20. 4. 2021

Noční rozhovory

Charlie nikdy neviděla problém v tom, že ji vychovává její otec a veškerý svůj čas tráví se svými třemi bratry a se svým sousedem Brandenem. S nimi hraje všechny nejrůznější sporty, vyvádí skopičiny a vsází se o naprosté absurdity. Rozhodně se tedy nedá říct, že by se aspoň vzdáleně chovala jako holka.

Všechno se změní, když je nucena najít si brigádu. Do své práce musí chodit v reprezentativním oblečení a brzy k jejímu zděšení dojde i na make-up. Snaží se od sebe tedy zcela odtrhnout Charlie, kterou je doma a tu, kterou je v práci. Brzy se jí však tenhle „dvojí život“ začne komplikovat.

Charlie se však musí potýkat ještě s nočními můrami, které se jí v různých obměnách zdají skoro každou noc. Spolu se vším ostatním je toho na ní moc. A tak je vděčná za noční rozhovory s Brandenem, o kterých přes den ani jeden z nich nemluví. Ale změní všechno. Především Charlien pohled na život.

Když jsem knihu otevřela, nebylo pro mě žádným překvapením, že je napsaná v ich-formě z pohledu Charlie. Všechny knihy, které jsem od Kasie West zatím četla byly napsány z prvního pohledu a spolu s jejím stylem psaní se to osvědčilo i v případě této knihy.

Autorčin styl psaní je jednoduchý, ale zároveň neuvěřitelně čtivý. Nedá se říct, že by se nějak důkladně zabývala popisy nebo rozebíráním nějakých věcí, ale zároveň všechno dokáže podat tak, že v příběhu nejsou žádné díry. Nic v něm nechybí. Už na první straně jsem se bez problému začetla do příběhu a pak ve čtení pokračovala pořád dál.

Stejně jako styl psaní jsou i autorčiny příběhy dost odlehčené. Nejspíš je to proto, že se jedná o příběhy určené především pro mladší čtenáře, ale mají v sobě zkrátka něco, co zaujme čtenáře různých věkových kategorií a přesně taková je i kniha Kluk odvedle.

Jedná se o milý příběh, kdy je prakticky od začátku naprosto jasné, jak všechno dopadne, ale stejně je v knize něco, co člověka nutí, aby četl dál a dál a konečně se dozvěděl, jak to vlastně dopadne. Je to zkrátka takový oddechový romantický příběh, který člověka zahřeje u srdce.

I když to na první pohled nevypadá, tak se v knize řeší i pár závažnějších témat. Ale pořád je to v takovém odlehčeném duchu a nejde to do hloubky. Ve většině knih by to byl částečně asi nedostatek, ale k téhle autorce a knize to zkrátka pasuje a skvěle to knihu doplňuje.

Stejně jako příběh jsou i postavy spíše takové jednoduší, ale v dobrém slova smyslu. Není to tak, že by je autorka nedostatečně popsala, ale je to záměr. Postavy jsou totiž bez problému zapamatovatelné a rozlišitelné i bez toho, aby byl v knize dovykládán celý jejich životní příběh s mnohými odbočkami. A k téhle knize to perfektně sedne.

Kluk odvedle je další z řady skvělých knih od Kasie West. Jedná se o oddechovou romantickou knihu, která dokáže vykouzlit úsměv na tváři. A přestože je určená především pro dívky kolem patnácti let, tak já ji moc doporučuji všem milovníkům roztomilých romantických knih ať už jim je patnáct nebo devadesát.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Albatrosmedia - CooBoo.
Recenze byla napsána pro Databázi knih.

1 komentář:

  1. Knihu neznám. Příběh mi přijde jednoduchý, kniha na odreagování po které bych sáhla :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)