16. 9. 2017

Kniha, kterou bych si vzala na opuštěný ostrov



No... je to opuštění ostrov, vážně si někdo myslí, že by mi stačila jen jedna kniha? Nemožné! Vždyť bych ze čtení jedné a té samé knihy dokola naprosto zcvokla. Dvě? Tři? Čtyři? Pět? Ale no tak, když na pustý ostrov, tak jedině s celou knihovnou a pořádně nacpanou čtečkou.

Ale dobře, řekněme, že teoreticky bych si skutečně musela vybrat jenom jednu knihu. Osobně bych řekla, že je to nemožné, zvlášť když mám tolik oblíbených knih, ale bavíme se čistě teoreticky, takže volba je jasná. Robinson Crusoe.

Tuhle klasiku si chci přečíst už dlouho a pořád ne a ne se k ní dostat, takže na opuštěném ostrově bych si snad konečně našla na její přečtení čas. Navíc by mohla kromě zábavy fungovat i jako příručka pro přežití a motivace. Navíc by to bylo skutečně tématické.



13 komentářů:

  1. Veľmi dobrý výber, takáto spojitosť knihy a ostrova mi nenapadla :D

    OdpovědětVymazat
  2. Velmi pěkný výběr, asi bych se také nemohla rozhodnout pro jednu. Vybrala bych určitě třetí díl H.P. a nějakou od Austenové a Clareové, ale pravda že těch oblíbených máme všichni hafo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prostě si vezmeme čtečku s přístupem na internet a je to :D

      Vymazat
  3. Takto by sa dala vybrať aj nejaká kniha typu "Ako prežiť". Len by mi to asi bez tréningu veľmi nepomohlo a skôr, ako by som si naštudovala potrebnú kapitolu, zožral by ma nejaký tiger :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tygr by byl skvělá společnost :D Každopádně bych byla radši, aby mě sežral až po přečtení poslední kapitoly :D

      Vymazat
  4. jou ... tak Defoe je úžasnej výběr... já bych si s sebou vzala hlavně nějakou tlustou knížku :D protože mě by asi nikdo nevysvobodil, tak aby mi vydržela co nejdýl :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si přečetla Robinsona a pak bych si našla něco na psaní a nerušeně psala vlastní knížky :D

      Vymazat
  5. Rozhodně tematická volba. Knihu jsem nečetla ale ve škole jsme ji kolikrát rozebíraly. =D Moc mě nelákala ale na opuštěný ostrov by nemusela být špatná. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem viděla tolik filmových zpracování, že to ani nedokážu spočítat :D Takže je na knihu nejvyšší čas. Navíc ji chci k maturitě.

      Vymazat

Děkuji za krásný komentář :)