12. 12. 2017

Filmová hodinka #9



Chalet Girl (Holka s prknem)


Krásná uličnice Kim kdysi bývala šampionkou ve skateboardingu, teď ale smaží hamburgery a snaží se uživit sebe a svého tátu. Brzy se na ní ale usměje štěstí v podobě práce v luxusní horské chatě v Alpách. Kim je zpočátku zmatena bizarností nóbl světa plném prvotřídního šampaňského, majestátních hor a po pás hlubokého prašanu. Potom ale objeví snowboarding a s ním úplně nový svět. Ukáže se, že Kim je přirozený talent, a tak začne brzy trénovat na soutěž pořádanou při příležitosti ukončení sezóny. Má jedinečnou příležitost vyhrát pořádnou sumu peněz. Jenže předtím, než se znovu stane šampionkou, musí překonat své nejhlubší obavy… a také zjistit, jak se věci mají s Jonnym, pohledným, ovšem evidentně nedostupným synem jejího šéfa.

Myslím, že slovenský název tento film vystihuje. Na Slovensku se totiž vysílá pod názvem Popoluška na snowboardě. A přesně tak mi tento příběh připadá, jako o Popelce. A přiznejme si, že Popelka není tou nejpromyšlenější pohádkou na světě. To ani tenhle film. Do pohádky má sice daleko, ale je docela dost nedotažený. Všechno se děje hrozně rychle, jako v pohádce. I když je to film určený spíše pro náctileté, takže se tomu ani nedivím. Ale opět neříkám, že se mi nelíbí. Ráda se na něj občas kouknu, ale není to nic, co by vyžadovalo mou plnou pozornost.


One Christmas Eve (Jeden štědrý den)


Nell, z níž se právě stala svobodná matka, chce připravit svým dvěma dětem nezapomenutelné Vánoce. A výjimečné skutečně budou, i když ne tak, jak si představovala... Jedním z nejkouzelnějších dní v roce je Štědrý den. Rodina, přátelé, pokoj a dobrá vůle všem lidem na Zemi... kromě Blakemoreových! Co se letos na Vánoce může pokazit, to se také pokazí! Zběsilý závod zkázy odstartuje ve chvíli, kdy se Cesar Cortez (Carlos Gomez) pokusí donést štěně ke dveřím Blakemoreových. Srdce sice má na pravém místě, ale nohu v tu chvíli nikoli. Zakopne a upadne. Nell (Anne Heche) a její dvě malé děti zavezou Cesara do nemocnice, kde se čerstvě rozvedená Nell seznámí s doktorem snů (Brian Tee), její jedenáctiletý syn a štěně spadnou do díry na staveništi, nový člen ostrahy (Kevin Daniels) jim nechá odtáhnout auto a k tomu je všechny pěkně potrápí nevrlá sestra. Později jim navíc auto ukradnou. Jak následně podotkne řidič odtahovky: "Tohle je dlouhý, nešťastný den pro vás všechny." Nell si přála, aby byly letošní Vánoce nejlepší ze všech. Nejsou. Dozajista na ně ale nikdo z nich nezapomene!

Jeden štědrý den je jedním z novějších filmů. Zatím jsem ho viděla jen jednou, ale moc se mi líbil. Je v něm taková ta pravá vánoční atmosféra s dávkou humoru a napětí navrch. Zároveň to ale není nic, co by drásalo nervy, takže si člověk může u filmu odpočinout. Podle mě je to jeden z těch lepších vánočních filmů. Tedy z těch co vznikly v posledních letech.


Pretty Woman (Pretty Woman)


Hollywood. Vivian šlape chodník a sní o princi na bílém koni. Jednoho večera se náhodnou seznámí s krásným, osamělým a trochu tajemným milionářem Edwardem Lewisem, který ji odvede do přepychového hotelového apartmá. Nechá ji v klidu vyspat a ráno jí udělá překvapivou nabídku. Chce, aby mu Vivian dělala po celý týden na veřejnosti doprovod. Dívka se ve svém "pracovním" oblečení v luxusním hotelu vyjímá jako tarantule na piškotovém dortu a ani peníze, kterými ji Edward štědře vybavil, jí neumožní splnit daný úkol - opatřit si vhodnou garderobu. V poslední chvíli přichází plačící dívce na pomoc otcovsky založený manažer hotelu. Pozvolna začíná proměna šlapky ve velkou dámu. Proměna, které si všimne snad každý, kromě Edwarda. Týden pomalu končí a Vivian je stále zamilovanější. Do náhlého přepychu, ale hlavně do svého ochránce. Zdá se jí, že našla svého prince. Ale ten nestojí o věrnou , hodnou a krásnou ženu. Chtěl by si Vivian vydržovat jako milenku. Ještě před týdnem by dívka souhlasila, ale láska se spojila s hrdostí a Vivian odchází. Edward si uvědomuje svoji chybu. V bílém Rolls-Roycu, s kyticí a deštníkem místo meče si jede pro svoji nevěstu. Život v Hollywoodu běží dál.

Kdo by neznal Pretty Woman? Počkat... já ji vlastně neviděla až do minulých Vánoc. Ano, jsem ostuda. Chtěla jsem se na ni podívat už dlouho, ale pořád nějak čas. Ale nakonec jsem ji viděla a myslím že hned třikrát v rozmezí několika dnů. (Na mou obranu, byla jsem nemocná). Myslím ,že už to dokazuje, že se mi film moc líbí. Je jasný, že není zrovna nejreálnější, ale popravdě? Pořád reálnější, než Popelka. Pokud jste Pretty Woman ještě neviděli, o čemž velmi pochybuji, určitě si na ní udělejte čas.



Anotace pocházejí z csfd.cz

5 komentářů:

  1. Na Pretty Woman jsme se také nedávno dívali a pořád je to jeden z nejlepších filmů s Julii. POté jsme se ještě dívali na Nevěstu na útěku a teď mě čeká Erin :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak znám jen klasiku se to je poslední film :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Prvý film ma veľmi nezaujal, asi som už mimo záber :D Ale naopak druhý vyzerá veľmi dobre, pridala som si ho do záložiek a pred Vianocami si ho snáď stihnem pozrieť :D A Pretty Woman je klasika :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Všechny filmy jsem viděla, ale Pretty Woman, je nelepší. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Holku s prknem mám ráda, je to dobrý oddechový filmík na zimu.
    Jeden štědrý den jsem zrovna viděla na vánoce, když ho dávali a je to takový průměr no a Pretty Woman jsem viděla letos prvně a musím říci, že mě to nijak extra neokouzlilo. =D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)