozmazaný při bližším pohledu z dálky není ani vidět. =)

    OdpovědětVymazat
  3. Jůů ten je krásný! Moc se mi líbí ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Je naprosto úžasný, mysím, že ho musím mít! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Krásny motív a prepojenie mačky a kníh je podľa mňa veľmi dobre zvolené :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Juuuu, tak ten je dokonalý, už jsem na něj na poštovné koukala a zatím odolala.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)