28. 3. 2016

Antistresové omalovánky Cizinka

Název: Cizinka - Antistresové omalovánky podle úspěšné knižní a filmové předlohy
Původní název: The Official Outlande Colouring Book
Formát: 260x260 mm
Počet stran: 96
Nakladatelství: Omega





O knize Cizinka, kterou napsala Diana Gabaldon nejspíš většina z vás už slyšela. A pokud ne, tak určitě něco zaslechla o stejnojmenném seriálu podle knihy. Ale s největší pravděpodobností hodně z vás Cizinku četlo i vidělo.

Jestli vás tato série chytla tak jako mě, a pokud jste ji četli, tak se o tom nedá pochybovat, určitě trnete nedočkavostí. Nemůžete se dočkat, až v září vydá Omega druhý díl Vážku v jantaru a až v dubnu začne nová série seriálu. A tak si krátíte čas tím, že si dáváte re-reading a re-watching Cizinky.

Omega nejspíše předpokládala, že se nebudeme moci dočkat druhého dílu tohoto jedinečného příběhu a tak přišla se způsobem, jak nám čas alespoň trochu zkrátit. Spojila tedy dvě věci, které jsou v této době dost oblíbené. Antistresové omalovánky a Cizinku.


Musím říct, že vytvořit omalovánky na motiv Cizinky byl skvělý nápad. Zkrátí to čas čekání, než vyjde druhý díl a člověk se u toho skvěle uvolní. Ale nápad je jedna věc a provedení druhé. Když je nápad dobrý, ale provedení hrozné, tak je pak člověk dost zklamaný. Ale to naštěstí není případ těchto omalovánek.

Když jsem omalovánky vybalila z obálky, byla jsem trochu překvapená. Věděla jsem, že nemají klasický formát, ale i tak jsou omalovánky mnohem větší, než jsem čekala. A právě to je asi jediným trošku závažným problémem těchto omalovánek. Špatně se uskladňují. Trvalo mi nějakou dobu, než jsem pro ně našla to správné místo, kde by se jim nic nestalo. Ale i přesto, že je formát trochu nešikovný na uskladnění, tak bych menší formát rozhodně nechtěla, jelikož by pak byly obrázky uvnitř zmenšené nebo useknuté a to by se mi nelíbilo.


obálka omalovánek vypadá doopravdy krásně. Jsou tam načrtnuté kostky, což se k tomuto příběhu skvěle hodí a dále je tu napůl vymalovaný obrázek, jehož kopie je i uvnitř. Ze začátku mi bylo líto, že na obálce není obrázek celý, nemohla jsem si na to zvyknout. Ale čím víc jsem se na omalovánky dívala, tím méně divné mi to připadalo.

Omalovánky Cizinka obsahují 45 nádherných obrázků od renomovaných ilustrátorů, jejichž jména mi vůbec nic neříkají, ale jak je na omalovánkách vidět, mají doopravdy talent. Obrázky jsou doopravdy skvěle propracované a rozmanité. Naleznete zde místa, osoby, věci, domy… jednoduše všechno. Jednoduché motivy, ale i pořádné piplačky na dobu, kdy člověk nemá co dělat.


Hodně se mi líbí, že nejsou obrázky na papíru z obou stran. Místo toho je před každým obrázkem vždy volná strana, na které je napsán úryvek z knihy Cizinka. Je to doopravdy krásný detail.  I když by praktičtější byly asi doopravdy jen bílé stránky, jelikož mají pastelky tendenci otiskovat se na druhou stranu a protože je tento formát dost neobvyklý, není lehké sehnat papír, kterým bych mohla omalovánku od stránky s úryvkem oddělit. Opravdu by bylo nejjednodušší, kdyby tam ty bílé stránky již byly.

Papír jako takový mi přijde docela tenký. Když člověk maluje pastelkami, není to žádný problém. Ale pokud by chtěl někdo vymalovávat fixy, obávám se, že by celý obraz byl i na druhé straně. Naštěstí fixy nepoužívám, takže se mi to stát nemůže, ale silnější papír by byl dobrý pro toho, kdo je používá.


Z omalovánek jsem skutečně nadšená. Asi to tak nevypadá, jelikož zatím nemám dovybarvenou ani první stranu, ale to je právě proto, že jsem tak nadšená. Postupuji ve vybarvování pomalu a s rozmyslem, abych nepokazila původní krásné ilustrace.

Pokud tedy sdílíte lásku k omalovánkám a k sérii Cizinka, ať už v jakékoliv podobě, tak vám tyto omalovánky nesmí chybět. Je to opravdu skvělá věc na zkrácení času, člověk se s nimi zabaví a díky úryvkům si i připomene některé části z Cizinky


Za poskytnutí omalovánek k recenzi děkuji nakladatelství Omega.
Omalovánky Cizinka můžete zakoupit přímo na stránkách nakladatelství Omega nebo na stránkách Knihkupectví Dobrovský.



12 komentářů:

  1. Knihu som nečítala a ešte som nevidela ani seriál, avšak zachytila som ohľadom týchto diel nejaký šum a celkom ma zaujali :-) Omalovánky vyzerajú super! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš, že tě do ničeho nenutím. Chápu, že máme odlišný vkus v knihách i v seriálech a filmech, ale co se týká Cizinky, tak si nemůžu pomoct. Prosím, aspoň to zkus :)

      Vymazat
  2. Dneska jsem omalovánky držela v ruce, ale vzhledem k nějakým nákupům na buxu asi budu muset pošetřit... :D ale jsou velmi pěkné - jen mi teda připadaly docela tenké oproti jiným omalovánkám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No.. tak těžko může někdo vymalovat každou scénu z knihy, to by pak byly větší než kniha...

      Vymazat
  3. Zrovna dnes jsem je fotila na recenzi a jsou jednoduše skvělé, nemám k nim slov a jak skvěle se u nich jeden odreaguje, že ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím. Zatím nemají konkurence a pochybuji, že nějakou v budoucnu budou mít... :)

      Vymazat
  4. Vypadají krásně a já omalovánky miluji, zvláště ty tématické, takže si je časem určitě pořídím.

    OdpovědětVymazat
  5. Mám je doma a už jsem jich i pár vybarvila. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Omalovánky vypadají nádherně, opravdu se těším, až začneš na blog přidávat vybarvené :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude ještě chvilku trvat. Na tyhle si chci opravdu najít čas a vybarvit je bezchybně :) Ale nejdřív bych ráda dokončila mandaly a omalovánky, takže nevím, kdy se k nim dostanu :(

      Vymazat

Děkuji za krásný komentář :)