15. 5. 2017

Zkouškové období TAG

Po delší době pro vás mám další TAG, tentokrt zkouškový. TAG jsem našla na této stránce.



Zápočtový týden
Kniha, která vás hrozně rozčilovala, ale stejně jste jí dočetli
Padesát odstínů šedi od E. L. James. Popravdě stále nechápu, jak jsem to mohla vydržet... a jak jsem mohla přečíst ty další dvě. Tohle je pro mě jednoduše nejhorší kniha/série století a vážně netuším, co mě přesvědčilo ji celou přečíst, protože to se skutečně nedalo.



Den před zkouškou
Kniha, kterou jste přečetli za den a méně
U mě není přečtení knihy za den naprosto nic neobvyklého, ale napadá mě kniha, kterou jsem přečetla za pět minut... možná i méně. Tou knihou je Sojčák od Jakko Ahonena. Ale popravdě, stále tak úplně knihu nechápu.



Noc před zkouškou
Kniha, kvůli které jste zůstali vzhůru dlouho do noci 
Cizinka od Diany Gabaldon. Když jsem ji četla, naprosto mě pohltila. A chybělo mi jen 200 stran do konce, to jsem prostě musela dočíst! Sice jsem pak byla naprosto vyřízená, ale Cizinku jsem dočetla a to je hlavní.



Zkouška
Kniha, z které se vám dělalo fyzicky špatně. 
Zelená míle od Kinga. Samotná kniha je skvělá a mám jí moc ráda, ale scény se zabíjením nevinných zvířat? Z toho se mi skutečně zvedal žaludek a zvedá se mi u takových scén vždycky. A to ani nemluvím o psychickém stavu. Sice tu byly asi jen dvě, ale i to bylo o dvě víc, než jsem schopna zvládnout.



Bakalářský titul
Kniha u které jste plakali i když měla dobrý konec
Jediná, která se mi vybavuje, je už tisíckrát omílaná kniha Tygrův osud od Colleen Houck. Ke konci už jsem se tu opravdu vyjadřovala mnohokrát a je skutečně dobrý, vlastně pohádkový, ale já ho naprosto nesnáším, odmítám se s ním smířit a bylo mi z něho šíleně smutno, takže slzy tekly proudem.



Výsledky testů
Kniha, která vás donutila říct "No to si děláš prdel." 
Skoro každá kniha mě to svým způsobem donutí říct. Buď je tam překvapivá zápletka, dechberoucí děj, utnutý konec nebo naprosto stupidní hrdinka. Momentálně mě napadá třeba Americká hospodyňka od Helen Ellis. Je to kniha povídek a některé z nich jsou tak neuvěřitelně nereálné, že tahle věta moji reakci naprosto vystihuje.



Výpisky
Kniha, kterou jste sháněli celé věky
No... první díl Pokrevních pout od Richelle Mead, ale ten minulý čas není na místě, jelikož ji sháním stále. Ale bohužel je všude vyprodaná a různé internetové bazary moc nemusím. Takže nekonečné shánění Pokrevních pout pokračuje a asi bude pokračovat do doby než vyjde dotisk... nebo slovenská verze.



Profesor
Knižní postava, která vás děsí.
Dolores Umbridgeová. Ale vážně, Voldemort je proti ní takový ochočený pejsek. Tahle ženská to nemá v hlavě v pořádku. Miluju kočky, ale ona to už trochu přehání a ta příšerná garderóba? To je už samo o sobě děsivé. Přidejte k tomu její blahosklonné chování a ... no dobře, možná mě tak úplně neděsí, když o ní čtu jen na papíře, ale ruku na srdce, kdo by chtěl na tuhle dámu v růžové narazit?



4 komentáře:

  1. To se mi líbí :D Já mám zápočtový týden teď a přečetla jsem Ví o tobě, zároveň den před další zkouškou :D Sojčák je rychlý a bezkonkurenční, miluji ho!

    OdpovědětVymazat
  2. Jééé to je super tag, zrejme si ho požičiam ak to nebude prekážať :D 50 odtieňov som nečítala a od Kinga zatiaľ tiež ešte nič, ale uričte si niečo prečítať chcem :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Senzační Tag :-):-):-) a Umbridgeová mě děsí, nechtěla bych jí potkat natož jí mít za profesorku, souhlasím i s tim, že je horší než Voldemort

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý tag =D Do knihy Padesát odstínů šedi a jejích pokračování bych se nikdy nepustila. =D Za to Cizinku bych chtěla vidět =) A Pokrevní pouta doma mám ale nečetla jsem je, možná je mám rozečtené. =D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář :)