4. 9. 2015

The Mentalist

Český název: Mentalista
Původní název: The Mentalist
Žánr: Detektivka
Země: USA
Délka: 45 minut
Rok: 2008 - ?






Co se týká openingu, občas si říkám, že by chtěl trochu oživit. Působí nějak suše. Ale když se nad tím zamyslím, k Mentalistovi se to skvěle hodí a neumím si představit, že by měl jiný opening.

Patrick Jane se specializuje na chování sériového vraha Rudého Johna. Jenže Rudém Johnovi se nelíbí Janeovi analýzy o něm. Tak vyvraždí jeho rodinu. Patrick se poté přidá k SBI a pomáhá jim řešit vraždy, nejen Rudého Johna. Ale celou tu dobu prahne jen po jediném. Po pomstě.

Mentalista je jedna z mála detektivek, které sleduji pravidelně. Je to proto,že i když Jane nemá skutečné nadpřirozené schopnosti, vždycky díky pozorování těch nejmenších detailů a lstí přijde na vraha. Není to klasická policejní práce. A právě kvůli tomu se mi seriál líbí. Je to něco jiného než ostatní detektivky, které jsou jako přes kopírák. Mentalista má cíl.

Myslím, že Mentalista nemusí sednout každému, ale mě rozhodně sedl, nevynechala jsem jediný díl a to je u detektivky co říct. Každý už o něm asi slyšel, takže pokud jste se na něj ještě nepodívali, zkuste to a uvidíte. Za ten pokus to určitě stojí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za krásný komentář :)